Just One Of The Guys (VH1 Stop/Watch)

Jenny Lewis

  • Jenny Lewis (født Jennifer Diane Lewis, 8. januar 1976 i Las Vegas, USA) er en amerikansk sanger, musiker og skuespillerinde. Hun er forsangeren i det amerikanske indieband Rilo Kiley. I 2006 udgav hun sit første soloalbum, Rabbit Fur Coat, i samarbejde med The Watson Twins.

    Som barn og ung var hun skuespiller og medvirkede i film som The Wizard, Troop Beverly Hills, Foxfire og Pleasentville. I 2001 kvittede hun skuespillerbranchen til fordel for musikken.

    Jenny Lewis er tit involveret i andre pladeproduktioner end hendes egne. Hun arbejder f.eks. ofte med Bright Eyes og The Postal Service. Hun turnerer ofte med Ben Gibbard fra Postal Service/Death Cab for Cutie.

    I 2007 modtog hun "L.A. Pioneer Woman of the Year"-prisen i sit hjemland. I 2008 udgav hun sit andet soloalbum, Acid Tongue.

    I 2010 indspillede og udgav Lewis et album med sin kæreste, musikeren Johnathan Rice, under navnet Jenny and Johnny.

    Diskografi

    Med Rilo Kiley

    • "The Initial Friend" (1999)
    • "Take-Offs and Landings" (2001)
    • "The Execution of All Things" (2002)
    • "More Adventurous" (2004)
    • "Under the Blacklight" (2007)

    Solo

    • "Rabbit Fur Coat" (2006) (with The Watson Twins)
    • "Acid Tongue" (2008)

    Jenny and Johnny

    • "I'm Havin Fun Now" (2010)

    Andre optrædender

    • Bright Eyes – "Lifted or The Story is in the Soil, Keep Your Ear to the Ground" (2002 · Saddle Creek)
    • Cursive – "The Ugly Organ" (2003, Saddle Creek)
    • The Postal Service – "Give Up" (2003, Sub Pop)
    • The Good Life – "Album of the Year'" (2004, Saddle Creek)
    • Dntel – "Dumb Luck" (2007, Sub Pop)
    • Elvis Costello and the Imposters – "Momofuku" (2008, Lost Highway Records)
    • Whispertown 2000-"Swim" (2009)

    Eksterne henvisninger

    Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.