Macklemore & Ryan Lewis

 • Ben Haggerty (født 19. juni 1983), kendt under sit kunstnernavn Macklemore og tidligere Professor Macklemore, er en amerikansk rapper og musiker. Han begyndt at udgive sin egen musik i 2000 og arbejder nu sammen med producer Ryan Lewis, violinist Andrew Joslyn og trompetisten Owuor Arunga. Han har fået en signifikant online fanbase. Han har udgivet et mixtape, tre EP'er og to albummer, dog er ingen af dem på et stort pladeselskab. Hans musikvideo "Thrift Shop" er blevet set på YouTube over 650 millioner gange, og den nåede førstepladsen i blandt andre USA og Danmark. I USA har den solgt mere end 2,2 millioner eksemplarer.

  Macklemore udgav sit debutalbum The Heist den 9. oktober 2012, og det toppede som nummer to på den amerikanske Billboard 200-listen, hvor det solgte 78.000 eksemplarer i sin første uge.

  Tidlige liv og indflydelser

  Haggerty er født og opvokset i Seattle, Washington. Han gik på Garfield High School og Nathan Hale High School, og endte med at få en bachelor på The Evergreen State College. Da han var interesseret i at nå en yngre generation gennem sin musik, var han en del af et program der fokuserede på uddannelse og kulturel identitet, kaldet "Gatewaysfor Incarcerated Youth", hvor han faciliterede musikværksteder.

  Selvom han ikke er født ind i en musikalsk familie, støtter begge hans forældre hans musikalske eventyr. Haggerty var seks år gammel da han første gang stødte på hip hop, ved Digital Underground.

  Macklemore var fjorten da han startede med at skrive sange.

  Eksterne links

  Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.