Baya Baya

Safri Duo

  • Safri Duo er en dansk percussion-duo bestående af Uffe Savery og Morten Friis, heraf navnet, der er en sammentrækning af Savery og Friis. Duoen mødte hinanden på det Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hvor de begge studerede til percussionister, og blev dannet i 1989.

    I 2000 kastede Safri Duo sig over trance- og dancemusikken, og udgav i november singlen "Played-A-Live (The Bongo Song)", der var produceret af den danske tranceproducer Michael Parsberg. Albummet blev senere genudsendt i en ny version, der bl.a. indeholdt en genindspilning af "Sweet Freedom" med Michael McDonald.

    Ved Eurovision Song Contest 2001 i København optrådte Safri Duo sammen med Aqua.

    Safri duo akkompagnerede Jean-Michel Jarre ved koncerten AERO i Nordjylland den 7. september 2002.

    Safri Duo udgav i 2003 det ligeledes dance-inspirerede album 3.0, der solgte en halv million eksemplarer på verdensplan. Førstesinglen "Fallin' High" blev nummer ét på den danske hitliste.

    Den 17. november 2008 sendte Safri Duo deres nyeste album Origins på gaden, hvor de bl.a. har samarbejdet med den senegalesiske sanger Youssou N'Dour.

    Den 7. maj 2010 udgav Safri Duo singlen "Helele" med den sydafrikanske sangerinde Velile Mchunu, som forløber for udgivelsen af et Greatest Hits album der udkom den 21. juni. Det er første gang Safri Duo samarbejder med produceren Michael Parsberg siden 2003. Singlen blev af den tyske tv-station RTL og schweiziske Schweizer Fernsehen og Télévision Suisse Romande brugt under stationernes dækning af fodbold VM i Sydafrika.

    I oktober 2010 medvirkede Safri Duo på Michael Parsberg og Isam B-singlen "Mad World", der modtog guld for 15.000 solgte eksemplarer.

    I 2013 medvirkede Safri Duo på singlen "Dimitto (Let Go)" af Kato og Peter Bjørnskov, der modtog platin for 1,8 millioner streams.

    Morten Friis er søn af John Friis, der i mange år bl.a. var kunstnerisk leder i Tivolis Vise-Vers-Hus. Uffe Savery er søn af pianisten Janne Savery og fysikeren Jens Als-Nielsen.

    Diskografi

    Studiealbum

    • 1990: Turn Up Volume
    • 1994: Works for Percussion
    • 1995: Lutoslawski, Bartók, Helweg
    • 1995: Percussion Transcriptions
    • 1996: Goldrush
    • 1998: Bach to the Future
    • 2001: Episode II
    • 2003: 3.0
    • 2008: Origins

    Opsamlingsalbum

    • 2010: Greatest Hits

    Singler

    • 2000: "Played-A-Live (The Bongo Song)"
    • 2001: "Samb-Adagio"
    • 2001: "Baya Baya"
    • 2002: "Sweet Freedom" (featuring Michael McDonald)
    • 2003: "Fallin' High"
    • 2003: "All the People in the World" (featuring Clark Anderson)
    • 2004: "Rise (Leave Me Alone)" (featuring Clark Anderson)
    • 2004: "Knock on Wood" (featuring Clark Anderson)
    • 2008: "Twilight"
    • 2010: "Helele" (Velile & Safri Duo)
    • 2010: "Mad World" (Michael Parsberg featuring Isam B)
    • 2013: "Dimitto (Let Go)" (Kato featuring Bjørnskov)

    Andre medvirkender

    • 1992: Palle Mikkelborg – Anything But Grey (spor 5: "The Naked Facts")
    • 1993: Åh Abe (spor 8: "Jeg har fanget mig en myg" / "Lille Peter Edderkop")
    • 1994: Pa-Papegøje! (spor 9: "Hønsefødder og gulerødder"
    • 2004: Jean Michel Jarre – AERO (spor 15: "Rendez-Vous 4 (Live Version)")

    Eksterne links

    Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.