Snoop Lion feat. Miley Cyrus

 • Miley Ray Cyrus (født Destiny Hope Cyrus; 23. november 1992) er en amerikansk skuespiller og sanger. Hun er datter af countrysangeren Billy Ray Cyrus. Hun debuterede i tre episoder af serien Doc, før hun fik en mindre rolle i filmen Big Fish i 2003. I 2006 blev hun et "teen idol" i forbindelse med succesen Hannah Montana, et tidligere Disney Channel sitcom hvor hun portrætterede rollen som Miley Stewart og Hannah Montana. Cyrus indspillede senere adskillige sange til soundtracket til den første sæson. Hun var også med i filmen the last song med Liam Hensworth fra 2010 og Lol fra 2012 og So undercover fra 2012. Senere underskrev hun kontrakt med Hollywood Records og udgav det fælles album Hannah Montana 2: Meet Miley Cyrus. Albummet fungerede både som soundtrack og Cyrus' debutalbum, og endte med at sælge over tre millioner eksemplarer i USA alene. Albummet affødte også Top hittet "See You Again", og den mindre succesfulde "Start All Over". For at fremme albummet indledte Cyrus Best of Both Worlds Tour, som senere blev tilpasset i 2008-filmen Hannah Montana & Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert. Cyrus udgav hendes første soloalbum, Breakout, i 2008. Albummet blev hendes tredje til top Billboard 200, og blev certificeret platin af RIAA. Breakout bød på succesfulde singler som "7 Things" og "Fly on the Wall".

  Samme år lancerede hun hendes filmkarriere ved at optræde som talerør for Penny i den animerede film Bolt, og hun blev efterfølgende nomineret til en Golden Globe for bedste originale sang for hendes præstation i dens tema sang, "I Thought I Lost You". I 2009 medvirkede hun i spillefilmen Hannah Montana: The Movie. Filmens soundtrack introducerede Cyrus til publikummet indenfor country og adult contemporary. Det fremhævede også hittet "The Climb", der endte med at blive en af ​​Cyrus' mest succesfulde singler til dato. Med udgivelsen af hendes udvidede extended play The Time of Our Lives samme år, begyndte hun at dyrke et mere voksent billede og en mere udviklet mainstream pop lyd. Det affødte den meget vellykkede single "Party in the U.S.A.", der endte med at blive Cyrus' højeste toppede single på Billboard Hot 100 til dato. Cyrus tilpasses yderligere med et modent billede med udgivelsen af filmen The Last Song og hendes tredje studiealbum, Can't Be Tamed. Albummet var indarbejdet med flere dance elementer end hendes tidligere indsats, og de efterfølgende forestillinger fremhævede et mere seksuelt tema. Efter albummets udgivelse, valgte Cyrus at fokusere mere på hendes filmkarriere. I 2011 optrådte hun i dramaet LOL sammen med Demi Moore. Filmen fremhævede emner af teenage-oprør og så Cyrus' karakter ved hjælp af narkotika og drikkevaner. Senere medvirkede hun i filmen So Undercover sammen med Kelly Osbourne. Cyrus' fjerde studiealbum er planlagt til udgivelse i 2013 af RCA Records, og foreløbigt er singlen "We Can't Stop" blevet udgivet.

  Siden hendes debut er Cyrus blevet en af de mest succesfulde kunstnere fra Disney. Cyrus blev placeret som nummer tretten på Forbes' 2010 Celebrity 100. Hun har opnået i alt seks Top 10 hits på Billboard Hot 100 listen, og havde fem RIAA-certificerede album i en alder af 18 år.

  Liv og karriere

  1992–2005: Tidlige liv og karriere begyndelser

  Cyrus blev født den 23. november 1992 i Nashville, Tennessee, som datter af countrysangeren Billy Ray Cyrus og og Leticia "Tish" Cyrus (pigenavn Finley) og som barnebarn af Ron Cyrus.

  Cyrus voksede op på en 500 hektar stor gård i Franklin, Tennessee – en forstad til Nashville

  2006–08: Gennembrud med Hannah Montana og Breakout

  Cyrus var oprindeligt 11 år gammel, da hun aflagde audition til rollen som Miley Stewart/Hannah Montana, til såvel andre biroller i serien, Cyrus spillede rollen som Miley Stewart, hvis alter ego var popmusikstjernen Hannah Montana. Cyrus havde også en cameorolle i tv-filmen fra 2007 High School Musical 2, hvor hun blev præsenteret som "pigen i poolen", hvor hun danser foran poolen, før rulleteksterne, i en gul "baby-doll"-top og cowboy-bermudashorts. Hun har også været gæstemedvirkenden som Yatta i Disney Channels tv-tegneserie Kejserens nye skole.

  Til premiere på Harry Potter og Fønixordenen, udtalte Cyrus, at de arbejdede på ideer til en Hannah Montana-film. Den spillefilmslange film blev produceret af Cyrus' far, Billy Ray Cyrus. Den 9. april 2008 var Cyrus med "American Idol" velgørenhedsshow Idol Gives Back, hvor hun fortalte publikummet, at det altid været en af hendes drømme at være med i American Idol.

  Walt Disney Records udsendte Cyrus' første album Hannah Montana, den 24. oktober 2006. Soundtracket indeholdte otte sange som Cyrus havde sunget som Hannah Montana. Cyrus har også underskrevet en fire-album stor pladekontrakt med Hollywood Records med hendes egne album. Dette album blev senere genudsendt to gange – en "Holiday Edition" med Cyrus' coververison af "Rockin' Around the Christmas Tree" og en "Special Edition" med "Nobody's Perfect". Cyrus åbnede også for Cheetah Girls i 2006, hvor hun optrådte på 20 forskellige datoer i deres 39-bys turné. Den 26. juni 2007 præcis 8 måneder efter udgivelsen af det første soundtrack, udgav Cyrus et dobbeltalbum Hannah Montana 2: Meet Miley Cyrus. Den første disc havde, blandt andet, det andet Hannah Montana soundtrack, mens den anden disc var Cyrus' eget debutalbum. Hun skrev 8 ud af de 10 sange og blev præsenteret som Destiny Hope Cyrus. Albummet har i dag solgt over 4.3 millioner eksemplarer på verdensplan.

  Den 22. juli 2008 blev hendes andet studiealbum, Breakout, udgivet. Breakout debuterede som nummer et på Billboard 200 med første uges salg på over 371.000 eksemplarer. Breakout bød på succesfulde singler som "7 Things" og "Fly on the Wall".

  Turné

  Cyrus optrådte både som sig selv og som Hannah Montana ved Nordamerikas "Best of Both Worlds Tour", som startede den 18. oktober, 2007 i St. Louis, Missouri; turnén blev forlænget, indtil 31. januar 2008, med 69 totale datoer, 14 mere end egenligt planlagt. Bandet "Jonas Brothers" var åbningsband for det meste af turnén .

  Entreprenørskab

  Cyrus blev talskvinde for "Daisy Rock Guitars" i 2004, da hun blev præsenteret med hendes første Daisy Rock-guitar – modellen "Stardust Series Acoustic Electric Pink Sparkle". Den var blevet givet til hende af hendes forældre fra hendes fars "Country Music Television"-fan "meet-and-greet", da hun var 12 år gammel .

  Disney udgav en Hannah Montana-tøjkollektion sidst i sommeren 2007. Cyrus hjalp med at designe noget af tøjet til kollektionen. "Det er ikke et kostume. En på 12 år klæder sig ikke ud, de vil se ud som om de kunne være venner med Hannah Montana. Dette er en fashion-line" .

  I april 2008, annocerede Cyrus, hendes planer om at skrive en bog om hendes liv og karriere. "Disney Book Group" købte rettighederne til bogen for et 7-cifret beløb, for at bogen kunne blive udgivet af " Disney-Hyperion Books". Bogen forventes at blive udgivet i foråret 2009. Der er nu planer, om at der laves 1 mil. eksemplarer.

  I december 2007, lå hun som #17 på "Forbes Top"s "Top 20"-liste over de rigeste amerikanere under 25 år, med en årlige indkomst på $3.5 million .

  Privat

  Cyrus er gode venner med kollegerne fra Hannah Montana, Emily Osment og Mitchel Musso og de skriver og ringer ofte sammen på travle dage .

  I en episode af The Oprah Winfrey Show, fortalte Cyrus, at hun ser op til Hilary Duff, og at hun er hendes rollemodel .

  I 2007, lavede Cyrus en stor kontribution i "City of Hope" (hun gav en $1 for hver solgte H.M.-koncertbillet). "Det seje ved at være en del af "City of Hope" er, at de har et kræftcenter, hvor de forsker i sygdommen. De hjælper ikke kun børnene som er her, men finder også måder at kurere sygdommen på og det er fantastisk" .

  I begyndelsen af februar 2008, var Cyrus og hendes ven Mandy Jiroux (som også er backup-danser for Cyrus) været ved at lave videoer på "YouTube" kaldet The Miley and Mandy Show. Showene, beskrevet som et "YouTube hit", var blevet filmet for sjov af Cyrus og Jiroux. Showene er for det meste blevet optaget i Cyrus' soveværelse. En særlig populær video blev sat ud på siden den 13. april 2008, med en dance-off "kamp" med Cyrus og Jiroux med Jon Chu og Adam Sevani fra Step Up 2.

  Andet

  Den 24. september, 2007, begyndte rygter at svire om at Cyrus var gravid.. Den rigtige på "J-14"s side 16, var om 'Miley's Gross Habits' fortalt af hendes medskuespillere fra Hannah Montana.

  I sin film, Hannah Montana & Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert, er der en scene, hvor hun og hendes far ikke tager sikkerhedsseler på og det var ilde set og der blev skrevet i forskellige aviser, at det var en "dårlig rollemodel" . Billy Ray Cyrus undskyldte senere for episoden og sagde:

  "Vi havde lidt travlt på det tidspunkt og vi lavede den fejltagelse, ikke at tage sikkerhedssele på. ... Sikkerhedsseler er meget vigtige"

  .

  Den 25. april, 2008, reportede tv-underholdningsprogrammet Entertainment Tonight, at Cyrus havde poseret topløs til et foto-shoot til bladet "Vanity Fair" .

  Som respons til billedernes cirkulation på internettet og medieopmærksomheden, udsendte Cyrus den 27. april 2008 en undskyldning:

  "Jeg var med til foto-shootet, men det meningen, at det skulle være ‘artistiskt’ og nu, hvor jeg ser billederne og ser læser historien, føler jeg mig flov. Det var ikke mine intensioner, at dette skulle ske og jeg undskylder dybt overfor mine fans, som jeg holder så meget af" .

  Fotografen Annie Leibovitz har også udsendt en undskyldning:

  "Jeg er ked af mit billede af Miley, blev misforstået så meget som det gjorde. Billedet er et simpelt, klassisk og taget med meget lidt make-up og jeg synes, at det er et meget smukt billede" .

  Den 28. april 2008, udgav"Vanity Fair" deres fulde interview og foto-shoot med Cyrus og hendes far Billy Ray Cyrus, såvel som behind-the-scenes fotos, på deres webside . I følge interviewet, var Cyrus' forældre til stede under hele foto-shootet. Ideen med at posere med tæppet var foreslået af Annie Liebovitz. Da Cyrus blev spurgt, om hun var nervøs inden optagelserne, svarede hun til intervieweren Bruce Handy:

  “Nej, jeg synes, jeg havde jo et stort tæppe omkring mig. Og jeg tænkte: Det ser godt og naturligt ud. Jeg tænkte, at det var rigtig kunsteragtigt. Men ikke på en ulækker måde. ... Og du kan ikke sige nej til Annie. Hun er så sød. Hun har de der hundeøjne og du bliver sådan; okay så" .

  En anden lignende skandale kom da der blev offentligjort et billede hvor en af mileys assistenter forstiller sig som om at hun er ved at slikke hendes bryst.

  I selvbiografien Miley Cyrus: Miles to Go fastholder hun, at hun blev forfulgt og drillet i skolen, men ifølge hendes tidligere barndomsveninde, Nicole Mullen-Holm, er sagen en anden:

  Miley er en løgnhals, der mobbede andre piger og var en rigtig ond bitch overfor os alle sammen. Selv om vi var gode venner var hun stadig en møgunge i mine øjne. Hun var så utrolig led. Jeg kan huske, at hun råbte af en meget overvægtig pige og kaldte hende en lebbe. Miley var cheerleder og hende som alle ville være sammen med. Hun er aldrig blevet mobbet.

  Diskografi

  • 2007: Hannah Montana 2: Meet Miley Cyrus
  • 2008: Breakout [66]
  • 2009: The Time Of Our Lives
  • 2010: Can't Be Tamed
  • 2013: Bangerz
  • 2006: DisneyMania 4
  • 2006: Hannah Montana
  • 2007: Music from and Inspired By Bridge to Terabithia
  • 2007: DisneyMania 5
  • 2007: Hannah Montana 2: Meet Miley Cyrus
  • 2008: Hannah Montana & Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert
  • 2008: Hannah Montana 2: Non-Stop Dance Party
  • 2008: Hannah Montana & Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert
  • 2007-2008: Best of Both Worlds Tour
  • 2009: Wonder World Tour
  • 2010: Gypsy Heart Tour
  • 2007: "Ready, Set, Don't Go" (Billy Ray Cyrus med Cyrus)
  • 2007: "See You Again"
  • 2008: "7 Things"
  • 2013: We Can't Stop
  • 2007: "G.N.O. (Girl's Night Out)"
  • 2007: "I Miss You"
  • 2007: "Start All Over"

  Awards og nomineringer

  • 2008: Vandt: "Outstanding Female Lead – Comedy Series (Children/Adolescent)" for: Hannah Montana
  • 2007: Vandt: "Blimp Award Favorite Television Actress" for: Hannah Montana
  • 2008: Vandt: "Blimp Award Favorite Television Actress" for: Hannah Montana
  • 2007: Vandt: "Favorite TV Actress"
  • 2008: Vandt: "Favorite Female Singer"
  • Vandt: "Favorite TV Actress"
  • 2006: Nomineret: "TV – Choice Breakout Star" for: Hannah Montana
  • 2007: Vandt: "TV Actress: Comedy" for: Hannah Montana [67]
  • 2008: Vandt: "Best Performance in a TV Series – Leading Young Actress" for: Hannah Montana
  • Nomineret: "Best Young Ensemble Performance in a TV Series" for: Hannah MontanaDelt med: Emily Osment, Mitchel Musso, Moises Arias og Cody Linley

  Eksterne kilder/henvisninger

  Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.