Nessun Dorma

Paul Potts

 • Paul Potts (født 13. oktober 1970 i Bristol, England) er en sanger, der i 2007 vandt den første sæson af tv-serien Britain's Got Talent ved at synge operaarier. Paul Potts er ikke operasanger, selvom der er mange der tror han er uddannet til det.

  Paul Potts voksede op i Fishponds, en forstad til Bristol. Faderen var buschauffør og moderen kassedame. Han har to brødre og en søster og gik i Mary-Redcliffe-School i Bristol. Potts studerede filosofi ved University College Marjon, Plymouth, hvor han blev Bachelor of Arts. Potts har siden 2003 været gift med Julie-Ann.

  Allerede i skoletiden fik han interesse for sang, sang blandt andet i Chester Park Junior Schools kor og ti år i forskellige kirkekor i Bristol.

  Da han vandt konkurrencen, var han mobiltelefonsælger; men efter han havde vundet, blev han engageret til at indspille en plade. Fra 1999 til 2003 havde Paul Potts medvirket ved amatøropera-produktioner, men pga. sygdom og et uheld på cykel var han stoppet med denne aktivitet.

  Selv om Paul Potts i tv-serien bliver fremstillet som en amatørsanger, har han taget sangtimer hos Gilbert and Sullivan i Bristol, optrådt med Royal Philharmonic Orchestra og fået undervisning i Italien. I Bathoperaen har han sunget Don Basilio (i Figaros bryllup), Don Ottavio (i Don Giovanni) og titelrollen i Verdis Don Carlos. Han sang opera for et publikum for første gang på en karaokebar i 1999.

  Den 5. september 2007 gav han koncert på Rådhuspladsen i København.

  Se også

  Susan Boyle

  Diskografi

  Album

  • 2007 One Chance
   • #1 (UK, Irland, Sydkorea, Norge, Danmark, Sverige, Hong Kong, New Zealand, Australien, Canada, Colombia, Mexico, Tyskland)

  Singler

  • 2007 Nessun dorma
   • #100 (UK), #2 (Taiwan)

  Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.