Some Kind Of Monste Kind Of Monster -Theatrical Version

Metallica

 • Metallica er et amerikansk heavy metal-band, som blev dannet i 1981 i Los Angeles i Californien. Metallicas medlemmer var trommeslager Lars Ulrich, rytmeguitarist og vokalist James Hetfield, lead guitarist Dave Mustaine og bassist Ron McGovney. De to sidste blev smidt ud af bandet til fordel for Kirk Hammett og Cliff Burton. Fyringen af Mustaine resulterede i en kamp mellem ham og Metallica. I september 1986 kom Metallicas turnébus ud af kontrol og væltede, så Burton blev dræbt under bussen. Jason Newsted afløste ham cirka to måneder senere. Newsted forlod bandet igen i 2001 og blev erstattet af Robert Trujillo i 2003.

  Metallicas tidlige udgivelser indeholdt tempofyldte, instrumentale og aggressive numre, der placerede dem som en af de fire store af thrash metal-genren sammen med Slayer, Megadeth (som blev oprettet af eks-Metallicamedlem Dave Mustaine i 1985) og Anthrax. Bandet fik en voksende fanskare i undergrundsmiljøet, og nogle anmeldere anser udgivelsen Master of Puppets fra 1986 som et af de mest indflydelsesrige og "heavy" thrash metal-albummer. Gruppen fik betydelig kommerciel succes med deres selvnavngivne album Metallica fra 1991, som kom på førstepladsen på Billboard 200. Nogle anmeldere og fans mener, at bandet har ændret dets musikalske stil mod mainstream-publikummet. Med udgivelsen af Load i 1996 distancerede Metallica sig fra deres tidligere udgivelser, og bevægede sig mod det, der blev beskrevet som en "næsten alternativ fremvisning," og bandet er blevet anklaget for at være "sell-outs".

  I 2000 var Metallica blandt flere, der lagde sag an mod Napster for at dele bandets materiale, som var beskyttet af ophavsret, gratis uden medlemmernes samtykke. En afgørelse blev truffet, og Napster skulle nu tage penge, for at folk kunne bruge dem. Til trods for at nå nummer 1 på Billboard 200 skuffede udgivelsen af St. Anger i 2003 nogle anmeldere og fans med undladelsen af guitarsoloer og den "stål-lydende" lilletromme. En film navngivet Some Kind of Monster (film) optog indspilningsprocessen af St. Anger.

  Metallica har udgivet ni studiealbummer, to livealbummer, to ep'er, 21 musikvideoer, 39 singler, og har senest udgivet albummet Death Magnetic i 2008. Bandet er blevet et af de mest indflydelsesrige heavy metal-bands. Med 110 millioner plader solgt verden over (57 millioner i USA), har bandet vundet 7 Grammy Awards, og har haft 4 albummer, der er nået første pladsen på Billboard 200.

  Historie

  De tidlige år (1981–1983)

  Metallica blev dannet i Los Angeles tidligt i 1981, da trommeslager Lars Ulrich satte en annonce i avisen, The Recycler, hvor der stod: "Trommeslager leder efter anden metalmusiker til at jamme Tygers of Pan Tang, Diamond Head og Iron Maiden med."

  Ulrich snakkede med sin ven Ron Quintana, som var i gang med at finde på navne til et fanzine. Quintana havde foreslået navnene Metal Mania og Metallica. Ulrich overbeviste Quintana om at bruge Metal Mania, mens han selv brugte Metallica til sit band. En anden annonce blev indsat i The Recycler, der søgte en lead guitarist. Dave Mustaine kom til audition, og efter at have set hans dyre guitarudstyr, rekrutterede Ulrich og Hetfield ham. Tidligt i 1982 indspillede Metallica deres første originale sang, "Hit the Lights" til Metal Massacre I-albummet. Hetfield spillede bas i sangen, og Lloyd Grant blev benævnt for guitarsoloen.

  Metallica var klar til at indspille deres debutalbum, men da Metal Blade ikke kunne dække de ekstra omkostninger, begyndte gruppen at lede efter andre muligheder. Johnny "Z" Zazula der arbejdede med koncerter, og havde hørt deres demo No Life 'til Leather fra 1982, tilbød Metallica at skaffe dem en pladekontrakt ved at spørge nogle pladeselskaber fra New York. Efter ingen af de forskellige pladeselskaber havde vist større interesse for projektet, lånte Zazula pengene til at dække pladens indspilningsomkostninger, og fik Metallica til at skrive kontrakt med sit eget selskab Megaforce Records. Lars udtalte sig senere hen til Kerrang! om Mustaine.

  Exodus' guitarist Kirk Hammett kom til at afløse Mustaine samme eftermiddag. Metallicas første show med Hammett fandt sted den 16. april 1983 på natklubben The Showplace i Dover, New Jersey.

  Kill 'Em All og Ride the Lightning (1983–1984)

  I 1983 rejste Metallica til Rochester, New York for at indspille deres første album Metal Up Your Ass med produceren Paul Curcio. På grund af konflikter med bandets pladeselskab, og afvisninger fra distributørerne om at udgive et album med dette navn, blev det omdøbt til Kill 'Em All. Udgivet gennem Megaforce Records i USA og Music for Nations i Europa kom albummet ind på Billboard 200-hitlisten som nummer 120,

  Metallica indspillede deres andet studiealbum Ride the Lightning i Sweet Silence Studios i København, Danmark med produceren, Flemming Rasmussen. Udgivet i august 1984 nåede albummet plads nummer 100 på Billboard 200.

  Master of Puppets (1984–1986)

  I september 1984 overværede Elektra Records' A&R direktør Michael Alago, og medstifteren af Q-Prime Management, Cliff Burnstein en Metallica koncert. Imponerede over hvad de så, skrev Elektra Records kontrakt med Metallica, og samtidigt blev de gjort til klient i Q-Prime Management.

  Metallicas tredje album Master of Puppets blev indspillet i Sweet Silence Studios, igen med Flemming Rasmussen, og udgivet i marts 1986. Albummet nåede plads 29 på Billboard 200, og var i alt 72 uger på listen.

  Cliff Burtons død (1986–1987)

  Den 27. september 1986 under den europæiske del af Metallicas Damage Inc. turné, trak medlemmerne lod om retten til at bestemme hvilken køje i turnébussen, de ville sove i. Burton vandt, og valgte at sove i Hammetts køje. Omkring daggry nær Dörarp i Sverige mistede chaufføren herredømmet over bussen, som kom i skred, hvilket forårsagede at den rullede rundt flere gange. Ulrich, Hammett, og Hetfield fik ikke de store skader, men Burton blev mast under bussen og dræbt. Hetfield erindrede, "jeg så, bussen lå lige oven på ham. Jeg så hans ben stikke ud. Jeg flippede ud. Buschaufføren, husker jeg, prøvede at rykke tæppet ud under ham, så det kunne bruges til andre. Jeg sagde lad fucking vær med det! Jeg kunne myrde den fyr."

  Godt og vel 40 personer stillede op til optagelsesprøve, inklusiv Hammetts barndomsven Les Claypool fra Primus, Troy Gregory fra Prong og Jason Newsted tidligere medlem af Flotsam and Jetsam. Newsted lærte hele Metallicas spilleliste, og efter prøven inviterede Metallica ham til Tommy's Joint i San Francisco. Hetfield, Ulrich, og Hammett besluttede, at Newsted var den rette til at afløse Burton, og Newsteds første optræden med Metallica blev i the Country Club i Reseda, Californien. Medlemmerne "indviede" Newsted ved at narre ham til at spise en kugle af wasabi. k

  ...And Justice for All (1988–1990)

  ...And Justice for All, gruppens første album siden Burtons død, blev udgivet i 1988. Albummet var en kommerciel succes, og nåede plads seks på Billboard 200, hvilket var bandets første album til at nå top ti.

  I 1989 modtog Metallica deres første Grammy Award-nominering for ...And Justice for All i kategorien Best Hard Rock/Metal Performance Vocal or Instrument. Metallica blev anset som favoritten til at vinde prisen, men alligevel blev den givet til Jethro Tull med albummet Crest of a Knave.

  Efter udgivelsen af ...And Justice for All udgav Metallica deres debutmusikvideo til sangen "One". Optagelserne fandt sted i et forladt varehus, og indspilningerne blev klippet sammen med scener fra filmen Johnny Got His Gun. I stedet for at organisere en videregående licensaftale, opkøbte Metallica alle ophavsrettighederne til filmen. Den sammenklippede video blev sendt til MTV, men den alternative version hvor kun bandet optrådte, blev holdt tilbage, den aften, MTV forbød den sammenklippede version. MTV accepterede senere den sammenklippede udgave, og videoen var seernes første billede af Metallica. Den blev stemt ind som nummer 38 i 1999, da MTV sendte deres "Top 100 videoer nogensinde" liste,

  Metallica (1990–1993)

  I oktober 1990 tog Metallica til One on One studiet i Nordhollywood for at indspille deres næste album. Bob Rock der havde arbejdet med bands som The Cult, Bon Jovi, og Mötley Crüe, blev hyret som producer. Metallica (også kendt som The Black Album) blev remikset tre gange, kostede en million dollars, og gjorde en ende på tre ægteskaber.

  Den 8. august 1992 gennem den finansielle succesfulde turné GNR-Metallica Stadium Tour med Guns N' Roses blev Hetfield udsat for en alvorlig anden og tredjegrads forbrænding på armene, i ansigtet, på hænderne og på benene. Dette skyldtes, der var en del forvirring omkring opsætningen af pyroteknikken, hvilket resulterede i, at Hetfield gik ind i en 3,7 meter lang flamme under sangen "Fade to Black". Newsted huskede, at Hetfields hud "boblede som i filmen The Toxic Avenger".

  Load, ReLoad og Garage Inc. (1994–1999)

  Efter næsten tre års turné for at promovere Metallica som inkluderede en optræden til Woodstock '94, vendte Metallica tilbage til studiet for at indspille deres sjette album. Bandet tog en pause fra indspilningerne i sommeren 1995, og optrådte til tre udendørs koncerter, som inkluderede en optræden i Donington Park, Storbritannien, hvor de stod som overskrifter støttet af Slayer, Skid Row, Slash's Snakepit, Therapy?, og Corrosion of Conformity. Den korte turné fik navnet Escape From The Studio '95. Bandet brugte omkring et halvt år på at skrive og indspille nye sange, hvilket resulterede i udgivelsen af Load i 1996, som endte på Billboard 200 og ARIA Charts som nummer 1, hvilket var bandets anden udgivelse der nåede førstepladsen.

  Under indspilningen til albummet havde bandet produceret nok materiale til et dobbelt album. Det blev besluttet, at halvdelen af sangene skulle udgives, og de resterende sange ville bandet fortsætte med at arbejde på og udgive dem året efter. Dette resulterede i et opfølgende album ved navn ReLoad. Omslaget blev endnu engang lavet af Serrano, denne gang med en blanding af blod og urin.

  I 1998 udarbejdede Metallica et dobbeltalbum af coversange ved navn Garage Inc.. Den første disk indeholdt nylige indspillede covernumre som f.eks. af Diamond Head, Killing Joke, The Misfits, Thin Lizzy, Mercyful Fate, og Black Sabbath. Den anden disk indeholdt den originale The $5.98 E.P.: Garage Days Re-Revisited, som blev et sjældent samlerobjekt. Albummet nåede plads to på Billboard 200.

  Den 21. april og 22. april 1999 indspillede Metallica to optrædener med San Franciscos symfoni orkester dirigeret af Michael Kamen. Kamen som tidligere havde arbejdet med produceren Rock på "Nothing Else Matters," foreslog, i 1991, at kombinere Metallicas musik med et symfoniorkester. Kamen og hans stab på over 100 komponerede orkestralt materiale til Metallicas sange. Metallica skrev de to sange "No Leaf Clover" og "- Human" til Kamen i anledningen af begivenheden. Indspilningerne og koncertoptagelserne blev udgivet i 1999 under navnet S&M. Den nåede plads 2 på Billboard 200, og 1. pladsen på Australiens ARIA hitliste og Top Internet Albums-hitlisten.

  Konflikten med Napster (2000–2001)

  I år 2000 hørte Metallica en demo af deres sang "I Disappear" blive spillet i radioen, som skulle udgives i kombination med Mission: Impossible II soundtracket. Ved at følge sangen tilbage til dens kilde fandt bandet filen på Napster, et peer-to-peer fildelingsprogram. Udover dette opdagede bandet også, at hele deres katalog var mulig at downloade der.

  Selvom retssagen nævnte tre universiteter, der brød loven om ophavsrettigheder University of Southern California, Yale University, og Indiana University, blev ingen individer nævnt. Yale og Indiana reagerede, og blokerede tjenesten fra deres områder, og Metallica trak anklagerne mod de to universiteter tilbage.

  Metallica hyrede det online rådgivningsfirma NetPD, som skulle være kontrolanordning for Napstertjenesten en weekend. En liste på 335,435 Napsterbrugere som mentes at dele Metallicas musik, blev udarbejdet, og det 60,000 siders dokument blev leveret til Napsters kontor, hvor Metallica dermed forlangte, at disse brugere skulle bandlyses fra tjenesten.

  Ulrich fremlagde en erklæring for Senate Judiciary Committee med hensyn til brud på ophavsrettighederne den 11. juni 2000.

  Til MTV Video Music Awards i 2000 optrådte Ulrich og værten Marlon Wayans i en parodi, der nedgjorde ideen om at bruge Napster til at dele musik. Marlon spiller en universitetsstuderende, som sidder på sit værelse, og lytter til Metallicas sang "I Disappear". Ulrich træder ind, og beder om en forklaring. Efter at have modtaget Wayans' undskyldning, om det at bruge Napster bare var at "dele," besvarer Lars, at Marlons ide om at dele ting var, at "låne ting som ikke var dine uden og spørge." Efterfølgende kalder han Metallica rejseholdet ind, der begynder at konfiskere alle Wayans' ejendele, og forlader ham næsten nøgen i et tomt rum. Napsters grundlægger Shawn Fanning besvarede senere denne parodi, til en ceremoni hvor han skulle præsentere en pris, ved at bære en Metallica T-shirt og sige: "Jeg lånte denne T-shirt af en ven. Måske hvis jeg kan lide den, køber jeg en selv."

  Newsted forlader bandet og St. Anger (2001–2005)

  Under planlægningerne om at tage i studiet for at indspille et nyt album valgte Newsted at forlade bandet den 17. januar 2001. Om sin begrundelse for at forlade Metallica sagde han: "Private og personlige grunde, og de fysiske skader jeg har gjort på mig selv gennem de år, jeg har spillet den musik, jeg elsker.""

  I april 2001 begyndte filmproducerne Joe Berlinger og Bruce Sinofsky at følge Metallica for at optage indspilningerne til deres næste studiealbum. Over to år med mere en 1,000 timers film blev optaget. Den 19. juni 2001 før forberedelserne til at tage i indspilningsstudiet måtte Hetfield på afvænning på grund af "alkoholisme og andre afhængigheder." Alle indspilningsplaner blev sat på pause, og bandets fremtid så tvivlende ud.

  Metallica holdt prøver for Newsteds permanente afløser tidligt i 2003 efter færdiggørelsen af St Anger, hvor Bob Rock spillede bas. Bassister der tog til optagelsesprøven, var blandt andet Pepper Keenan, Jeordie White, Scott Reeder, Eric Avery, Danny Lohner og Chris Wyse. Efter tre måneder med prøver faldt valget på Robert Trujillo, tidligere medlem af Suicidal Tendencies og Ozzy Osbournes band.

  I juni 2003 debuterede Metallicas ottende studiealbum St. Anger som nummer et på Billboard 200, og skaffede sig en del blandede reaktioner fra anmelderne.

  Før bandet skulle på til Download Festival i England i 2004, blev Ulrich kørt på hospitalet med en mystisk sygdom, og havde ikke mulighed for at spille.

  Death Magnetic (2006– )

  I 2006 bekendtgjorde Metallica på deres officielle hjemmeside, at producer Bob Rock efter 15 år ikke ville komme til at producere deres næste studiealbum. Valget faldt i stedet på Rick Rubin, der havde produceret med bands som Danzig, Slayer, System of a Down, og Slipknot.

  I december 2006 udgav Metallica en DVD, som indeholdt alle deres musikvideoer fra 1989 til 2004. DVDen ved navn The Videos 1989-2004 solgte 28,000 eksemplarer den første uge, og nåede plads tre på Billboard Top Videos hitlisten.

  Metallica tog på deres europaturné ved navn Sick of the Studio '07, som inkluderede 11 shows. I juli var bandet med til Live Earth-arrangementet i London, hvor de optrådte med sangene "Sad But True", "Nothing Else Matters", og "Enter Sandman". BBC som skulle udsende arrangementet i Storbritannien, modtog 413 klager efter at have gået glip af begyndelsen på "Sad But True," og ved at klippe før "Enter Sandman," for at forindspille Crowded Houses optræden fra Sydney, Australien. I maj og juni 2008 spillede Metallica til flere festivaler, hvor de også stod som overskrifter til Electric Weekend i Spanien, Pinkpop festivalen in Holland, Rock am Ring and Rock im Park festivalerne i Tyskland og Rock In Rio festivalen i Portugal. De spillede udover det et show med 15 sange plus tre ekstranumre i Manchester, Tennessee, USA. Den 16. juli begyndte deres anden del af turnéen i Norge. I samme måned udgav Metallica en coverversion af Iron Maidens sang "Remember Tomorrow" til hyldestalbummet Maiden Heaven: A Tribute to Iron Maiden.

  Metallica satte udgivelsen af deres niende album Death Magnetic til den 12. september 2008, og de filmede efterfølgende en musikvideo til den første single "The Day That Never Comes". Den 9. august fik sangen "Cyanide," fra det kommende album, sit debut til Ozzfest i Dallas. Den første single "The Day That Never Comes" blev spillet første gang på radiostationerne den 21. august 2008, og havde koncertpræmiere til Leeds festival i 2008. Sangene "The Day That Never Comes", "My Apocalypse", "Cyanide", og "The Judas Kiss" blev mulige at købe og downloade på iTunes Store.

  Den 2. september 2008 begyndte et fransk pladeselskab at sælge eksemplarer af Death Magnetic to uger inden den planlagte udgivelse verden over,

  Death Magnetic debuterede som nummer 1 i USA med et salg på over 490,000 eksemplarer. Dermed blev Metallica det første band i Billboard 200's historie til at udgive fem på hinanden følgende albummer, der alle debuterede som nummer 1.

  Death Magnetic forblev nummer 1 på Billboard 200 tre uger i træk, hvilket gjorde Metallica til den ene ud af to musikere (den anden Jack Johnson med Sleep Through the Static), som opnåede denne status i 2008. Også på Billboards andre lister som Hard Rock, Modern Rock/Alternative og Rock var Death Magnetic til at finde på første pladsen i fem følgende uger. Internationalt blev udgivelsen ligeså placeret som nummer 1 i 32 lande, som bl.a. inkluderede Storbritannien, Canada og Australien.

  I november 2008 ophørte Metallicas pladekontrakt med Warner Bros., og gruppen overvejer nu fremtiden. Ifølge Ulrich er en af deres muligheder at udgive det næste album via internettet.

  Den 14. januar 2009 blev det bekendtgjort at Metallica skulle indsættes i Rock and Roll Hall of Fame den 4. april 2009,

  I et interview med det italienske Rock TV i juni 2009 udtalte Ulrich, at Metallica havde planer om at fortsætte turnéen gennem august 2010, og tilføjede, der ikke var nogen planer om et kommende tiende album, men når tiden kom var de sikre på, de endnu engang ville samarbejde med produceren Rick Rubin.

  Den 16. juni 2010 i Bemowo Airport (Warszawa, Polen) stod Metallica, Slayer, Megadeth og Anthrax for første gang sammen på plakaten, som en del af Sonisphere Festival serien. Her blev optrædenen den 22. juni 2010 i Sofia, Bulgarien sent via satellit til en række HD biografer.

  Den 21. november 2010 sluttede gruppens World Magnetic Tour i Melbourne, Australien. På dette tidspunkt havde bandet været på turné i over to år, for at promovere Death Magnetic. I anledning af deres sidste turnédatoer i Australien og New Zealand blev en en live ep af de tidligere optrædener i Australien udgivet i et begrænset oplag ved navn Six Feet Down Under EP.

  Stil og temaer

  Med inspirationer som Black Sabbath, Deep Purple, og Led Zeppelin indeholdt Metallicas tidlige udgivelser tempofyldte, harmoniseret leads og ni minutter lange instrumentale numre. Steve Huey fra Allmusic udtalte, at Ride the Lightning indeholdt "lange progressive episke digte, faste, kortfattede rytme-rockere."

  I 1991, med ansættelsen af produceren Bob Rock, mente Huey at Metallica enkeltgjorde og moderniserede deres musik i en mere kommerciel retning, som appellerede til mainstreampublikummet.

  St. Anger indeholdt dog den største musikalske forandring i bandets karriere til dato. Ulrich som var begyndt at finde guitar soloerne kedelige, fik dem til at udelade dem fra albummet, hvilket efterlod en "rå og upoleret lyd."

  Arv og indflydelse

  Metallica er blevet en af de mest indflydelsesrige heavy metal bands, og er en af the "big four" (~de fire store) af thrash metal-genren sammen med Slayer, Anthrax, og Megadeth.

  Jonathan Davis fra Korn anser Metallica som sit favorit band, og tilføjer: "Jeg elsker, de har gjort tingene på deres egen måde, og har holdt ud gennem årerne, og stadig er kendte i dag. Jeg mener, de er et af de bedste bands nogensinde."

  Den 8. april 2006 fulgte et hyldestalbum med Kerrang! magasinet ved navn Master of Puppets: Remastered i anledning af Master of Puppets' 20-års jubilæum. Albummet indeholdt covernumre af Metallicasange indspillet af bandene Machine Head, Bullet for my Valentine, Chimaira, Mastodon, Mendeed, og Trivium, som alle er blevet inspireret af Metallica. Over 15 Metallica hyldestalbummer er til dato blevet udgivet. Den 10. september 2006 var bandet gæstestemmer i The Simpsonss ottende sæsonpræmiere "The Mook, the Chef, the Wife and Her Homer",

  Det finske cello metal band Apocalyptica udgav et hyldestalbum ved navn Plays Metallica by Four Cellos, som indeholdt otte Metallica sange indspillet med celloer. Et parodiband ved navn Beatallica der spiller musik, ved at kombinere The Beatles og Metallica numre. Beatallica kom dog i lovmæssige vanskeligheder med Sony Corporation, der ejede The Beatles' katalog, og beordrede dem til at stoppe med at lave musikken eller blive sagsøgt, da de anså det som "betydelige og uoprettelige skader", som gruppen skulle betale erstatning for. Ulrich som er fan af Beatallica, spurgte Metallicas advokat Peter Paterno om hjælp til at afgøre sagen.

  Metallica blev placeret af MTV som det tredje "største heavy metal band i historien,"

  Den 7. april 1999 blev Metallica indsat i San Franciscos Walk of Fame. San Franciscos borgmester Willie Brown proklamerede dagen for den "officielle Metallica dag."

  Priser

  Metallica har vundet ni Grammy Awards:

  • 1990: Best Metal Performance – "One"
  • 1991: Best Metal Performance – "Stone Cold Crazy"
  • 1992: Best Metal Performance With Vocal – Metallica
  • 1999: Best Metal Performance – "Better than You"
  • 2000: Best Hard Rock Performance – "Whiskey in the Jar"
  • 2001: Best Rock Instrumental Performance – "The Call of Ktulu" med Michael Kamen og San Franciscos symfoniorkester
  • 2004: Best Metal Performance – "St. Anger"
  • 2009: Best Recording Package – "Death Magnetic"
  • 2009: Best Metal Performance – My Apocalypse

  MTV Video Music Awards:

  • 1992: Best Metal Video – "Enter Sandman"
  • 1996: Best Metal Video – "Until it Sleeps"

  MTV ICON:

  • 2003: Metallica – "MTV ICON of the year"

  American Music Awards:

  • 1996: Favorite Artist: Heavy Metal/Hard Rock: Metallica – Load
  • 1996: Favorite Metal/Hard Rock Song – "Until it Sleeps"

  Billboard Music Awards:

  • 1997: Billboard Rock and Roll Artist of the Year – Metallica (RIAA Diamond Award)
  • 1999: Catalogue Artist of the Year – Metallica
  • 1999: Catalogue Album of the Year – Metallica

  Kerrang! awards:

  • 2003: Hall of Fame – Metallica

  Medlemmer

  Nuværende medlemmer

  • James Hetfield – Vokal, rytmeguitar (1981– )
  • Kirk Hammett – Lead guitar, baggrundsvokal (1983– )
  • Robert Trujillo – Bas, baggrundsvokal (2003– )
  • Lars Ulrich – Trommer, percussion (1981– )

  Tidligere medlemmer

  • Lloyd Grant – Lead guitar (1981)
  • Ron McGovney – Bas (1981-1982)
  • Dave Mustaine – Lead guitar, bagvokal (1981–1983)
  • Cliff Burton – Bas, bagvokal (1982–1986)
  • Jason Newsted – Bas, bagvokal (1986–2001)

  Diskografi

  • 1983: Kill 'Em All
  • 1984: Ride the Lightning
  • 1986: Master of Puppets
  • 1988: ...And Justice For All
  • 1991: Metallica/Black Album
  • 1996: Load
  • 1997: ReLoad
  • 1998: Garage Inc.
  • 1999: S&M
  • 1993 & 2003: Live Shit: Binge & Purge
  • 2003: St. Anger
  • 2004: Some Kind of Monster (ep)
  • 2008: Death Magnetic

  Litteratur

  • Christe, Ian (2003), Sound of the Beast: The Complete Headbanging History of Heavy Metal, HarperCollins, ISBN 0-380-81127-8 
  • Steffan Chirazi and Metallica (2004). So What!: The Good, The Mad, and The Ugly. Broadway. ISBN 0-7679-1881-9. 
  • Glenn T. Pillsbury (2006). Damage Incorporated: Metallica and the Production of Musical Identity. Routledge. ISBN 978-0-415-97374-8. 

  Eksterne henvisninger

  LA-ikon

  Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.