Beirut

  • Beirut er et amerikansk band.

    Som 15-årig indspillede Zach Condon sin første plade under navnet Real People. Der var tale om en elektronisk plade med kraftig inspiration fra Condons forbilleder i The Magnetic Fields. Produktive Zach Condon udgav året efter en doo wop-plade og under navnet 1971 EP'en 'Small Time American Bats'.

    Som 16-årig mente Condon, at tiden var inde til at droppe ud af high school og han tog i stedet på en dannelsesrejse til Europa. Her blev Condon introduceret for balkanmusik og den jødiske klezmertradition.

    Med hjælp fra de tidligere Neutral Milk Hotel-medlemmer Jeremy Barnes og Heather Trost udgav Condon i 2006 under navnet Beirut albummet Gulag Orkestar.

    Med 'Gulag Orkestar' trak Beirut i høj grad fra melankolien i sigøjnermusikken. Condons sange udnytter blæsere og harmonikaer og frembringer også kraftige påmindelser om både jødiske klezmer- og mexicanske mariachi-orkestre.

    Efter udgivelsen Gulag Orkestar udkom i december 2006 EP'en Lon Gisland, der tog tråden fra debuten op. Efterfølgende er også udkommet The Pompeii EP i 2007.

    Beirut er reelt Zach Condons band. Ud over Condon er Beiruts livebesætning blevet spillet med konstant skiftende besætning.

    Diskografi

    Albums

    • 2006: The Gulag Orkestar
    • 2007: The Flying Club Cup
    • 2011: The Rip Tide

    EP'er

    • 2006: Lon Gisland
    • 2007: Pompeii EP
    • 2007: Elephant Gun EP
    • 2009: March of the Zapotic/Holland EP

    Referencer

    Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.