Dragonforce

  • DragonForce er et engelsk power metal band dannet i London i 1999. Gruppen er kendt for deres hurtige guitar soloer, fantasyinspirerede tekster og for deres musik med elektroniske lydeffekter.

    Deres nyeste album The Power Within blev udgivet i april 2012.

    Historie

    DragonForce blev dannet i 1999 af de 2 venner Herman Li og Sam Totman, der kendte hinanden fra heavy metal bandet Demoniac. I starten hed bandet DragonHeart og i 2000 indspillede de deres første demo ved navn Valley Of The Damned. Herefter valgte bandet at at skifte navn for ikke at skabe reklameproblemer med det brasilianske band Dragonheart.

    Deres første sange blev udgivet på det gamle mp3.com og i 2003 udgav de albummet Valley Of The Damned, hvor fra singlen ved samme navn blev downloadet over 500.000 gange i de første få måneder den var online.

    Trommeslageren på til Valley Of The Damned var Tommy Hansen fra Jail House Studios i København. 2 af medlemmerne, Steve Williams og Steve Scott forlod bandet og dannede et nyt band ved navn PowerQuest, hvor forsangeren fra DragonForce, ZP Theart flere gange har været gæstevokalist. Sam Totman startede i 2002 et sideprojekt med ZP Theart ved navn Shadow Warriors.

    I 2004 udgav de albummet Sonic Firestorm som blev deres egentligt gennembrud som power metal band. I 2006 udgav de albummet Inhuman Rampage. Singlen og første sang på albummet "Through The Fire And Flames" kom i 2007 med på spillet Guitar Hero III: Legends Of Rock.

    I 2007 spillede bandet også ved Download Festival i England. Efter at have været med i Guitar Hero solgte bandet flere albums end nogensinde og deres popularitet steg voldsomt. "Through The Fire And Flames" blev bandets mest populære sang. I 2008 udgav bandet Ultra Beatdown, hvor fra den første single, "Heroes of Our Time" blev nomineret til en Grammy for "Best Metal Performance": Sangen bliver brugt i spillet Skate 2.

    d. 22. januar 2009 udkom deres nyeste musikvideo for deres anden single fra Ultra Beatdown The Last Journey Home. d. 24. februar 2009 besøger DragonForce Danmark i Store Vega, København. I Maj 2009 gik DragonForce på turné i Latinamerika hvor de spillede i Mexico City, Monterrey, Santiago, Buenos Aires, Bogotá, Porto Alegre, Curitiba og São Paulo.

    I marts 2010 valgte ZP Theart at forlade bandet.

    Diskografi

    Albums

    • 20. februar 2003: Valley Of The Damned (Remixed/Remastered og genudgivet i 2010)
    • 11. marts 2004: Sonic Firestorm (Genudgivet i 2010, hvor Cry of the Brave var på)
    • 9. januar 2006: Inhuman Rampage
    • 26. august 2008: Ultra Beatdown
    • 15. april 2012: The Power Within

    Livealbum

    • d. 13 september 2010 Twilight Dementia

    Singler

    • "Valley Of The Damned"
    • "Fury of the storm"
    • "Through The Fire And Flames"
    • "Operation Ground And Pound"
    • "Heroes of Our Time"
    • "My Spirit Will Go On"
    • "The Last Journey Home"

    Medlemmer

    • Herman Li – sang og rytmeguitar
    • Sam Totman – sang og rytmeguitar
    • Vadim Pruzhanov – keyboard
    • Dave Mackintosh – trommer
    • Frédéric Leclercq – bas
    • Marc Hudson – forsanger

    Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.