Summer Cannibals

Patti Smith

  • Patti Smith (født 30. december 1946) er en amerikansk poet, sangskriver, sanger, guitarist og billedkunstner, der i 1971 debuterede med digtsamlingen Seventh Heaven. Et gennembrud i rockregi kom i 1975 med debutalbummet Horses. Med sin person og sit virke blev hun en brobygger mellem en række forskellige kunstmiljøer og tidens dynamiske nyrock-scene i New York. Hun blev desuden et forbillede for en række kvinder i både USA og Europa, der med sen-1970'ernes punk og nyrock fik mod på at udtrykke sig i tekst og musik.

    Patti Smith har aldrig opnået stor kommerciel succes; hun har således gennem mere end 30 år kun haft tre top-tyve singler i USA. Til gengæld har hun opnået stor kunstnerisk anerkendelse. Tidskriftet Rolling Stone har således placeret hende som nummer 47 på en liste over de 100 mest betydende kunstnere i rockmusik,

    Diskografi

    • Horses (1975)
    • Radio Ethiopia (1976)
    • Easter (1978)
    • Wave (1979)
    • Dream of Life (1988)
    • Gone Again (1996)
    • Peace and Noise (1997)
    • Gung Ho (2000)
    • Trampin' (2004)
    • Twelve (2007)
    • Banga (2012)
    • Hey Joe / Radio Ethiopia (1977)
    • Set Free (1978)
    • Live aux Vieilles Charrues (2004)
    • Horses/Horses (2005)
    • The Patti Smith Masters (1996)
    • Land (1975-2002) (2002)

    Bibliografi

    • Seventh Heaven (1972)
    • A Useless Death (1972)
    • kodak (1972)
    • Early morning dream (1972)
    • Witt (1973)
    • Ha! Ha! Houdini! (1977)
    • Gallerie Veith Turske (1977)
    • Babel (1978)
    • Woolgathering (1992)
    • Early Work: 1970 – 1979 (1994)
    • The Coral Sea (1996)
    • Patti Smith Complete (1998)
    • Wild Leaves (1999)
    • Strange Messenger (2003)
    • Auguries of Innocence (2005)

    Eksterne henvisninger

    Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.