Bad Brains

  • Bad Brains er et punkband fra USA dannet i Washington, D.C. i 1977. Sammen med bysbørnene fra Minor Threat er Bad Brains anerkendt som pionerer inden for hardcore punk,, selvom bandets medlemmer tager afstand fra denne betegnelse. Bad Brains er kendt for at inkorporere elementer af reggae og senere i karrieren funk, heavy metal, hip-hop og soul i deres musik. Bandet var et af de første sorte punkbands og kendte for deres tilhørsforhold til Rastafari bevægelsen.

    Medlemmer

    Nuværende medlemmer

    • H.R. — vokal (1978–1984, 1986–1989, 1990, 1994–1995, 1997–nu), guitar (1977–1978)
    • Dr. Know — guitar (1977–1984, 1986–1995, 1997–nu)
    • Darryl Jenifer — bas (1977–1984, 1986–1995, 1997–nu)
    • Earl Hudson — trommer, percussion (1977–1984, 1986–1991, 1994–1995, 1997–nu)

    Tidligere medlemmer

    • Sid McCray — vokal (1977–1978)
    • Chuck Mosley — vokal (1990–1991)
    • Israel Joseph I — vokal (1991–1994, 2009)
    • Mackie Jayson — trommer, percussion (1991–1994)

    Diskografi

    • 1982: Bad Brains
    • 1983: Rock for Light
    • 1986: I Against I
    • 1989: Quickness
    • 1993: Rise
    • 1995: God of Love
    • 2002: I & I Survived
    • 2007: Build a Nation

    Eksterne henvisninger

    Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.