Like a Hurricane [Amazon Webclip]

Adam Sandler

 • Adam Richard Sandler (født 9. september 1966) er en amerikansk skuespiller, komiker, musiker, manuskriptforfatter og filmproducent. Han fik sit gennembrud på tv i Saturday Night Live og er siden blevet en af de mest succesfulde, amerikanske komedieskuespillere.

  Liv og karriere

  Opvækst

  Sandler blev født i Brooklyn, New York, som søn af Judy, en skolesygeplejerske, og Stanley Sandler, en elektronik ingeniør. Hans familie flyttede til Manchester da han var 5. Der gik han på Manchester Central High School. Han opdagede, at han havde et naturligt talent, for at få folk til at grine, og han udnyttede sit talent, mens han gik på New York University, hvor han ofte optrådte i klubber. Han gratuerede med en bachelor grad i fin kunst i 1991, og var også medlem af Tau Epsilon Phi gruppen. Senere i hans karriere, tog Sandler nogle af hans tidligere barndomsminder med i hans komikshows og film. Sangen "Lunchlady Land" er dedikeret til Silvia, frokostdamen hos Hayden Dining Hall på New York University. I filmen Click, tager Sandler til Lake Winnipesaukee, en sø, han engang havde været på sommerlejr ved.

  Karriere

  Fra midten og op til de 1980'er, spillede Sandler Theo Huxtables ven, Smitty, i tv-serien The Cosby Show (1987–1988). Han optrådte på MTVs gameshow, Remote Control.

  Fjernsyn

  Referencer

  Eksterne henvisninger

  Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.