The Waterboys

  • The Waterboys er en gruppe dannet i 1983 af Mike Scott. Gruppens nuværende og tidligere medlemmer har primært bestået af musikere fra Skotland og Irland, mens London, Dublin, Spiddal, New York og Findhorn alle har fungeret som gruppens hjemstavn. Gruppens musik har bestået af en række forskellige stilarter, men oftest kan den beskrives som en blanding af keltisk folkemusik og rock and roll, eller folkrock.

    Efter ti år med indspilninger og turnéer, gik gruppen i opløsning i 1993, og Scott begyndte på en solokarriere. Gruppen blev gendannet i 2000, og udgiver stadig albummer og turnerer over hele verden. Scott selv lægger vægt på en kontinuitet mellem The Waterboys og hans soloarbejde: "For mig er der ingen forskel på Mike Scott og The Waterboys; de betyder begge det samme. De betyder mig selv og hvem der ellers måtte være mine musikalske medrejsende."

    Waterboys tidlige musikalske lydbillede blev navngivet "The Big Music" (den store musik) efter en sang på deres andet album, A Pagan Place. Den musikalske stil beskrives af Scott som "et metafor for at se Guds fingeraftryk i verden." fra U2 er fans af gruppen.

    Diskografi

    • 1983: The Waterboys
    • 1984: A Pagan Place
    • 1985: This is the Sea
    • 1988: Fisherman's Blues
    • 1990: Room to Roam
    • 1993: Dream Harder
    • 2000: A Rock in the Weary Land
    • 2001: Too Close to Heaven
    • 2003: Universal Hall
    • 2007: Book of Lightning
    • 2011: An Appointment with Mr Yeats
    • 2013: Fisherman's Box: The Complete Fisherman's Blues Sessions 1986-88

    Under navnet Mike Scott:

    • 1995: Bring 'em all in
    • 1997: Still Burning

    Ekstern henvisning

    Noter og referencer

    Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.