Cecilia Bartoli sings Maria Malibran

Cecilia Bartoli

 • Cecilia Bartoli (født 4. juni 1966 i Rom er en italiensk mezzosopran.

  Cecilia Bartoli indledte sin karriere i slutningen af 1980'erne med at synge Rossinis store mezzoroller som Rosina og Askepot. I løbet af 1990'erne udvidede hun sit repertoire med Mozartroller som Susanna, Fiordiligi og Despina. Hun har siden udviklet en koloraturteknik, som regnes blandt de fineste, selv om den til at begynde med blev kritiseret for at være for luftig. Flere års selvstudier og eksperimenter har ført til en lang række pladeindspilninger og koncertturneer med sjældent eller aldrig fremført operamusik af Vivaldi, Gluck og Salieri. Hendes toptrimmede stemme spænder over et register på næsten tre oktaver. Det betyder, at hun kan veksle mellem høje og lave partier uden at miste klang og kraft i stemmen.

  Hun er medbidragsyder til, at musik skrevet for 1700-tallets store kastratsangere igen er blevet en succes. Hun er en eftertragtet sanger over hele verden og var med til Mozarts 250års fødselsdagskoncert i Salzburg med Wiener Philharmonikerne 27. januar 2006.

  I 2010 modtog hun Léonie Sonnings musikpris.

  Cecilia Bartolis cd Mission blev i uge 39 af 2012 valgt som det første "ugens 'Radio Klassisk' album", da Radio Klassisk introducerede en cd, der blev udloddet i en fortsat ugekonkurrence. Hendes seneste cd fra 2014 med russisk musik blev foretrukket på P2.

  Eksterne henvisninger

  Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.