Manic Street Preachers feat. Richard Hawley

  • Manic Street Preachers er en rockgruppe fra Wales, som startede karrieren som rebelsk og samfundsrevsende punkrock-kvartet på albummene 'Generation Terrorists' (1992), 'Gold Against the Soul' (1993) og ikke mindst det dystopiske hovedværk 'The Holy Bible' fra 1994.

    Året efter, i 1995, blev kvartetten til en trio, da guitaristen og tekstforfatteren Richey James Edwards forsvandt sporløst, én dag før han sammen med forsanger James Dean Bradfield skulle have været på promotiontur til USA.

    Efter James' forsvinden satte de resterende medlemmer bandet på stand by. Efter et halvt års betænkningstid blev de dog enige om at fortsætte sammen, hvilket i 1996 resulterede i det melodisk modne og reflekterede album 'Everything Must Go', der både høstede læssevis af anmelderroser og pæne salgstal.

    Kommercielt toppede Manic Street Preachers i 1998 med 'This Is My Truth Tell Me Yours', der sikrede gruppen sin første topplacering på den britiske albumhitliste. Samtidig inkasserede gruppen dog en del kritik for albummets meget producerede og polerede lyd. En kritik der blev gentaget ved udsendelsen af 'Know Your Enemy' og 'Lifeblood' i henholdsvis 2001 og 2004.

    I 2010 udsendte Manic Street Preachers sit seneste, tiende studiealbum 'Postcards From a Young Man'. Her kombineres de unge års pågående guitarrock med storladne stadionmelodier.

    Diskografi

    Albums

    • 1992: Generation Terrorists
    • 1993: Gold Against the Soul
    • 1994: The Holy Bible
    • 1996: Everything Must Go
    • 1998: This Is My Truth Tell Me Yours
    • 2001: Know Your Enemy
    • 2004: Lifeblood
    • 2007: Send Away the Tigers
    • 2009: Journal for Plague Lovers
    • 2010: Postcards From a Young Man

    Referencer

    Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.