Black Roses

Candice Night

 • Candice Night (født 8. maj, 1971) er en amerikansk singer-songwriter og multiinstrumentalists i folkrockbandet Blackmore's Night. Hun var med til at danne bandet i 1997 sammen med sin mand, den britiske guitarist Ritchie Blackmore kendt fra Deep Purple. Hendes soloalbum Reflections blev udgivet i 2011.

  Karriere

  Night blev født i Hauppauge, Long Island, New York,

  Hun var tidligere fan af bandet Rainbow fan,

  Night har også komponeret flere sange til bandet, inklusive "Now and Then" fra Under a Violet Moon (1999) og "3 Black Crows" "Ivory Tower" fra Ghost of a Rose (2003).

  Siden har hun modtaget flere guldplader og andre priser for Blackmore's Night, og har været på internationale hitlister. Deres album Secret Voyage fra 2008, gik direkte ind som #1 på New Age Billboard Charts og holdt placeringen i fire uger og forblev derefter i top ti i yderligere 14 uger. Hun fortsætter med at udvide sin musikalske horisont, og optræder både på CD'er og live til koncerter ikke kun med at skrive tekster og synge, men også at spille på middelalderinstrumenter somskalmeje, cornamuse, rauschpfeife, pennywhistle og chanter.

  Night sang også Helloween's sang "Light the Universe" fra deres album Keeper of the Seven Keys - The Legacy, og hun var optrådte ligeledes i musikvideoen til sangen. Hun spillede med i rockoperaen Story of Aina med Sass Jordan og Glenn Hughes. Hun sang tre sange på det argentinske metalband Beto Vázquez' album Infinity sammen med Tarja Turunen fra Nightwish og Sabine Edelsbacher fra Edenbridge. Blackmore's Nights sang "Old Mill Inn" fra deres album The Village Lanterne var med i filmen Yes Man fra 2008, og var efterfølgende et nummer på soundtracket.

  Hun har også optrådt på interaktive videoskærme i Magiquest-temaparker i USA og Japan, både som Princess Amora og Princess Candice. Hun var også Faerie Queen for Faerie Magazine i to år, og var på forsiden i foråret 2007 og har optrådt på Faerie Festivals rundt omkring i USA.

  Night er også kendt for sin velgørenhed til dyrevelfærd. Gennem elleve år af Blackmore's Nights eksistens har de doneret nok penge til at WWF Verdensnaturfonden har kunne plante 6.000 frugtræer på Borneo i et orangutanghabitat. De har doneret til Save the Bats i Berlin, Save the Badgers i England, lokale velgørenhedsorganisationer med relation til dyr i USA inklusiv et årligt velgørenhedsshow, hvor pengene går til Save A Pet, Little Shelter, Best Friends og North Shore Animal League. De har også doneret en stor del af penge fra CD-salg til Røde Kors til at hjælpe ofre for oversvømmelse i Østeuropa, doneret til CO2OL til at plante trler i Panama for at råde bod på den forurening, som dere koncerter kan generere samt doneret penge til UNICEF. Andre velgørenhedsorganisationer som de har samarbejdet med tæller PETA og Society for the Prevention of Cruelty to Animals.

  Efter at at have været forlovet i næsten femten år blev Night og Blackmore gift i i oktober 2008.

  Deres datter, Autumn , blev født i maj 2010, og var inspiration til Blackmore's Nights album Autumn Sky, I februar 2012 fødte Night deres andet barn, kaldet Rory.

  Hendes første sooloalbum Reflections blev udgivet i oktober 2011. Alle sangene var skrevet af Nnight selv, og det består hovedsageligt af softrock ballader.

  Diskografi

  Med Blackmore's Night

  • Shadow of the Moon (1997)
  • Under a Violet Moon (1999)
  • Fires at Midnight (2001)
  • Ghost of a Rose (2003)
  • The Village Lanterne (2006)
  • Winter Carols (2006) - Christmas-themed holiday album
  • Secret Voyage (2008)
  • Autumn Sky (2010)
  • Dancer & the Moon (2013)

  Solo

  • Reflections (2011)

  Eksterne henvisninger

  Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.