John Mayer - 'Pocket Squares' from 'Where The Light Is: John Mayer Live In Los Angeles'

Alle musikvideoer fra John Mayer

John Mayer

Om John Mayer

John Clayton Mayer (født 16. oktober 1977) er en amerikansk musiker, producer

Hans første to studiealbummer Room for Squares (2001) og Heavier Things (2003) havde stor succes og opnåede multi-platinum statusser. I 2003 tildeltes han ved Grammy-uddelingen prisen ''Best Male Pop Vocal Performance'' for ''Your Body Is A Wonderland''.

Ved Grammy-uddelingen i 2006, blev John Mayer nomineret til priserne for årets album, bedste mandlige popvokal (optræden og album), bedste solorockoptræden, samt bedste rockalbum. Han har vundet syv Grammy's ud af de 19 han er blevet nomineret til. Han har optrådt sammen med adskillelige kunstnere fra forskellige stilarter, som Kanye West, Herbie Hancock, Alicia Keys, B.B. King, Eric Clapton, Doyle Bramhall II, Keith Urban, Katy Perry og Taylor Swift med flere.

Han har været ramt af en hals-sygdom fra omkring 2011 til 2013 ved navn granuloma, som har gjort at han ikke har været i stand til at synge. Han er kommet tilbage med fornyet energi. I januar 2013 optrådte han igen. Hans stemme var stadig sårbar og hans ambitus var meget begrænset. Derfor var der mange af hans sange han ikke kunne synge i lang tid. Med tiden er hans stemme blevet bedre. Han har på den måde fået større respekt for stemmen, som instrument, hvor han før ikke så den som et.

Where The Light Is

Den 8. december 2007 spillede Mayer et stort show i Nokia Theatre i Los Angeles. Her var det Mayers hensigt at vise tre sider af sig selv sin egen blødsøde musik, med tre forskellige koncerter samlet i én koncert.

I første sektion spillede Mayer alene, dog til tider med akkompagnement fra sine indlejede guitarister David Ryan Harris og Robbie McIntosh. Mayer fortalte i et interview at han valgte at starte ud med den akustiske optræden, fordi det mindede ham om sit første møde med guitaren, og det syntes han var en flot tanke, og en god måde at lægge ud på. Dernæst spillede John Mayer et sæt med sin trio, bestående af trommeslager Steve Jordan og bassist Pino Palladino. Her spillede Mayer en del covernumre – bl.a. de to Jimi Hendrix-klassikere "Wait Untill Tomorow", og "Bold As Love". Mayer sluttede koncerten af med en længere optræden med hele sit band.

Koncerten blev filmet og optaget, og er udgivet som en 123 minutter lang koncert dvd, samt et livealbum. Koncerten var en del af Mayers turné med albummet Continuum fra 2006.

Diskografi

Studiealbummer

  • Room for Squares (2001)
  • Heavier Things (2003)
  • Continuum (2006)
  • Battle Studies (2009)
  • Born and Raised (2012)
  • Paradise Valley (2013)

Livealbummer

  • Any Given Thursday (2003, dvd/cd)
  • As/Is (2004)
  • Try! (John Mayer Trio, 2006)
  • Where The Light Is: John Mayer Live in Los Angeles (2008, dvd/cd)

Ep'er

  • Inside Wants Out (1999, indieudgivelse)
  • The Village Sessions (2006)
  • In His Own (2008)

Singler

Albummet Room for Squares

  • "No Such Thing" (2002)
  • "Your Body Is A Wonderland" (2002)
  • "Why Georgia" (2003)

Albummet Heavier Things

  • "Bigger Than My Body" (2003)
  • "Clarity" (2004)
  • "Daughters" (2004)

Albummet Try!

  • "Who Did You Think I Was" (2005)

Albummet Continuum

  • "Waiting On the World to Change" (2006)
  • "Gravity" (2007)

Albummet Battle Studies

  • "Who says" (2009)
  • "Heartbreak Warfare" (2009)

Albummet Born & Raised

  • "Shadow Days" (2012)
  • "Queen of California" (2012)

Albummet Paradise Valley

  • "Paper Doll" (2013)
  • "Wildfire" (2013)
  • "Who You Love" (2013)

Eksterne henvisninger

Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.