Eisbrecher

  • Eisbrecher (Tysk for Isbryder) er et tysk Neue Deutsche Härte-band der primært består af.

    • Alexander Wesselsky (Sang/Vokal)
    • Noel Pix (Lead guitar/programmering)

    Og live bliver de Støttet af.

    • Jürgen Plangger (Guitar)
    • Dominik Palmer (Bass)
    • Achim Färber (Trommer)

    I USA og Canada er deres pladeselskab i øjeblikket Metropolis Records. Bandets har slogans som "Ahoi" ("Ohøj") og "Es wird kalt" ("det bliver koldt"). Forsanger Alexander Wesselsky bære ofte Flåde og Militær kostumer på når han optræder live,

    Historie

    Dannelse, Eisbrecher Album 2003 - 2005

    Efter Alexander Wesselsky forlod bandetMegaherz i 2003 (Som han var medstifter i) som han forlod på grund af Kreative forskelligheder blandt medlemmerne, fandt han sammen med Noel Pix Som sammensatte synthesizer, Guitars og programmering for Megaherz's albums Kopfschuss og Himmelfahrt. Sammen dannede de Eisbrecher og i Januar 2004 udgav de deres første album med samme navn som bandet Eisbrecher. De første 5,000 kopier inkluderet en blank CD med tilladelse til lovligt at kopiere musikken fra den ene cd til den anden, dette bliv gjort som en protest imod det sam bandet kaldte en "kriminalisering" af fans.

    Antikörper 2006 - 2007

    bandets andet album Antikörper kom ud i oktober 2006, dette album ville blive bandet første album til at komme på Media Control Charts hvor albummet var nr. 85. Albummets første og anden singler kom ud den 22 August 2006 på en dobbelt single i USA, den første single Leider (Som kan betyde Desværre eller Lidelser) og den anden single Vergissmeinnicht (som betyder glem-mig-ikke) som bliver betragtet som den mest populære sang lavet af Eisbrecher. bandet var efter udgivelsen på turne sammen med U.D.O. i December 2006. I 2007, deltog Eisbrecher i to store Tyske festivaller, Wave-Gotik-Treffen og Summer Breeze Open Air.

    Sünde 2008 - 2009

    I Mej 2008 forlod live bassist spiller Martin Motnik bandet og i hans sted kom tidligere Megaherz Guitar spiller Olliver Pohl.

    Kann Denn Liebe Sünde Sein bliv udgivet den 18 juli 2008 i Tyskland, som den første single til deres tredje album Sünde, albummet nåde 4 plads på Deutsche Alternative Charts (tyske alternative hitliste). Albummet bliv udgivet den 22 August 2008 i Tyskalnd og kom på ind som nr. 18 på Media Control Charts. Bandet gik så på deres dengang største turne mellem september 2008 til oktober 2009, hvor de spillede i Østrig, Rusland, Holland og Schweiz. Musik videoer var planlagt til singlerne "This is Deutsch" og "Kann denn Liebe Sünde sein?" men bliv aflyst da man heller ville fokusere mere på nyt materiale og live shows.

    I Marts 2009 skriv bandet en ny kontrakt med et Amerikansk musik selska, Metropolis Records, på grund af Dancing Ferret Discs lukkede sidst i 2008

    Den 24 April 2009 Alexander Wesselsky og Noel Pix var gæster på Radio Goethe for at reklamere for deres udgivelse af Sünde. Wesselsky nævnte at han ville elske at gå på turne i USA "så hurtigt som muligt". han nævnte også, at ved populariteten af Tyske giganter som Rammstein, Nena og Falco, håber han at Eisbrecher kan blive det næste store Tyske navn i de Forenede Stater. Han snakkede også om deres kommende fjerde album, der bliv dog ikke nævnt noget navn.

    Den 20. juni 2009 spillede Eisbrecher for første gang på en stor østrigske musikfestival, Nova Rock Festival. På festivalen spillede også bands som Killswitch Engage, Monster Magnet og In Extremo på samme scene.

    Eiszeit 2010 - 2011

    Eisbrecher's fjerde Studie album, Eiszeit, bliv udgivet i midt April 2010. Den første single (med samme navn som albummet) Eiszeit bliv udgivet den 19 Marts 2010 og kom som nr. 84 på Media Control Charts. albummet bliv udgivet den 16 april 2010 og bliv nr. 5 på Media Control Charts, den østrigske top 40 som nr. 34 og Swiss musik som nr. 76.

    I August 2010, havde Eisbrecher skrivet kontrakt med Sony Records og Columbia Records.

    Efter Summer Breeze Open Air festival, meldte Olliver Pohl at han ville forlade bandet, og Eisbrecher fandt en ny bassistguitar spiller Dominik Palmer.

    I November 2010, Eisbrecher turnerede med Alice Cooper og Tarja Turunen ved Cooper's "Theatre of Death Tour of Germany". Eisbrecher's trommeslager Rene Greil var midlertidig erstattet men's turneen stod på med Sebastian Angrand, fordi Greil skulle have ryg kirurgi.

    Den 26 Februar 2011. bliv det annonceret på hjemmesiden Herzeleid.com forum at live trommeslager Rene Greil havde forladt Eisbrecher Pga. helbredsproblemer. Han bliv udskiftet med Achim Färber. Det bliv annonceret den 31 marts 2011, at Eisbrecher ville udgive en best of album med titlen Eiskalt. som ville komme ud den 29 april 2011. lidt efter udtalte Alexx at albummet var blevet lavet uden bandet viden og at bandet ikke selv havde valgt nogle af de sange som ville være at finde på albummet.

    Die Hölle muss warten 2012 - 2013

    Den første single fra deres kommende album var "Verrückt" som bliv udgivet den 20 januar 2012. Albummet som kom til at hedde Die Hölle muss warten. bliv udgivet den 3 Februar 2012. Den fik kom in som nr. 3 i Tyskland i Østrig nr. 21 og i Schweiz nr. 16. den anden single (som er det samme navn som albummet) "Die Hölle muss warten" bliv udgivet den 30 Marts 2012.

    Die Hölle muss warten: Miststück Edition bliv udgivet med 4 nye sange inklusiv "Miststück 2012", og en DVD med 4 live videoer og alle DHMW musik videoer,og en turene dokumentation som bliv udgivet den 28 september 2012.

    Eisbrecher Spillede på Wacken Open Air Festival, som er Europa's største festival, den 2 August 2013. I November og December 2013, tog Eisbrecher på turne for at fejer deres 10 årsdag som en band siden 2003.

    På bandet officielle hjemmeside den 21 Marts 2013, Rupert Kaplinger bliv annonceret som bandet nye live bassist. Gunden for Dominik's afgang fra bandet er ikke blevet nævnt.

    Nyt Album 2014 - nu

    Den 12 Februar 2014 Eisbrecher annonceret på deres officielle hjemmeside at de er b'gået i studie og begyndt at indspille deres næste album. Bandet nævnte at Pga. Indspilningen af deres nye album ville de ikke spille særlig mange live shows i 2014

    Annonceringen Via Bandets hjemmeside den 6 Marts 2014, at Eisbrecher ville udgive en special album med navnet 10 Jahre Kalt den 11 Marts 2014, kun Tilgængelig i USA. Albummet ville blive udgivet via Metropolis Records.

    Medlemmer

    • Alexx Wesselsky – vokalist (2003–)
    • Noel Pix – lead guitar, production (2003–)
    • Jürgen Plangger – rhythm guitar (2007–)
    • Rupert Keplinger – bassist guitar (2013–)
    • Max "Maximator" Schauer – keyboards, Programmering (2008–present)
    • Achim Färber – Trommer (2011–)

    Tidligere medlemmer

    • Feelix Primc – rhythm guitar (2003–2007)
    • Micheal Behnke – bassist guitar (2003–2007)
    • Martin Motnik – bassist guitar (2007–2008)
    • Olli Pohl – bassist guitar (2008–2010)
    • Dominik Palmer – bassist guitar (2010–2013)
    • Rene Greil – trommer (2003–2011)

    Priser og nomineringer

    • Orkus Award 2010 For Best Album ("Eiszeit") – Vandt
    • Orkus Award 2010 For Best Personlighed ("Alexx Wesselsky") – Nomineret
    • Orkus Award 2010 For Best Bandt ("Eisbrecher") – Nomineret
    • Orkus Award 2010 For Best singer ("Alexx Wesselsky") – Nomineret
    • Orkus Award 2010 For Best Artwork ("Eiszeit") – Nomineret
    • Orkus Award 2010 For Best Live Band ("Eisbrecher") – Nomineret
    • Napster Fan Award 2013 For Best Band – Afventer

    Diskografi

    Album

    • Eisbrecher - 2004
    • Antikörper - 2005
    • Sünde - 2008
    • Eiszeit - 2010
    • Die Hölle muss warten - 2012
    • TBA - 2015

    Singles

    • 2003: "Mein Blut"
    • 2003: "Fanatica"
    • 2006: "Leider"
    • 2006: "Vergissmeinnicht"
    • 2008: "Kann denn Liebe Sünde sein?"
    • 2010: "Eiszeit"
    • 2012: "Verrückt"
    • 2012: "Die Hölle muss warten"
    • 2012: "Miststück 2012"
    • 2013: "10 Jahre Eisbrecher"

    Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.