Nina Nesbitt

 • Nina Nesbitt (født 11. juli 1994) er en skotsk singer-songwriter.

  Liv og karriere

  Nina Nesbitt blev født den 11. juli 1994 i Balerno, en forstad til Edinburgh i Skotland. Hun gik på en lille folkeskole i Bellsquarry og gik på Balerno Community High School. Hun har en skotsk far og en svensk mor. Hun startede sin musikkarriere med at skrive og indspille sange på sit værelse, og uploade det til hendes Youtube-kanal. Hun spiller guitar, klaver og fløjte. Som barn deltog hun lokale og regionale gymnastikkonkurrencer med hendes folkeskole i Bellsquarry.

  Efter hendes møde med musikeren Ed Sheeran, blev hun inviteret til at varme op for ham på sin europaturné. Da hun indspillede et cover af "Stay Awake", blev sangen originale kunstner Example også interesseret i et samarbejde. Hun medvirkede i Ed Sheerans sang "Drunk".

  Hendes anden EP, der hedder The Apple Tree, blev udgivet i april 2012, og nåede en sjetteplads på iTunes-download chart, efter at være blevet spillet på BBC Radio 1.

  I oktober 2012 indledte Nina sin tredje engelsk turné, BOY UK TOUR, der skulle promovere sin debutsingle, Boy, og EP af samme navn. Hun har for nylig annonceret at hendes nye EP, Stay Out, vil blive udgivet den 8. april 2013.

  Diskografi

  Singler

  Eksterne henvisninger

  Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.