Half Light

Athlete

 • Medlemmerne i Athlete kan spore deres venskab tilbage til 14-års-alderen. I løbet af 90erne begyndte tre af dem at spille sammen, og da brit-pop-bølgen var på sit højeste var de tæt på at få en pladekontrakt.

  Det var dog først i 1999, at gruppen fandt sin nuværende form, både besætningsmæssigt og stilistisk. Selv siger Athlete at de var inspireret af bl.a. The Flaming Lips, men deres musik er traditionelt britisk og minder om navne som Coldplay og The Verve.

  Den første koncert blev spillet de på en pub i hjembyen Deptford, og responsen fra publikum var så god, at medlemmerne besluttede at satse fuld tid på musikken.

  Jobs som skater-butiksindehavere og gartner blev lagt på hylden, og allerede året efter havde Athlete en pladekontrakt med Parlophone, der også er hjemsted for åndsfællerne Coldplay.

  Debutalbummet 'Vehicles And Animals' solgte i starten moderat, men da albummet blev nomineret til en Mercury Music Prize, voksede interessen for gruppen massivt, og pladen endte med at sælge en kvart million eksemplarer og gøre Athlete til et kendt navn.

  Opfølgeren 'Tourist' kom i 2005 og var mixet af Michael Brauer, der også mixede Coldplays første album. Albummet forfinede gruppens storladne og følelsesfulde britiske rock og nåede førstepladsen af den engelske albumhitliste, godt hjulpet af den inderlige og gåsehudsfremkaldende single 'Wires', som berettede historien om forsanger Joel Potts nyfødte datters hospitalsophold.

  I modsætning til den lidt dystre stemning på 'Tourist' tog gruppens lyd en drejning mod det lysere på 'Beyond The Neighbourhood', som samtidig eksperimenterede med at bringe elektroniske beats ind i det storladne rockudtryk.

  Diskografi

  Albums

  • 2003: Vehicles And Animals
  • 2005: Tourist
  • 2007: Beyond The Neighbourhood

  Referencer

  Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.