Work From Home (Audio)

Jordin Sparks

 • Jordin Sparks (født 22. december 1989) er en amerikansk sanger, der blev kendt, da hun vandt den sjette udgave af programmet American Idol 2007. I vinteren 2008 udgav hun sin første cd, Jordin Sparks, som indeholde hitsangene Tattoo, One Step At a Time og duetten No Air med Chris Brown.

  Albummet Jordin Sparks fik Platin efter at have solgt 2 millioner eksemplarer på verdensplan, og modtog en American Music Award og en Grammy nomination i 2008.

  Hun efterfulgte succesen fra det første album, med sit andet album Battlefield, som blev udgivet d. 21 juli 2009.

  Udover alt dette er har hun også været kæreste med den store popsanger Jason Derulo, men de slog op efter mange rygter og manglende tid hjemme.

  Tidligt Liv

  Jordin blev født i Phoenix, Arizona til forældrene Jodi Weidmann-Sparks og den forhenværende NFL spiller Phillippi Sparks. Hun har en yngre bror PJ (Phillippi Sparks, Jr.) der også spiller football. Hun boede kortvarigt i Ridgewood, New Jersey og gik i Orchard Elementary School. Efter at have boet i new Jersey, gik Jordinpå Northwest Community Christian School i Phoenix, Arizona til og med ottende klasse. Jordin gik på Sandra Day O’Conner High School indtil 2006, hvorefter hun blev hjemmeundervist for bedre at kunne koncentrere sig om sin sang. Jordin er evangelisk kristen og går i Calavary Community Church i Phoenix, Arizona. I sin American Idol biografi takkede hun sine forældre og Gud for sin sejr. Hun går med en Purity Ring, som symboliserer hendes ønske om at forblive jomfru indtil hun er gift. Hun var også med på forsiden af World, et evangelisk nyheds blad. Hun vandt en pris for at være årets bedste unge artist i Arizona i tre år.

  Før Idol

  Før hun var med i American Idol, var Jordin med i og vandt talentkonkurrencer som Sprite Risin Star, Gospel Musik Association GMA Academy, The Proof Is In The Pudding Contest, NBC/PAX America’s Most Talented Kids, Colgate Country Showdown og 2007 Drug Free AZ Superstar Search.

  I 2006 var Jordin en af de seks vindere, som vandt Phoenix Torrid søgning efter den ”Næste Plus Størrelse Model”. Hun blev fløjet til Californien, hvor hun blev brugt til nogle af Torrids reklamer og promoveringer. En fuldsides reklame for Torrid med Jordin blev vist i december 2006 udgaven af Seventeen bladet.

  American Idol

  I sommeren 2006, gik Jordin til audition to gange til American Idol, en gang i Los Angeles, Californien (kun for producerne) og den anden gang i Seattle, Washington efter hun havde vundet KSAZ Fox 10s Arizona Idol. Seattle additionen er den der blev vidst d. 27 januar, 2007, hvor hun fik en gylden billet og retten til at optræde i Hollywood runden. American Idol dommeren Randy Jackson lavede en henkastet forudsigelse om at, ”Krøllet hår vil vinde dette år”.")

  Jordin optrådte to gange i den syvende sæson af American Idol, en gang på Idol Gives Back resultat showet, med sin duet med Chris Brown, og igen med "One Step at a Time" d. 21 maj, 20008, til American Idol finale. Hun optrådte også d. 13 maj, 2009 i sæson otte a American Idol.

  Optrædender og resultater

  Semi-finale/Finale noter

  Jordin var aldrig i fare for elimination. Jordin er den fjerde deltager, som har vundet uden at havde været blandt de to eller tre dårligste, sammen med Kelly Clarkson, Carrie Underwood, Taylor Hicks, og senest David Cook. (Sæson 2 vinderen Ruben Studdard var blandt de to dårligste en gang, sæson 3 vinderen Fantasia Barrino endte der to gange og sæson 8 vinderen Kris Allen var en gang blandt de tre dårligste). I en alder af 17 år, blev Jordin den yngste sanger, som vandt Idol konkurencen.

  Efter Idol

  Jordins sange fra American Idol har været til salg på iTunes Store og den officielle American Idol hjemmeside som Jordin Sparks (EP) (kaldt en ”bundle” på den officielle Idol hjemmeside) kort tid efter finalen, sammen med andre sange der ikke kom med på EPen, som blev solgt som individuelle singler. Ifølge SoundScan tal udgivet i USA Today, solgte Blake Lewis flere digitale singler end Jordin, men hendes mini album solgte mere end Lewis’.

  Efter Idol finalen, var Jordin med i flere tv shows. Hun optrådte med finale sangen This Is My Now på The Morning Show with Mike and Juliet, The Today Show, Live with Regis and Kelly, The Early Show og The View. Jordin var også med i Total Request Live, The Morning Show with Mike and Juliet sammen med nummer to fra Idol Blake Lewis, og i Larry King Live sammen med deltagerne fra top ti

  Sammen med tv og radio optrådender, har Jordin også været på coveret af Entertainment Weekly, Your Prom og World og var med I bladene VIBE, TV Guide, Glamour og andre udgivelser.

  Jordin to del i American Idol LIVE! Tour 2007 fra d. 6 juli til d. 23 september, 2007, sammen med andre deltagere fra top ti. Hun afslørede i et AOL interview at koncerten vil være mere gruppe samarbejder og duetter, og at hun der udover medbringer sin akustiske guitar.

  I 2007, blev Jordin spurgt af en slægtning, der arbejder for ”SOS Børnebyerne – USA” i Florida om at designe en denim jakke med en guirlande af Swarovski Crystal for at støtte forældreløse. I 2008 blev Jordin spurgt om hun ville synge ved Eagles-Cardinals NFC Championship football kampen.

  Jordin Sparks filmede også en public service announcement for Do Something 101, Do Something’s kampagne for at give børn skole remedier. Jordin var også brudepige for top 9 American Idol finalisten Gina Glocksen, nu Gina Ruzicka.

  Post-Idol karrierer

  D. 17 august, 2007 blev det annonceret at Jordin havde skrevet kontrakt med 19 Recordings/Jive Records/Zomba Lable Group, og blev derved den første Idol vinder, der sluttede sig til gruppen af pladeselskaberne. David Archuleta (nummer 2 fra sæson 7), Kris Allen (vinderen fra sæson 8) og Allison Iraheta (fjerder paldsen fra sæson 8) sluttede sig også til pladeselskabs gruppen, og gjorder dem derved til de eneste fire Idol deltagere som har skrevet kontrakt med dem. Alle tidligere Idol vindere op runner-ups har skrevet kontrakt med RCA Label Group’s J (Fantasia, Ruben Studdard), Arista (Taylor Hicks) eller RCA (Kelly Clarkson, Chris Daughtry, Clay Aiken, Katharine McPhee og nummer 2erne David Cook og Adam Lambert) pladeselskaber, med undtagelse af Carrie Underwood, der skrev kontrakt med Arista Nashville. Jordin har sagt at hun optog nogle sange sammen med Heath Thurman på trommer til albummet, men størstedelen af optagelserne ville blive foretaget i Los Angeles efter touren var ovre.(“Top 40, radio-friendly, uplifting stuff” hopefully mixing "the pop rock sound of inaugural Idol Kelly Clarkson with the R&B edge of Beyonce") Hendes debut album blev udgivet d. 20 og 27 november, 2007.

  Nogle kritikere mente at albummets allestedsnærværende og alders-passende American Idol material har hjulpet Jordin med at finde en sikker fremtid.

  Sammen med pladeselskabets meddelelse, blev det afsløret at den første single ville være ”Tattoo”, som blev udgivet til de amerikanske radiostationer d. 27 august, 2007. Sangen blev albummets første top ti single. Senere, d. 11 marts, 2008, blev ”Tattoo” udgivet på 'Now That's What I Call Music Vol. 27' som det sjette nummer på albummet, sammen 19 andre toppende hits fra starten af 2008.

  Efter udgivelsen af ”Tattoo”, havde Jordins officielle hjemmeside en afstemning, hvor fans blev bedt om at stemme på hvilken sang hendes næste single skulle være, valgene var ”No Air”, ”Freeze”, ”One Step at a Time” eller ”Shy Boy”. D. 3 februar, 2008, blev det annonceret at ”No Air” havde vundet afstemningen, og blev tilføjet til radiostationerne. Sangen blev et hit før den officielt blev udgivet som single, and toppede som #3 på Billboard Hot 100, hvor den blev i fire på hinanden følgende uger. D. 3 juni, 2008, blev ”No Air” udgivet på 'Now That’s What I Call Music Vol. 28' som det niende nummer på albummet, sammen med 19 andre hits fra 2008. Hun optrådte med ”No Air” sammen med Chris Brown d. 10 april, 2008 i resultat showet, som en del af Idols Gives Back. Jordin er den eneste Idol, som ikke er fra Australien, der har toppet ARIA Singles Chart, med sangen ”No Air”.

  I februar 2008 sang Jordin National Hymnen ved Super Bowl XLII Senere sang hun I Arizona til NFC Championship kampen mellem Arizona Cardinals og Philadelphia Eagles.

  Jordin åbnede for Alicia Keys på den amerikanske del af hendes As I Am tour. Inden touren var hun med ved GMA Dove Awards som en del af en hyldest til Michael W. Smith, samtidig med at det blev annonceret at Jordin ville slå sig sammen med kosmetik firmaet, Avon, for at blive en talskvinde for den teen-fokuserede linje ”Mark”. Inden touren overhovedet startede tvang en potentiel karrierer–truende hals skade tvang Jordin til at aflyse et par ugers shows. Det blev fortalt at hun led af en akut stemmebånds skade (hemorrhage), og blev beordret til streng hvile af stemmen indtil det var blevet bedre. Hvis det ikke blev bedre, kunne det have resulteret i mikrooperation med laser. Hendes første koncert var oprindeligt sat til at skulle åbne for Alicia Keys søndag d. 19 april, 20008. Hun var tilbage på touren med Alicia Keys d. 30 april. Hun forblev på touren indtil det sidste show d. 18 april.

  Mens hun var på tour med Alicia Keys kiggede Jordin forbi flere talk shows. Hun var også med i The Tyra Banks Show tidligt 2008, hvor Banks sagde at hun ville havde Jordin med som hovedrollen til et tv projekt hun arbejdede på. I slutningen af 2008 på radio showet Johnjay & Rich, nævnede Jordin at hun havde modtaget en email fra Tyra, som hun forventede var nyheder om showet, men bare var et hej. Hun tilføjede at Tyra sagde at hun ville kontakte Jordin når showet kom op. Jordin siger at hun ville elske at begynde at spille skuespil.

  I et interview me Perez Hilton, blev det nævnt at Jordin vil tage på en tour sammen med Jesse McCartney i augut 2008

  One Step at a Time var den tredje single fra albummet, og blev officielt udgivet i USA d. 10 juni, 2008. Jordin spillede One Step at a Time ved Macy’s Fourth of July Fireworks Spectacular den anden gang i træk. Sangen toppede i Top 20 på Hot 100 og top 5 på Pop 100 hitlisterne. Hun har været på Good Morning America og Canadian Idol for at promovere ”One Step at a Time”. Med succesen fra One Step at a Time blev Jordin den eneste American Idol deltager, der nogensinde har haft deres første fire singler blandt top 20 på Billboard Hot 100.

  Jordin blev d. 12 august, 2008 udnævnt af Præsident George W. Bush til at være medlem af the President’s Council on Service and Civic Participation for en to års periode sammen med andre kendte så som Corinne Bailey Rae og Michael W. Smith, som hun tidligere har arbejdet sammen med.

  Jordin var med i 2008 MTV Video Music Awards d. 7 september, 2008 hvor hun var nomineret til 2 VMAer for Bedste Kvindelige Video og Bedste Nye Kunstner. Hun er den anden American Idol vinder, som har fået 2 eller flere nomineringer efter udgivelsen af et album. Den første var Kelly clarkson med tre nomineringer. Britney Spears med Piece Of Me Mens hun præsenterede en pris ved American Music Awards, starrtede hun med at sige ”Jeg vil holde mig til manuskriptet denne gang” i reference til VMA episoden.

  Hun vandt en American Music Award for Favorite Artist in the Adult Contemporary Category. Dette var hendes første nominering til en American Music Award. Jordin har slået sig sammen med Wet Seal for at kreerer sin egen tøj kollektion. Kollektionen, som meget passende hedder 'Sparks', vil starte med kjoler der vil blive sat til salg i butikkerne i tide til den travle Thanksgiving weekend. Kollektionen vil senere inkludere afslappet tøj og tilbehør. Hvert stykke vil reflektere Jordins ungdommelige om sammensatte sans for stil. Kollektionen er lige nu sat til at blive solgt fra d. 19 november, 2008, og vil være i størelserne XS til XL.

  Jordin sluttede sig til Alicia Keys for anden gang i den australske del af hendes As I Am Tour, som startede d. 6 december, 2008 i Auckland, New Zealand ved Vector Arena og sluttede d. 20 december, 2008.

  2009 – nu: Battlefield

  Timbaland sagde I et interview at Jordin ville være en af dem han samarbejdede med på hans nye album Shock Value 2. Jordin vendte tilbage til University of Phoenix Stadium for igen at synge national hymnen inden NFC Championship kampen mellem Arizona Cardinals og Philadelphia Eagles d. 18 januar, 2009.

  Jordin sluttede sig til flere A-liste sangere om at optræde til Barack Obamas tiltrædelses bal, der blev afholdt af Barack Obama d. 20 januar, 2009. og begyndte at arbejde med koreograf Laurie Ann Gibson til hendes kommende tour.

  Jordins andet album forventes at have en højere profil og bedre produktion end hendes første på grund af selve albummet og de fire singler.

  En pressemeddelelse bekendtgøre at Jordin arbejder med Miami producerent ”J-Vibe”. Jordin optrådte med sangen 'Faith' skrevet af hende selv til præsidentens tiltrædelses bal. Det er uklar om denne sang er skrevet til hendes andet album og om den kommer med på det. I et nyligt radio interview på The MJ Morning Show i Tmapa Bay, Florida, afslørede Jordin nyheder om det meget forventede album. Hun fortalte at pladeselskabets plan er at udgive albummet i slutningen af foråret/tidligt på sommeren. Da interviewet blev lavet, havde Jordin indspillet 9 af sangene. Hun sagde at hun ville indspille ca. 25 sange, som hun så derefter kunne vælge 14 sange ud fra, som ville være dem der endte på det endelige album. Og d. 18 maj, 2009 havde Jordin indspillet 30 sange til albummet. Jordin besøgte radio showet "Johnjay & Rich", og hun gav en forsmag på fire nye sange (”Let It Rain”, ”Walking On Snow”, ”Faith”, ”Paper Cut”) som er mulige sange der kunne være med på hendes andet album.

  Den første single fra albummet var ”Battlefield”, som er skrevet og produceret af den Grammy nominerede sanger/sangskriver/producer Ryan Tedder. Jordin optrådte med sangen i Top 3 resultat showet af American Idol sæson 8, d. 12 maj.

  Albummet, Battlefield, blev udgivet d. 21 juli, 2009.

  D. 31 juli åbnede hun for Jonas Brothers ved brødrenes koncerter ii Monterrey, Nuevo Leon, Mexico sammen med The Wonder Girls.

  D. 9 august, præsenterede hun alene ved "2009 Teen Choice Awards" in Los Angeles, California.

  D. 14 august, 2009 blev det annonceret at Jordin slutter sig til Britney Spears touren, som en special guest i den anden nord amerikanske del af touren. Jordin optræder i den amerikanske del af touren.

  Tours

  • 2007: American Idols LIVE! Tour 2007
  • 2008: As I Am Tour (Supporting Act)
  • 2008: Jesse & Jordin LIVE Tour
  • 2009: Jonas Brothers World Tour 2009 (Med på den amerikanske del af touren)
  • 2009: The Circus Starring: Britney Spears (Med på den amerikanske del af touren)

  Eksterne henvisninger

  Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.