The One You Sacrifice

Black City

 • Black City var et dansk rockband dannet i 2009. Bandet bestod af Bjørn Poulsen (vokal og guitar), Kristian Klærke (guitar og kor), Anders Borre Mathiesen (bas og kor) og Jakob Hanson (trommer og kor). Deres debutalbum Black City udkom i 2010, og den anden og sidste udgivelse, Fire, udkom i februar 2013. Bandet gik i opløsning i oktober 2014.

  Historie

  Bandet blev etableret i slutningen af 2000'erne i Aarhus, under navnet "Raised By Pirates".

  I efteråret 2009 skrev Bjørn Poulsen singlen "Summertime", som fik stor interesse i musikbranchen. Nummeret var en indirekte årsag til at Black City i december 2009 var med Magtens Korridorer på Danmarks-turné, og det blev også i den måned at bandet for første gang fik en kontrakt med et pladeselskab. Det amerikansk-ejede selskab Universal Music valgte at satse på det århusianske band, og samtidig flyttede alle bandmedlemmerne til København.

  Debutalbummet Black City (2009-2012)

  Den 3. maj 2010 udkom Black Citys debutalbum med navnet Black City, som blev godt modtaget af de danske musikanmeldere. Steffen Jungersen fra BT gav det fire ud af seks stjerner under overskriften "Fest med fanden i førersædet".

  Første og anden single for albummet, "Summertime" og "Every Night" røg i A-rotation på radiostationen DR P3, og blev efterfølgende spillet over 220 og 180 gange.

  "Summertime" blev efterfølgende nomineret til P3 Guld Lytterhittet 2010.

  Bassisten Torleik Mortensen nåede aldrig at blive en rigtig del af bandet efter udgivelsen af debutalbummet. Da Black City havde afholdt deres release-koncert på Vega i København, i forbindelse med udgivelsen af Black City, forlod Mortensen bandet.

  Efter koncerterne i 2010 skiftede Black City igen bassist. Denne gang kom Anders Borre Mathiesen med i bandet.

  Da Black City i januar 2011 tog på Danmarks-turné, havde de selv opvarmningsbands med. Disse blev fundet via Live Nation og Royal Unibrews kampagne Tak Rock!. Samme år spillede Black City på de fleste af landets store festivaler, hvor de lukkede sæsonen med en koncert på Smukfest i Skanderborg.

  I 2012 tog bandet på en mindre turné i de nordiske lande, hvor de spillede på flere festivaler.

  Fire (2013-2014)

  I efteråret 2012 gik Black City i gang med at indspille et nyt album. Dette skete efter at de havde skiftet pladeselskab fra Universal Music til Mermaid Records / Sony Music, ligesom et nyt management agentur var kommet med. I Grapehouse Studios på Gammel Kongevej i København blev 11 numre indspillet i samarbejde med den kendte rockproducer Nick Foss.

  Den 25. februar 2013 udkom så albummet med titlen Fire, ligesom første-singlen "Here Comes The Rain" blev udgivet. Albummet fik flere gode anmeldelser og blev generelt godt modtaget af de danske musikkritikere. Rockmagasinet Rockfreaks gav syv ud af ti stjerner, og skrev blandt andet:

  Morten Nissen fra Lydtapet gav tre ud af seks stjerner, og mente at: "...Nick Foss’ rutinerede rockøre har været en styrke, men muligvis også en hæmsko for Black City." Derimod var BTs anmelder Steffen Jungersen anderledes begejstret for Nick Foss' produktion, og gav albummet fem ud af seks stjerner og skrev:

  Gaffas Michael Jose Gonzalez gav også Fire fem ud af seks stjerner, med følgende ordlyd: "Der er ikke så meget pis med Black City. Der er ingen dybe tallekner, der skal genopfindes, det handler derimod at skrue underholdningsværdien i vejret, træde speederen i bund og så ellers levere en gang kvalitetssange".

  I december 2013 blev albummet nomineret som "Årets Danske Hard Rock-udgivelse" ved GAFFA-Prisen, sammen med Volbeat og Pretty Maids nye udgivelser fra det år.

  Black City meddelte i oktober 2014 at de gik i opløsning, og sluttede med en afskedskoncert den 11. oktober i København.

  Medlemmer

  • Anders Borre (bas)

  • Kristian Klærke (guitar)

  • Jakob Hanson (trommer)

  • Bjørn Poulsen (vokal og guitar)

  Diskografi

  Singler

  Eksterne henvisninger

  Referencer

  Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.