Discipline

Gang Starr

 • Gang Starr er en hip hop-gruppe dannet af hip hop-entreprenørene DJ Premier og Guru i 1988, i Brooklyn New York. Deres første album (No more mr. nice Guy) introducerede en helt ny form for hip hop der præsenterede en hel nu lyd, bestående af jazz og hip hop blandet med hinanden. Trods numrene "Manifest", og "Jazz Music" var anmeldere og lyttere ikke just imponerede, og albummet solgte ikke godt.

  I 1991 udkom endnu et rap album, (Step in the arena), der med numrene "Just to get a rep", og "Step in the arena" for alvor slog navnet Gang Starr fast i hiphopkredsene. Året efter udgav Gang Starr albummet "Daily operation", der blev en stor succes. Efter langt tids arbejde, besluttede den dynamiske rap duo så at holde en pause. Imens arbejde Guru på projektet Jazzmatazz, der senere blev et stort hit og fik flere efterfølgende afkommere.

  Gang Starr kom dog stærkt tilbage med albummet (Hard to earn) i 1994, der med sine antikommercielle tekster tog de kraftigt afstand for den poppede rapmusik, bl.a. med nummeret "Mass Appeal".

  Dj-Premiers specielle evner, kom for alvor til syne da han i 1996 startede et samarbejde med den kendte østkyst-rapper Nas, og prducerede singlen "Nas is like" der senere vandt en grammy. Sammen er Dj-Premier og Mc-Guru dog stærkest, det viste de da de i 1998 udgav mesterværket "Moment of Truth" Der var spækket med hits, og opgraderede Gang Starr fra et hot rap navn, til en legendarisk duo.

  I 1999 udkom albummet (The decade of full clip), der er en opsamling af deres størst hits, plus den nye single "Full Clip" der blev et kæmpe hit, og senere hen er blevet kaldt for et af de bedste rapnumre nogensinde.

  Efter fire års pause udgav Gang Starr comeback albummet "The Ownerz", der fik stor succes og gæstestjerner som Fat Joe, og Snoop Dogg bidrog til at lave albummet.

  Gang Starr har nu ladet sig opløse, Guru har udgivet en række soloalbums, mens Dj-Premier sidst har produceret for popsangerinden Christina Aguilera. Guru døde af kræft i 2010 efter længere tid i koma.

  Eksterne henvisninger

  Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.