Stressed Out

A Tribe Called Quest featuring Faith Evans and Raphael Saadiq

  • A Tribe Called Quest blev dannet i 1988 af Q-Tip, Phife Dawg og Ali Shaheed Muhammad. Navnet fandt vennerne fra Jungle Brothers på, og det var også dem, der gav Q-Tip hans debut på nummeret Black is Black. Senere fulgte Quest's første single Description of a Fool, der førte videre til Q-Tips medvirken på De la Souls 3 Feet High & Rising og Dee-Lites Groove is in the heart.

    Med albummet People's Instinctive Travels and the Paths of Rhythm fra 1990 kom A Tribe Called Quest med ét på alles læber. Albummets tilbagelænede stil spredte sig også ud til det brede publikum; ikke mindst takket være den Lou Reed-samplende single Can I Kick It?. Var debut'en banebrydende, så var det dog intet sammenlignet med mesterværket The Low End Theory, der satte nye standarder med dets fortællinger om voldtægt og pladeindustriens brodne kar. Eller som den abstrakte poet Q-Tip udtrykte det på nummeret Check the Rhime: "Industry rule number 4080 – record company people are shady".

    På Midnight Marauders fra 1993 viste gruppen en mere hård lydside, hvilket bl.a. kom til udtryk på hitsinglen Award Tour. I 1996 udsendte gruppen undergrunds-hyldesten Beats, Rhymes and Life, før de i 1998 udgav deres sidste album The Love Movement.

    Efterfølgende udgav både Q-Tip og Phife soloalbums, hvor især Q-Tips Jay-Dee-producere Amplified satte sindene i bevægelse.

    Med singlen (ICU) Doin' It gendannes gruppen i 2004. Der forventede comebackalbum så dog aldrig dagens lys.

    Diskografi

    Albums

    • 1990: People's Instinctive Travels and the Paths of Rhythm
    • 1991: The Low End Theory
    • 1991: Midnight Marauders
    • 1996: Beats, Rhymes & Life
    • 1998: The Love Movement

    Eksterne henvisninger

    Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.