James Taylor

  • James Vernon Taylor (født 12. marts 1948) er en amerikansk singer-songwriter og guitarist. Han opnåede sit gennembrud med numre som "Fire and Rain" (1970) og Carole Kings "You've Got a Friend" (1971) og etablerede sig op gennem 1970'erne med en række populære popalbums som Greatest Hits (1976) og JT (1977). Han havde sin storhedstid i dette årti, men har i øvrigt fået et pænt comeback i slutningen af 1990'erne.

    James Taylor er ud over sine egne udgivelser kendt for at give en hånd med hos en række andre kunstnere, heriblandt Carly Simon (som han var gift med i en periode), Neil Young, Joni Mitchell og Dixie Chicks, lige som en lang række andre musikere har medvirket på hans indspilninger, blandt andet Carly Simon, Joni Mitchell, Paul McCartney, Stevie Wonder, Art Garfunkel, David Crosby og Graham Nash. Han har modtaget adskillige priser, herunder fem Grammy-priser, og han blev optaget i Rock and Roll Hall of Fame i 2000.

    Han har i nogle perioder af sit liv, særligt i sin ungdom, haft personlige problemer med blandt andet depression og stofmisbrug, men dette er et overstået kapitel nu. Han har været gift tre gange – foruden Carly Simon (1972-81) også med skuespilleren Kathryn Walker (1985-95) og siden 2001 med Kim Smedvig, pr-ansvarlig for Boston Symphony Orchestra. Han har to børn med Simon (Sally (født 1974) og Ben Taylor (født 1977)).

    Diskografi

    James Taylor har udgivet følgende album:

    • James Taylor (1968)
    • Sweet Baby James (1970)
    • James Taylor and the Original Flying Machine (1971)
    • Mud Slide Slim and the Blue Horizon (1971)
    • One Man Dog (1972)
    • Walking Man (1974)
    • Gorilla (1975)
    • In the Pocket (1976)
    • Greatest Hits (1976 – opsamlingsalbum)
    • JT (1977)
    • Flag (1979)
    • Dad Loves His Work (1981)
    • That's Why I'm Here (1985)
    • Never Die Young (1988)
    • New Moon Shine (1991)
    • LIVE (1993 – livealbum)
    • Best LIVE (1994 – livealbum)
    • Hourglass (1997)
    • Live at the Beacon Theatre (1998 – Live dvd)
    • Greatest Hits Volume 2 (2000 – opsamlingsalbum)
    • October Road (2002)
    • The Best of James Taylor (2003 – opsamlingsalbum)
    • James Taylor: A Christmas Album (2004)
    • James Tayler at Christmas (2006)
    • One Man Band (2007 – livealbum)
    • Covers (2008)
    • Amchitka (2009 – livealbum med Taylor, Joni Mitchell og Phil Ochs, optaget 1970)
    • Other Covers (2009)

    Eksterne henvisninger

    Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.