Warren G

  • Warren Griffin III, kendt under artistnavnet Warren G, (født 10. november 1971 i Long Beach, i Californien i USA) er en amerikansk rapper som er kendt for sange som Regulate, der blev indspillet i 1994 sammen med Nate Dogg og nomineret til en grammy.

    Warren G var en af medlemmerne i gruppen 213, hvor også Snoop Dogg og Nate Dogg var med. Navnet 213 er postnummeret til det område de voksede op. Gruppen blev præsenteret fpr Dr. Dre, som er Warren G's halvbror og Dre blev positivt overrasket og underskrev alle til Death Row Records, hvor de siden slog igennem. Warren G's første album blev dog ikke udgivet af Death Row Records da Warren G forlod selskabet efter at han skrev under, på grund af at 213 blev opløst.

    Han er også en figur man kan vælge at spille som og imod i kampspillet Def Jam: Fight for NY fra 2004.

    Album

    • The G Files (2009)
    • Long Beach Veteran (2008)
    • In the Mid-Nite Hour (2005)
    • The Hard Way [mit 213] (2004)
    • Return of the Regulator (2001)
    • I Want It All (1999), Guld
    • Take a Look Over Your Shoulder (1997), 1x Guld
    • Regulate... G Funk Era (1994), 3x Platinum

    Singler

    • Regulate (1994) feat. Nate Dogg [Platinum]
    • This DJ (1994)
    • Do you see (1995)
    • What's Love Got To Do With It (1996) feat. Adina Howard
    • Smokin Me Out (1997)
    • Prince Igor (1997) feat. Sissel & The Rhapsody
    • I Shot The Sheriff (1997) [Platinum]
    • I Want It All (1997)
    • Game Don't Wait (Remix) (1997) feat. Dr. Dre, Nate Dogg, Snoop Dogg & Xzibit
    • Lookin' at you (2001)
    • Ghetto Village (2002)
    • So Fly (2004) feat. 213
    • Groupie Luv (2004)
    • Get You Down Part II (2005) feat. B-Real, Ice Cube & Snoop Dogg
    • I Need a Light (2005) feat. Nate Dogg

    Filmografi

    • Speedway Junky (1999)
    • Little Richard (2000)
    • Old School (2003)
    • The Strip Game (2003)
    • All of Us (2005)

    Eksterne henvisninger

    Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.