Nâdiya & Kelly Rowland

 • Kelendria "Kelly" Rowland (født 11. februar 1981) er en amerikansk sangerinde, sangskriver, danser, model og tv-vært. Hun er født i Atlanta, Georgia og er opvokset i Houston, Texas. Rowland har vundet fem Grammy Awards, og var medlem af pigegruppen Destiny's Child fra 1990-2006, en af det mest succesfulde grupper nogensinde, men har sidenhen skabt en solokarriere, med roller i spillefilm og tv-serier, og har solgt millioner af album og haft flere store hits.

  Mens medlemmerne i Destiny's Child tog en pause fra hinanden, samarbejdede Rowland med rapperen Nelly på singlen "Dilemma," et internationalt #1-hit, og udgav i 2002 hendes rock pop-inspirerede soloalbum Simply Deep. Det blev en kommerciel succes, med 2 millioner solgte eksemplarer på verdensplan, som affødte tre mere eller mindre succesfulde singler, deriblandt "Stole" og "Can't Nobody."

  I 2002 forsøgte Rowland sig med skuespil, hvilket førte til gæsteroller på sitcoms som The Hughleys og Girlfriends, og hovedroller i film som Freddy vs. Jason (2003) og The Seat Filler (2004). I 2009 blev hun vært på realityserien The Fashion Show sammen med Isaac Mizrahi.

  I 2011 var hun ny dommer i den engelske udgave af X Factor, hvor hun erstattede Dannii Minogue. Pga. en konflikt måtte hun ikke medvirke som dommer i sæson 9 af programmet i 2012 og blev erstattet af Nicole Scherzinger.

  Diskografi

  • Simply Deep (2002)
  • Ms. Kelly (2007)

  Eksterne henvisninger

  Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.