Backstreet Boys Webisode 3

Backstreet Boys

 • Backstreet Boys (undertiden benævnt som BSB Dette gør dem til det bedst sælgende boyband i historien.

  Deres genre har altovervejende været pop, men efter deres come-back i 2005 (efter en pause i perioden 2002-2005) har deres lyd ændret sig meget og fået et lille rock-islæt. Desuden bruger de nu kun live-instrumenter, hvoraf nogle bliver spillet af dem selv.

  Før den 23. juni 2006 var Kevin Richardson en del af den oprindelige gruppe, men forlod gruppen for at stifte familie.

  Historie

  Dannelse og tidlige år: 1992-1994

  Fætrene Kevin Richardson og Brian Littrell , som begge kommer fra Lexington, Kentucky, begyndte i første omgang at synge i lokale kirkekor og festivaler, mens de var børn.

  Lou Pearlman , havde i begyndelsen af 1992 indrykket en annonce i Orlando Sentinel hvor han annoncere om auditions for at lave et boyband .

  The Backstreet Boys havde deres første optræden på SeaWorld Orlando den 8. maj 1993, kun omkring 2 uger efter Littrell sluttede sig til gruppen.

  Debutalbum, verdensomspændende succes, og det andet album: 1995-1997

  I juni 1995 fløj gruppen til Sverige for at indspille nogle sange med Max Martin og Denniz PoP , herunder "We've Got It Goin' On", der endte med at blive deres allerførste single. "We've Got It Goin' On" blev sendt til radio'en i august 1995 og udgivet som en fysisk single den 5. september 1995. I Nordamerika brød Virgin Radio Montreal med gruppen efter programmørerne hørte singlen i radioen i Europa. Den europæisk succes sendte dem på en sommer tour i Europa, og Backstreet Boys' berømmelseskurs bliver oftest udført i Europa.

  I november 1995, filmede de deres andet musikvideo til deres anden international single, "I'll Never Break Your Heart". Den 12. februar 1996 blev singlen udsendt, oprindeligt kun i Europa..

  Den europæisk popularitet voksede og Backstreet Boys blev i 1996 kåret som den bedste international gruppe af tv-seere i Tyskland. I mellemtiden nåede singlen "I'll Never Break Your Heart" et guldcertifikat der for at have solgt 250.000 enheder.

  Backstreet Boys begyndte at indspille deres andet internationale album, Backstreet's Back, i 1996. De har også indspillet sangen "If You Stay" som er soundtrack'et til Booty Call samme år, som senere blev udgivet i februar 1997. Sangen "Anywhere for You" blev udgivet som den sidste single fra deres internationale debutalbum den 17. februar 1997.

  Deres andet album, Backstreet's Back, blev udgivet internationalt (med undtagelse af det amerikanske marked) den 11. august 1997. Deres selvbetitlede amerikanske debutalbum, som bestod af sange fra deres internationale debutalbum i 1996 og Backstreet's Back, blev udgivet i USA en dag senere, nemlig den 12. august 1997.

  Den amerikanske debutalbum toppede som nummer 4 på den amerikanske albumhitliste, da den i sidste ende solgt 14 millioner eksemplar.

  Albummet Backstreet's Back toppede som nummer 1 i Tyskland, Norge, Schweiz , Finland, Holland, Belgien og Østrig,

  I 1997 startede Littrell en retssag mod Lou Pearlman og Trans Continental hævder, at Pearlman ikke havde været sandfærdige om indtjeningen foretaget af gruppen.

  Millennium og stjernestatus: 1998–1999

  I november 1997 opdagede lægerne, at et medfødt hul i Littrell's hjerte, havde udvidet sig til farlige proportioner.

  Den 7. oktober 1998 modtog gruppen nøglerne til byen (en hædersbevisning) fra borgmesteren i Orlando til ære for at gruppen havde været hovednavn i marts til en tornado-koncert, hvor de rejste over $ 250.000. Dagen blev også erklæret som Backstreet Boys Day i Orlando.

  Den verdensomspændende hit-single "I Want It That Way", som toppede single-hitlisterne i over 25 lande, herunder Storbritannien, Tyskland, Schweiz, Østrig, Norge og New Zealand gjorde forventningen til deres tredje album Millennium høj. Fire singler blev udgivet fra Millennium: "I Want It That Way", "Larger than Life", "Show Me the Meaning of Being Lonely", and "The One".

  Millennium blev den bedst sælgende album i 1999 i USA, hvor den solgte 9.445.732 albums.¨

  Den 2. juni 1999 indledte Backstreet Boys Into the Millennium Tour , der omfattede 115 udsolgte shows i 84 byer, med nogle ekstra shows sætte på grund af høj efterspørgsel.

  I oktober 1999 erklærede Backstreet Boys deres nuværende kontrakt med pladeselskabet Jive Records ugyldig. Men de fik en af de største pladeselskabstilbud nogensinde vurderet til 60 millioner dollars med Jive Records.

  Black and Blue, The Hits: Chapter One og en afbrydelse: 2000-2003

  En tur til Bahamas blev foretaget af gruppens medlemmer i maj 2000 for at skrive sange til deres næste album..

  Backstreet Boys udgav deres fjerde studiealbum Black & Blue den 21. november 2000.

  I USA solgte det 1600 tusind plader i den første uge.

  I januar 2001 gik Backstreet Boys i gang med den første etape af deres "Black & Blue Tour", som de skulle vise på fem kontinenter. Turen havde også ekstremt dyre produktionsomkostninger. Den anden del af "Black & Blue Tour" blev sat på pause, da det blev rapporteret, at McLean havde tjekket ind på en afvænningsklinik for at bekæmpe hans alkoholisme, kokainmisbrug og depression .

  Den 28. januar 2001 udførte Backstreet Boys den amerikanske nationalsang, foran et publikum til Super Bowl XXXV på Raymond James Stadium i Tampa, Florida.

  The Hits: Chapter One, der blev udgivet den 30. oktober 2001, var en samling af Backstreet Boys' klassiske hits og en tidligere uudgivet sang; "Drowning".

  I 2002 udtrykte gruppen et stærkt ønske om at forlade deres administrationsselskab, The Firm. Gruppen hævdede, at pladeselskabet havde forfremmet Carters soloalbum Now or Never på bekostning af gruppen.

  I november 2003 dukkede McLean op på The Oprah Winfrey Show , hvor han for første gang talte offentligt om sin afhængighed af alkohol og narkotika, og hans vej til berømmelse.

  Never Gone og Richardson's afsked: 2004–2006

  Backstreet Boys gik i studierne i januar 2004 for at starte indspilningen af nye album. De begyndte at optræde sammen for at fremme deres tilbagevenden til musikscenen. I september havde de en lille asiatisk turné, der besøgte Beijing, Shanghai, Tokyo og Manila. Baseret på succesen af denne tour, meddelte de, at de ville gennemføre en mexicansk turné, der besøgte Mexico City og Monterrey og de udførte nyt materiale.

  Albummets første single, "Incomplete", blev udgivet til radiostationer den 28. marts 2005. Efter udgivelsen af singlen, påbegyndte de deres Up Close & Personal Tour i marts, som fungerede som en pre-album release tour. "Incomplete" toppede som nummer tretten på den amerikanske Billboard Hot 100, og i top 10 i tretten lande. Den blev som nummer et i Australien, som blev deres første nummer et hit i landet.

  Den 14. juni 2005 frigav Backstreet Boys deres comeback album Never Gone, som de havde brugt mere end et år på at indspille. Albummet debuterede som nr. 3 på den amerikanske hitliste, hvor salget i første uge var på 291.000 eksemplarer. Det store stilskifte trak negativ kritik fra kritikere som Rolling Stone, der gav albummet en stjerne.

  Backstreet Boys begyndte den første etape af deres Never Gone Tour den 22. juli 2005 i West Palm Beach, Florida. Den første del af touren varede indtil november 2005 i Europa, og anden del af touren begyndte i januar 2006 i Tokyo, Japan. Turnéen stoppede den 2. februar 2006 i Melbourne, Australien.

  Never Gone blev certificeret platin i USA og fire singler blev udgivet fra albummet. Den første single var "Incomplete", den anden single var "Just Want You to Know", og den tredje single var "Crawling Back to You" for USA og "I Still ..." for resten af verden. Never Gone har solgt omkring 10 millioner eksemplarer på verdensplan. Never Gones anden single "Just Want You to Know" kom i top 10 i England, men var ikke så vellykket i USA. Det var en af gruppens svageste ydende amerikanske singlehitliste, som toppede som nummer 70 på Billboard Hot 100. Den tredje internationale single "I Still ..." debuterede som nummer 1 på Japan International Single Chart. Den tredje amerikanske single, "Crawling Back to You" toppede som nummer 15 på Billboard Adult Contemporary Tracks.

  Den 23. juni 2006 blev det meddelt, at Kevin Richardson havde forladt Backstreet Boys til at forfølge andre interesser., men de havde ikke til hensigt at erstatte ham.

  Unbreakable og This Is Us: 2007-2010

  To dage efter Richardsons afrejse, trådte Backstreet Boys i studiet for at indspille deres sjette album. Albummet, med titlen Unbreakable, blev officielt lanceret den 30. oktober 2007. Det var deres første indsats som en kvartet. Albummet havde modtaget positive anmeldelser, mens selve udgivelsen var ikke så god som sin forgænger, Never Gone. Unbreakable kom ind som nr. 7 på Billboard 200, solgte 81.000 eksemplarer i sin første uge efter udgivelsen. To uger efter sin udgivelse, faldt albummet ud af top-100 i USA. Men albummet klarede sig godt i Japan, debuterede som nummer 1 på de japanske ugentlige hitlister og opholder sig der i endnu en uge.

  Den 25. juli 2007 blev den første single lanceret som "Inconsolable" som er en klaver-drevet power ballade, som ligner sangen "Incomplete" fra albummet Never Gone. Den nåede nummer 21 på den amerikanske US Adult Contemporary Charts, men sangen lykkedes kun, at komme ind som nr. 86 på Billboard Hot 100. "Helpless When She Smiles" var den næste single som blev frigivet fra Unbreakable. Den har formåede kun at komme ind som nr. 52 i US Adult Contemporary Charts og den kom ikke på Billboard Hot 100.

  Gruppen tog på en jordomrejse for at fremme Unbreakable, der starter i Tokyo, Japan den 16. februar 2008. Turnéen fik titlen Unbreakable Tour og inkluderet shows i Australien, Japan, Mexico, Storbritannien, Europa, Asien, Canada og USA. De filmede showet i Londons O2 Arena, som man kan se online på MSN website.

  I 2009 begyndte gruppen at arbejde på et nyt album, der blev udgivet den 6. oktober 2009, med titlen This Is Us

  Den første single, "Straight Through My Heart", blev udgivet den 27. august 2009. Det lykkedes ikke sangen at komme på Billboard Hot 100, men den formåede at toppe som nr. 18 på Billboard Hot Dance Club Songs. Den anden single fra albummet var "Bigger", og musikvideoen blev filmet i Tokyo, Japan, da de var der for at fremme This Is Us i begyndelsen af oktober 2009. Det var første gang i gruppen's historie, at de nogensinde har filmet en musikvideo uden for USA.

  Et par dage efter musikvideoen var filmet færdig, fik Brian Littrell svineinfluenza, hvilket fik gruppen til at annullere en autografskrivning på Hard Rock Café i New York til et NYC Pinktober arrangement den 5. oktober 2009.

  I slutningen af oktober 2009 indledte gruppen This Is Us Tour. Verdensturnéen varede over et år, og bestod af 122 shows. Turnéen startede i Lissabon den 30. oktober 2009, og afsluttede i Hanoi den 26. marts 2011.

  Backstreet Boys, herunder Kevin Richardson, filmede et segment for The Oprah Winfrey Show den 22. oktober 2010. Richardson deltog også i gruppen's performance i showet senere på dagen, hvilket gør det til den anden gang, han havde et show med gruppen siden hans afgang.

  Den 26. januar 2010 blev et opsamlingsalbum med titlen Playlist: The Very Best of Backstreet Boys udgivet. Det er en del af en række lignende afspilningsliste-album udstedt af Sony Legacy. Det var deres sidste album med Jive Records, da de skiltes med pladeselskabet i maj 2011.

  NKOTBSB og Richardsons retur: 2011-nu

  Den 21. november 2010, lukkede Backstreet Boys American Music Awards med New Kids on the Block.

  I maj 2011 indledte de den første del af NKOTBSB Tour med New Kids on the Block. Ved afslutningen af 2011, blev turnéen placeret som nummer 17 på Billboard's årlige "Top 25 Tours", og turnéen havde tjener over $ 40 millioner ved 51 shows.

  Richardson havde meddelt på On Air med Ryan Seacrest i oktober 2011, at han havde været vært for et beach party, som en del af gruppens årlige krydstogt, på Bahamas den 3. december 2011, hvor han optrådte med gruppen. På On Air med Ryan Seacrest, erklærede han også, at han ville elske at optræde med gruppen igen på en mere regelmæssig basis.

  Erklæringen sammen med hans optræden på krydstogtet, havde givet spekulationer, om at han ville genindtræde i gruppen

  I juni 2012 blev det afsløret, at Backstreet Boys skulle modtage en stjerne på Hollywood Walk of Fame i 2013.

  Den 17. juli 2012, meddelte Backstreet Boys på Good Morning America at de var sammen igen

  Den 31. august 2012, lukkede Backstreet Boys Good Morning America's Summer Concert Series. Det var deres første optræden siden Richardson's genindtrædelse i gruppen. Under udseendelse , meddelte de, at de havde til hensigt at udgive deres ottende studiealbum i begyndelsen af 2013, og at de skulle have deres tredje krydstogt i oktober 2013. Det vil være den første krydstogt hvor alle fem medlemmer er med.

  Medlemmer

  De nuværende medlemmer af gruppen er:

  • Nick Carter
  • Howie Dorough
  • Brian Littrell
  • A. J. McLean.
  • Kevin Richardson (1993-2006, 2012-nu)

  Diskografi

  • Backstreet Boys (1996)
  • Backstreet's Back (1997)
  • Millennium (1999)
  • Black & Blue (2000)
  • Never Gone (2005)
  • Unbreakable (2007)
  • This Is Us (2009)
  • In a World Like This (2013)

  Turnéer

  • Backstreet Boys Tour (1995-1996)
  • Backstreet's Back Tour (1997-1999)
  • Into the Millennium Tour (1999-2000)
  • The Black & Blue Tour (2000-2001)
  • Up Close & Personal Tour (marts/april 2005)
  • The Never Gone Tour (2005-2006)
  • Unbreakable Tour (2008-2009)
  • This Is Us Tour (2009-2011)
  • NKOTBSB Tour (2011–2012)

  Referencer

  Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.