Dead Embryonic Cells

Sepultura

 • Sepultura er et brasiliansk thrash metal-band der blev dannet i 1984. Deres navn betyder "grav" på portugisisk, som de valgte efter Max Cavalera (et tidligere medlem) var ved at oversætte sangteksten fra Motörheads "Dancing on Your Grave."

  Biografi

  Sepultura blev stiftet i Belo Horizonte i 1984 af Max Cavalera (rytmeguitar), hans yngre bror Igor Cavalera (trommer), Paulo Pinto (bas), Jairo Guedes (leadguitar) og Wagner Lamounier (vokal). Bandmedlemmerne var på denne tid stadig meget unge og stadig i gang med at lære at spille på deres instrumenter. Alligevel udviklede bandet sig hurtigt i undergrunden og efter et år med en del optrædener skrev de kontrakt med Cogumelo Records. I 1985 forlod Lamounier bandet og Max afløste ham som vokalist. Efterfølgende udgav de deres første ep Bestial Devastation der var delt med et andet lokalt band Overdose.

  Indspillet med meget lidt tid og penge i august 1986 blev deres debutalbum Morbid Visions udgivet. Albummet viste et lille fremskridt og indeholdt det første hit "Troops of Doom," der gav dem en smule opmærksomhed fra medierne. Begge udgivelser anses i dag som tidlige miliepæle i etableringen af dødsmetal. Efter Morbid Visions forlod Jairo Guedes bandet til fordel for et andet thrash metal-band og guitarist Andreas Kisser afløste ham. Deres andet studiealbum Schizophrenia blev udgivet i 1987. Til forskel fra deres debutalbum var denne udgivelse bedre i både kvalitet og optræden. Udgivelsen førte til en kontrakt med Roadrunner Records.

  Med Roadrunner som deres verdensomspændende distributør nåede Sepultura et nyt publikum af metalfans. I 1988 begyndte bandet at indspille deres tredje album i Brasilien og til trods for det lave budget fik de den amerikanske producer Scott Burns til at hjælpe dem.

  Efter at være flyttet til Phoenix i Arizona tog bandet til Tampas Morrisound Studios med produceren Burns for at indspille endnu et album. Det blev navngivet Arise og udgivet i 1994. Den første single "Dead Embryonic Cells" var et hit og titelsporet gav endnu mere opmærksomhed da den blev bandlyst på MTV på grund af dens religiøse apokalyptiske billede. På samme tidspunkt valgte forsangere Max Cavalera at gifte sig med bandets manager Gloria Bujnowski.

  I 1993 udgav bandet deres fjerde album Chaos A.D. som brød ud af den traditionelle thrash metal stil ved at blande groove metal og hardcore punk ind i det. I det instrumentale stykke på sporet "Kaiowas" dukkede endda brasilianske rytmer op. Sangteksterne havde også fået mere fokus på sociale problemer især relateret til Brasilien f.eks. sangen "Manifest" der omhandler Carandiru Massakren fra 1992. Nummeret "Territory" var den første single fra albummet. Videoen til sangen blev indspillet i Israel hvilket var et stort skridt for et brasiliansk metal band. Efterfølgende udgav de den tredje single "Slave New World" som sammen med de to forrige singler blev udgivet som en hjemmevideo ved navn Third World Chaos. Efter et helt år på turné valgte Sepultura at tage en pause før de begyndte på deres sjette album.

  I 1994 stiftede Max og Igor sammen med Alex Newport fra Fudge Tunnel industrial metal-bandet Nailbomb og udgav efterfølgende albummet Point Blank. Nailbomb spillede et helt liveshow mest med de samme numre fra deres eneste udgivelse. Dette liveshow blev senere udgivet som et album ved navn Proud to commit commercial suicide. Nailbomb spillede også nogle valgte numre live til Sepulturas turné i 1994 med Fudge Tunnel som gæster.

  Efter pausen og indspilningerne blev albummet Roots udgivet i 1996. Musikalsk eksperimenterede Sepultura med musikelementer fra brasilianske indfødte, der i blandt Xavantes stammen som bandet opholdte sig med i et par dage til indspilningerne af sangen "Itsari." Sepultura optrådte også til Ozzfest på hovedscenen sammen med Ozzy Osbourne, Slayer, Danzig, Biohazard og Fear Factory.

  Lige efter udgivelsen af Roots valgte Sepultura at fyre deres manager Gloria. Der gik et rygte om at der var en del spændinger i bandet i den sidste halvdel af 1996 og ved slutningen af turnéen i Storbritannien ved Brixton Academy fortalte bandet Max at de ikke ville forny hendes kontrakt hvilket førte til han forlod dem og efterfølgende dannede Soulfly.En optagelse af Maxes sidste show med bandet blev udgivet som et livealbum ved navn Under A Pale Grey Sky i 2002 af deres tidligere pladeselskab Roadrunner Records imod bandets ønske.

  Efter Maxes afsked optrådte Andreas i en kort periode som vokalist, men da han aldrig havde sunget før ønskede han ikke at fortsætte som sanger. Sepultura begyndte derfor at lede efter en ny forsanger. Masser af sangdemoer blev sendt til Roadrunner Records. Hver af disse fik sendt et bånd der indeholdt få sange og blev derved bedt om at arbejde på dem hvilket også indkluderede at skrive sangteksten, inden de skulle møde bandet og aflægge prøve. og blev fulgt op af Nation i 2001. Musikalsk var udgivelserne en del anderledes end de forrige også meget på grund af Maxes afsked med bandet.

  Efter indspilningerne af ep'en Revolusongs i 2002 som bestod af coversange udgav bandet albummet Roorback i 2003. Roorback blev taget godt imod og placeret som nummer 17 på Top Independent Albums

  I november 2005 blev dobbelt DVDen og dobbelt CDen Live In São Paulo udgivet. Dette var det første officielle livealbum fra bandet. Udgivelsen af Live In Sao Paulo mærkede den første indblanding af 'Sepularmy' holdet hvis opgave er at reklamere for bandets musik.

  Den 14. marts 2006 udgav Sepultura deres album Dante XXI der er baseret på filosoffen Dantes The Divine Comedy.

  For nylig i et interview udtalte Igor sig at bandet havde besluttet at trække Sepultura navnet tilbage som en afslutning på bandets nuværende turné, men bassisten Paulo Jr. afviste dog Igors udtalelse.

  I et interview med Revolver Magazine oplyste Max Cavalera at han og hans bror Igor ville genforenes med de originale bandmedlemmer. Der gik også rygter om at de ville spille til Ozzfest i 2007. Andreas Kisser oplyste dog i et interwiev at der ikke ville blive nogen genforening i 2007.

  Andreas oplyste for nylig i et andet interwiev at de planlagde et nyt album der skulle udgives i 2008 hvilket er det første uden noget Cavalera medlem.

  Sepularmy

  Sepularmy blev grundlagt i 2005 af Sepulturafans der ville hjælpe med at fremme bandet. Før i tiden havde bandet fået meget lidt reklame gennem de forskellige pladeselskaber.

  Deres mål er at sprede viden om Sepultura og fremme bandet på forskellige måder. Metoderne indkludere flyveblade som fans kan udskrive og fordele ved lokale mødesteder, musikforretninger og indlægge på internet forummer for at nå potentielle fans.

  Sepularmy koncentrerer sig på nuværende tidspunkt om at fremme det nye album Dante XXI.

  Medlemmer

  Nuværende medlemmer

  • Derrick Green – Vokal/guitar (1997 – )
  • Andreas Kisser – Guitar (1987 – )
  • Paulo Jr. – Bas (1984 – )
  • Jean Dolabella – Trommer (2006 – )

  Tidligere medlemmer

  • Wagner Lamounier – Vokal (1984)
  • Max Cavalera – Vokal/guitar (1984-1996)
  • Igor Cavalera – Trommer (1984 – 2006)
  • Jairo Guedes – Guitar (1984 – 1987)

  Noter

  Eksterne henvisninger

  Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.