When I Saw You

The Ronettes

 • The Ronettes var en pigegruppe fra 1960'erne fra New York, som bedst var kendt for sit samarbejde med pladeproducenten Phil Spector. De bestod af forsangeren Veronica Bennett (kendt under pseudonymet Ronnie Spector), hendes søster Estelle Bennett, og deres kusine Nedra Talley. Deres første album blev Presenting the Fabulous Ronettes featuring Veronica fra 1963, og de kendteste sange fra dem er blandt andre "Be My Baby", "Baby, I Love You", "(The Best Part Of) Breakin' Up", og "(Walking) In the Rain" .

  Gruppens Karriere

  Søstrene Estelle (født 1941) og Veronica Bennett (født 1943) og deres kusine Nedra Talley (født 1946), begyndte at synge sammen som teenagere i Washington Heights, Manhattan. Opmuntrede af deres bedstemor meldte de sig til et talent show på Apollo Theatre i 1959, som The Darling Sisters, hvor de vandt .

  I 1961, mens de stod i kø for at komme ind på Peppermint Lounge, blev de forvekslet for at være den syngende trio der ikke var ankommet, og blev skubbet op på scene. Efter at de med stor succes havde optrådt med Ray Charles sang ”What'd I Say”, fik de en kontrakt og optrådte jævnligt der og i Miami. Senere samme år dansede de i shows iscenesat af Djen Murray K, og de var med i filmen fra 1961, Twist Around the Clock .

  I 1963 blev de opdaget af producer Phil Spector, der var på udkig efter en ny ”pige gruppe” til at tage over fra The Crystals. Han blev taget med storm af Ronnies stemme og stil, og skrev kontrakt med The Ronettes på hans Philles Label. Som Spectors nye protegé fik de et stærkere image som ”slemme piger”, med højt opsat hår, kraftig eyeliner og stramme kjoler. Deres første Philles single blev ”Be My Baby”, produceret af Phil Spector. Den blev et hit verden over, hvor den fik en 2. plads på den amerikanske pop chart, plads 4. på R&B chart, og en 4. plads i England. Efterfølgeren ”Baby, I Love You”, var en smule mindre succesfuld da den fik en 24. plads i USA, og en 11. plads i England . The Ronettes var også med på Spectors album A Christmas Gift for You from Phil Spector.

  Tidligt i 1964 tog The Ronettes på tour med The Rolling Stones, hvor de mødte The Beatles. De forsatte med at have hits som for eksempel "The Best Part of Breaking Up" (# 39 US, # 43 UK), "Do I Love You? " (# 34 US, # 35 UK), og "Walking in the Rain" (# 24 US), hvilken vandt en Grammy for bedst lyd effekt, den eneste som Spector nogensinde fik .

  Senere begivenheder

  Estelle Bennett giftede sig med produceren Teddy Vann, og Nedra Talley giftede sig med en amerikansk radio-programdirektør. Ronnie Bennett giftede sig med Phil Spector, og blev, ifølge hendes bog Be My Baby, tvunget til at trække sig tilbage i adskillige år, hvor isolationen resulterede i et seriøst alkoholmisbrug der varede i adskillige år. Selvom Spector fik hende til at indspille for A&M i 1969, (“You Came, You Saw, You Conquered”) og for Apple i 1971 (“Try Some, Buy Some,” produceret sammen med George Harrison), var hendes første soloudgivelse relativt ubemærket. Ronnie og Spector blev separeret i 1973, og endelig skilt i 1974.

  Ronnie begyndte sit lange comeback, da hun sammen med to nye Ronettes optrådte i Richard Naders "Rock and Roll Revival" show i Madison Square Garden i 1973. De nye Ronettes var Denise Edwards og Chip Fields, og de udgav to nye singler på Buddah Records .

  I 1988 sagsøgte de originale Ronettes Spector, for ikke at have udbetalt deres Royalty. I 2000 besluttede en domstol i New York at Spector skulle betalte The Ronettes nær 3 millioner tilbage i royalty .

  Awards og anerkendelse

  The Ronettes blev optaget i Vocal Group Hall of Fame i 2004 .

  Phil Spector prøvede at forhindre The Ronettes i at blive optaget i Rock and Roll Hall of Fame, selvom de havde været udvalgt i en betydelig periode .

  Eksterne henvisninger

  The Ronettes Rock and Roll Hall of Fame

  Fodnote

  Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.