My Girl

The Temptations

  • The Temptations var en amerikansk legendarisk soul-gruppe som regnes for en af de bedste mandlige sanggrupper i 1960'erne, meget takket være sine harmoniske melodier.

    The Temptations blev startet omkring 1960 i Detroit, Michigan, USA, og var en sammensmeltning af to ulige grupper. Temptations bestod i begyndelsen af Otis Williams, Elbridge Bryant, og Melvin Franklin fra gruppen The Distants, og fra gruppen The Primes kom medlemmene Eddie Kendricks, Paul Williams og Kell Osborne.

    Der var store forandringer i gruppens sammensætning gennem karrieren, blandt andet overtog David Ruffin stemmen som tenor efter Bryant i 1964. Blandt Temptations store hits er «My Girl» og «Cloud Nine».

    The Temptations fortsatte en stund i 1970'erne, men det var i 1960'erne som var deres bedste tid. Siden 1980 har de haft enkelte genforeningskoncerter.

    Udvalgt Diskografi

    Singler

    • 1965: "My Girl" (US # 1, R&B #1)
    • 1968: "Ain't Too Proud to Beg" (US # 13, R&B #1)
    • 1968: "Cloud Nine" (US # 6, R&B # 2)
    • 1968: "I'm Gonna Make You Love Me" (med Diana Ross & The Supremes) (US # 2, R&B # 1)
    • 1969: "I Can't Get Next To You" (US # 1, R&B # 1)
    • 1971: "Just My Imagination (Running Away With Me)" (US # 1, R&B # 1)
    • 1972: "Papa Was a Rollin' Stone" (US # 1, R&B # 5)

    Albums

    • 1966: Greatest Hits (US #5)
    • 1967: Temptations Live! (US #10)
    • 1967: The Temptations with a Lot o' Soul (US #7)
    • 1968: Diana Ross & the Supremes Join the Temptations (med Diana Ross & The Supremes) (US #2)
    • 1968: TCB (avec Diana Ross & The Supremes) (US #1)
    • 1969: Cloud Nine (US #4)
    • 1969: Puzzle People (US #5)
    • 1972: All Directions (US #2)
    • 1973: Masterpiece (US #7)

    Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.