Nick Cave

  • Nick Cave (født Nicholas Edward Cave den 22. september 1957) er en australsk rocksanger, forfatter til både bøger og filmmanuskripter samt lejlighedsvis skuespiller.

    Sanger i bandet Birthday Party 1980-1983, hvorefter han flyttede til Europa, hvor han dannede sit nuværende band, Nick Cave and the Bad Seeds. I 2007 udgav han et album med bandet Grinderman, der griber tilbage til tiden med Birthday Party.

    Nick Caves musik er generelt præget af mørke stemninger. Han trækker på både country, punkrock, postpunk og salmer, og udtrykket varierer fra den aggressive udladning til den stille ballade. Der er ofte skæve og skramlende elementer, og Caves vokal er langt fra de traditionelle idealer om en smuk stemme.

    Nick Caves tekster er karakteriseret ved et mystisk, rigt symbolsk sprog. Cave har desuden udgivet romanen "And the Ass Saw the Angel", "King Ink" , "Kink Ink II" og lavet musikken til Wim Wenders-filmen Himlen over Berlin i 1987, ligesom han selv har medvirket i flere film og skrevet manuskriptet til den barske western "The Proposition" der foregår i Australien.

    Århus Teater opførte i 2006-2007 teaterkoncerten "Nick Cave". Teaterkoncerten bestod af god blanding af Nick Cave and Bad Seeds sange oversat til dansk. I 2007 vandt stykket Reumertprisen for årets forestilling.

    Diskografi

    • From Her to Eternity (1984)
    • The Firstborn Is Dead (1985)
    • Kicking Against the Pricks (1986)
    • Your Funeral… My Trial (1986)
    • Tender Prey (1988)
    • The Good Son (1990)
    • Henry's Dream (1992)
    • Live Seeds (1993)) (live album)
    • Let Love In (1994)
    • Murder Ballads (1996)
    • The Boatman's Call (1997)
    • No More Shall We Part (2001)
    • Nocturama (2003)
    • Abattoir Blues / The Lyre of Orpheus (dobbelt-cd, 2004)
    • B-Sides & Rarities (tre cd'er, 2005)
    • Grinderman (2007), med bandet Grinderman
    • The Abattoir Blues Tour (2007)
    • Live at the Albert Hall (2008) (live album)
    • Dig, Lazarus, Dig!!!, (2008)
    • "Push the Sky Away" (2013)

    Eksterne henvisninger

    Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.