Julio Iglesias;Stevie Wonder

 • Julio Iglesias (født 23. september 1943 i Madrid) er en spansk sanger og komponist. Han er søn af gynækologen Julio Iglesias Sr. og far til syv børn, hvoraf den mest kendte er popsangeren Enrique Iglesias.

  Iglesias er Spaniens mest sælgende kunstner med 250 millioner solgte plader fordelt på 77 forskellige udgivelser på en række sprog. Iglesias bliver ofte karakteriseret som en "smørtenor" på grund af hans smægtende, bløde stemme, der nærmest sniger sig rundt om tilhørerne. Han er en yderst yndet trækplaster, hvor end han optræder med sine koncerter, og i alt har han givet mere end 5000 koncerter.

  Iglesias karriere har ikke fra starten været sporet ind på sang og musik. Han var derimod i en periode målmand på det verdensberømte spanske fodboldhold Real Madrid – og på samme tidspunkt studerede han endvidere til jurist. Han indstillede fodboldkarrieren efter en skadespause, og udviklede herefter sine talenter som sangskriver og sanger. Dette har som hædersbevisning givet ham en stjerne på Hollywood Walk of Fame.

  Han bor i dag i Miami, Florida, USA.

  Diskografi

  Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.