Elton John vs Pnau

  • Sir Elton Hercules John (fødenavn Reginald Kenneth Dwight, født 25. marts 1947 i Middlesex i Storbritannien) er en engelsk sanger, sangskriver og pianist. Han er en af de mest succesfulde musikere nogensinde med over 550 millioner solgte albums og talrige førstepladser på diverse hitlister.

    Elton John var en af de dominerende kommercielle kræfter i rock-verdenen i 1970'erne med en række af syv #1 indspilninger på USA's hitlister. Hans succes havde en stor indflydelse på populær musik og medvirkede i fortsættelsen af populariteten af klaveret i rock'n'roll. Hans tekster blev skrevet af Bernie Taupin. Elton John havde og har en meget speciel tøjstil og måde at optræde på en scene.

    I de tidlige 1990'ere havde Elton John problemer med stofmisbrug, depression og bulimi. Han er fortsat kendt og har været meget involveret i kampen mod AIDS siden de sene 1980'ere.

    Biografi

    Reginald Kenneth Dwight blev født i Pinner, Middlesex, en forstad til London den 25. marts 1947. Hans far, Stanley Dwight var officer i det engelske luftvåben, Royal Air Force. Han var tit bortrejst, og det var moderen Sheila Harris, der alene tog sig af opdragelsen af Reginald. Sheila Harris har indrømmet at Reginalds barndom ofte var præget af skænderier mellem forældrene og gererelt præget af nervøsitet.

    Barndom

    Stanley Dwight havde engang spillet trompet i et amerikanskinspireret big band Bob Miller and The Millermen. Han og Sheila var ivrige købere af musik og introducerede deres søn for pianisterne Winifred Atwell, Nat King Cole, George Shearing og sangerne Rosemary Clooney, Frank Sinatra, Kay Starr, Johnny Ray, Guy Mitchell, Jo Stafford og Frankie Laine.

    Som treårig begyndte Reginald at spille på klaver, og som firårig stod det klart for forældrene, at han havde særligt talent for klaver, som han ofte brugte til familiesammenkomster og fester. Som niårig opdagede Reginald kongen af rock 'n' roll, Elvis Presley. Snart begyndte hans mor at købe plader med rock 'n' roll til sin søn med kunstnere som netop Elvis Presley og Bill Haley & His Comets. Som 11-årig fik Reginald et stipendium på musikkonservatoriet, The Royal Academy of Music og besluttede sig for at vie sit musikalske talent til rock 'n' roll-genren.

    Reginald foretrak at spille efter gehør. Professor Helen Piena har fortalt, at første gang Reginald trådte ind på musikkonservatoriet, spillede hun et fire-siders stykke af Händel, som han straks spillede for hende, som var det en grammofonplade.

    Har skrevet musik til Løvernes Konge.

    Diskografi

    Studiealbums

    • 1969 – Empty Sky
    • 1970 – Elton John
    • 1970 – Tumbleweed Connection
    • 1971 – Madman Across the Water
    • 1972 – Honky Château
    • 1972 – Don't Shoot Me I'm Only the Piano Player
    • 1973 – Goodbye Yellow Brick Road
    • 1974 – Caribou
    • 1975 – Captain Fantastic and the Brown Dirt Cowboy
    • 1975 – Rock of the Westies
    • 1976 – Blue Moves
    • 1978 – A Single Man
    • 1979 – Victim of Love
    • 1980 – 21 at 33
    • 1981 – The Fox
    • 1982 – Jump Up!
    • 1983 – Too Low for Zero
    • 1984 – Breaking Hearts
    • 1985 – Ice on Fire
    • 1986 – Leather Jackets
    • 1988 – Reg Strikes Back
    • 1989 – Sleeping with the Past
    • 1992 – The One
    • 1995 – Made in England
    • 1997 – The Big Picture
    • 2001 – Songs from the West Coast
    • 2004 – Peachtree Road
    • 2006 – The Captain and the Kid
    • 2011 – The Union (med Leon Russell)
    • 2013 - The Diving Board

    Og i 2010 medvirkede han på Kanye Wests single All Of The Lights Han har også medvirket i en live optrædelse sammen med rapperen Eminem i sangen Stan

    Eksterne henvisninger

    Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.