Brian May

 • Brian May (født 19. juli 1947 i Twickenham, England) er en engelsk astrofysiker og musiker, som er mest kendt som guitarist og sanger (primært kor) i det britiske rockband Queen. Han er musikalsk inspireret af The Who, Jimi Hendrix, Cream og The Beatles.

  Tidlige liv

  Brian May byggede sin egen guitar som 16-årig. Brian May bliver betragtet af mange som en af guruerne og den person, der frembragte den meget karakteristiske lyd gennem sin velkendte Vox AC-30 forstærker.

  Han viste tidligt interesse for musik, og hans forældre lod ham gå til klaverlektioner, hvilket han faktisk hadede. Da han var 6 år gammel, lærte han at spille ukulele. Han var hurtig, lærenem og meget dygtig. Snart fik han en guitar. En spansk guitar fik han i fødselsdagsgave (7-års), men den var for stor til ham, så han moderniserede den. Hans hurtige og lærenemme sind lærte ham at spille mere fra simple akkorder til mere avancerede. På dette tidspunkt opdagede han, at hans guitar ikke var god nok længere til at spille det musik, han kunne lide. Han havde ikke så mange penge, og den type guitar, han ville have, var for dyr. Han og hans far bestemte sig for at bygge en guitar efter hans behov. Det blev til "Red Special" (eller fireplace guitar). Guitaren tog 18 måneder at bygge og kostede ca. 7 £, foruden hans Burns pick-ups, som han blev nødt til at købe, da dem han selv lavede, ikke virkede tilfredsstillende. Brians venner og skolekammerater elskede guitaren og ville hellere end gerne købe den.

  Musikkarriere

  Hans guitarspil blev bedre, og da han var 17, i 1964, havde han lavet et band med venner som Dave Dilloway og Tim Staffell. Gruppen hed 1984 efter bogen af samme navn. Bandet spillede til lokale haller og til skoler. Efter 18 måneder drog han til Imperial College i London for at studere astronomi og fysik. Han begyndte at komponere sange på det tidspunkt og skrev ballader og hård rock. Han spillede stadig i gruppen 1984 og blev selv støttet af Jimi Hendrix. Han ville have tid til at studere, og gruppen opløste i starten af 1968. Dog holdt han kontakten med Tim Staffell. De manglede en trommeslager og fandt Roger Meddows Taylor, hvorpå Smile blev dannet senere i 1968. Denne gruppe udvikledes sig senere (i 1970) til Queen. Brian skrev nogle af Queens store numre fra Tie your mother Down og We Will Rock You til ballader som Who wants to live Forever. Siden Freddie Mercurys død i 1991 har han bl.a. været musikalsk rådgiver på Ben Eltons musical We Will Rock You i London. Senest har han sammen med Roger Meddows-Taylor og Paul Rodgers taget på verdensturné med Queens legendariske numre.

  Efter Freddie Mercurys død

  Efter Freddie Mercurys død, i 1991, blev Brian meget trist og var tæt på at begå selvmord, men klare sig igennem ifølge hans egne ord pga. han havde sine børn og folk omkring sig der havde brug for ham. En anden grund til at han blevet meget trist var fordi hans far døde næsten samtidig med Freddie.

  Privatliv

  Brian May var i perioden 1974-1988 gift med Chrissie, med hvem han har tre børn: James (født 1978), Louisa (født 1981 og Emily Ruth (født 1987). I 2000 giftede han sig med skuespilleren Anita Dobson.

  Eksterne henvsninger

  Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.