Woody Guthrie At 100!/Ani on Woody the revolutionary

Ani Difranco

  • Ani DiFranco (født Angela Maria DiFranco 23. september 1970 i Buffalo, New York) er en Grammy-vindende amerikansk anti-folk singer-songwriter og guitarist. DiFranco er meget produktiv; med undtagelse af år 2000 har hun siden 1990 udgivet mindst et album årligt.

    DiFrancos tekster afspejler i stor grad hendes politiske stillingtagen. Emnerne er bl.a. racisme, sexisme, homofobi, fattigdom og krig, ligesom hun har markeret sig i abortdebatten som "pro-choice". Også udenfor sangteksterne har hun markeret sig politisk – ved de seneste to præsidentvalg støttede hun således aktivt ikke-republikanske kandidater.

    Diskografi

    Studioalbum

    • 1990 – Ani DiFranco
    • 1991 – Not So Soft
    • 1992 – Imperfectly
    • 1993 – Puddle Dive
    • 1993 – Like I Said: Songs 1990-91
    • 1994 – Out of Range
    • 1995 – Not a Pretty Girl
    • 1996 – Dilate
    • 1996 – The Past Didn't Go Anywhere (med Utah Phillips)
    • 1998 – Little Plastic Castle
    • 1999 – Up Up Up Up Up Up
    • 1999 – Fellow Workers (med Utah Phillips)
    • 1999 – To the Teeth
    • 2001 – Revelling/Reckoning
    • 2003 – Evolve
    • 2004 – Educated Guess
    • 2005 – Knuckle Down
    • 2006 – Reprieve

    Livealbum

    • 1994 – Women in (E)motion (begrænset oplag)
    • 1994 – An Acoustic Evening With
    • 1997 – Living in Clip
    • 2002 – So Much Shouting, So Much Laughter
    • 2004 – Atlanta – 10.9.03
    • 2004 – Sacramento – 10.25.03
    • 2004 – Portland – 4.7.04
    • 2005 – Boston – 11.16.03
    • 2005 – Chicago – 1.17.04
    • 2005 – Madison – 1.25.04
    • 2005 – Rome – 11.15.04
    • 2006 – Carnegie Hall – 4.6.02

    Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.