Girl On Fire

Alicia Keys featuring Nicki Minaj

 • Onika Tanya Maraj (født 8. december 1982)), er en rapper fra Trinidad og Tobago, født i Saint James der er en forstad til hovedstaden Port of Spain.

  Hun kom frem, da hun i august 2009 underskrev en pladekontrakt med Young Money Entertainment og senere Cash Money Records, med distribution fra Universal Motown. I Nicki Minajs tidlige karriere, har hun udgivet tre mixtapes: Playtime Is Over, Sucka Free, og Beam Me Up Scotty. Nicki Minaj blev opdaget af den amerikanske rapper Lil Wayne efter de tre mixtapes. Hun udgav med succes sit første album, Pink Friday i 2010, som gik ind på andenpladsen på den amerikanske Billboard 200, kun slået af Kanye Wests My Beautiful Dark Twisted Fantasy. Minaj blev den første kunstner nogensinde til at have syv sange på Billboard Hot 100 på samme tid.

  Hendes anden single, "Your Love", nåede nummer et på Billboard Hot Rap Songs listen, hvilket gør Minaj til den første kvindelige uledsagede kunstner på toppen af hitlisten siden 2002. Nicki Minaj blev den første kvindelige kunstner, der kom på MTV's årlige "Hottest MC List". En måned efter udgivelsen af Pink Friday, fik Minajs album en platin plade i USA. Minaj er kendt for at samarbejde med en lang række kunstnere og for at være gæsterapper på mange populære sange. Hun vandt også den eftertragtede "Moonman" for singlen "Super Bass" til den årlige VMA på MTV.

  Minaj var dommer ved American Idol sæson 12 (2013). Hendes konkurenter er Bla. Iggy Azalea

  Udgivelser

  • Pink Friday (Album) (2010)
  • Pink Friday: Roman Reloaded (Album) (2012)
  • The Re-Up (DVD) (2012)
  • The Pink Print (Album) (2014)

  Eksterne henvisninger

  Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.