Apocalyptica;Apocalyptica featuring Cristina Scabbia

  • Apocalyptica er et finsk metal-band stiftet i 1993. Bandet består af fire medlemmer og i modsætning til de fleste andre bands bruger de celloer, frem for guitarer. Medlemmerne er klassisk trænede cellister, og i 2003 sluttede en trommeslager sig til gruppen. Deres debutalbum, Plays Metallica by Four Cellos består af otte coverversioner af Metallica-sange udelukkende spillet på celloer. celloer. På deres andet album Inquisition Symphony blev der føjet covernumre til af Faith No More, Sepultura og Pantera. Albummet Cult fulgte atter i samme musikstil som de to forrige.

    Medlemmer

    • Eicca Toppinen – Cello
    • Paavo Lötjönen – Cello
    • Perttu Kivilaakso – Cello
    • Mikko Sirén – Trommer

    Diskografi

    • Plays Metallica by Four Cellos (1996)
    • Inquisition Symphony (1998)
    • Cult (2000)
    • Cult Special Edition (2001)
    • Best of Apocalyptica (2002) (Japan only)
    • Reflections (2003)
    • Reflections Revised (2003)
    • Apocalyptica (2005)
    • Amplified / A Decade of Reinventing the Cello (2006)
    • Worlds Collide (2007)
    • 7th Symphony (2010)

    Singler

    • Apocalyptica (1996)
    • Harmageddon (1998)
    • Path Vol. 2 (2001)
    • Hope Vol. 2 (2002)
    • Faraway Vol. 2 (2003)
    • Seemann (2003)
    • Bittersweet (2004)
    • Wie weit/How far/En Vie (2005)
    • Life Burns! (2005)
    • Repressed (2006)

    Apocalypticas coverede bands

    • Metallica
    • Edvard Grieg
    • Pantera
    • Rammstein
    • Sepultura
    • Slayer
    • Faith No More

    Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.