I'm The One

Morten Harket

  • Morten Harket (født 14. september 1959 i Kongsberg) er en norsk sanger, sangskriver, musiker og komponist, der er kendt som forsanger i det norske synthpop-band a-ha, der blev dannet i 1982.

    Før a-ha var Harket sanger i blues-bandet Souldier Blue. Han har sidenhen udgivet fire soloalbums og var i 1996 vært for Eurovision Song Contest i Oslo. I 2002 fremførte han UNICEF's officielle sang sammen med Hayley Westenra. Morten Harket har desuden optrådt fire gange ved The Nobel Peace Prize Concert; som soloartist i 1995 og 2007 og med a-ha i 1998 og 2001.

    Morten Harket har siden 2000 været indehaver af verdensrekorden for at holde samme tone længst tid ved en live-optræden. I sangen Summer Moved On lykkedes det ham at holde tonen i hele 20,2 sekunder.

    Harket har engageret sig i bistands- og miljøspørgsmål, bl.a. gennem Amnesty International.

    Diskografi

    • Poetenes Evangelium (1993)
    • Wild Seed (1995)
    • Vogts Villa (1996)
    • Letters from Egypt (2008)
    • Out of My Hands (2012)
    • Brother (2014)

    Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.