Goodbye

Spice Girls

 • Spice Girls var en musikgruppe fra England bestående af 5 piger. De var et af de første af 1990'ernes konceptbands og havde meget stor succes i hele verden frem til gruppens opløsning i 2001. Deres første single og store hit var Wannabe fra det første album, Spice udgivet i 1996. Deres andet album, Spice World, udkom i 1997.

  Der florerede en del rygter i 2007 om, at gruppen planlagde at lade sig gendanne. Således skulle Prins William og Prins Harry have skrevet til pigerne og bedt dem deltage i en mindekoncert for deres mor Prinsesse Diana på Wembley 1. juli 2007.

  1994-1995

  En annonce i bladet "The Stage" var det som startede det hele. I annoncen stod der: "Er du smart, ambitiøs, og kan lide at synge og danse?". Hundrede vis af piger besvarede mailen, og tid efter tid blev de forskellige piger sorteret, og gik igennem forskellige workshop hvor de blev smidt ud hen ad vejen. Til sidst stod 5 piger: Melanie Chisholm, Geri Halliwell, Melanie Brown, Victoria Adams, og Michelle Stephenson. De flyttede ind i et lille hus så de kunne lære hinanden at kende. Gruppen gik under navnet "Touch". Med tiden fandt Michelle ud af hun ikke klikkede så godt med de andre piger så hun stoppede, og i stedet kom Emma Bunton med i gruppen. Pigerne fik få lommepenge at klare sig for, og kørte til arbejde hver morgen i Geri's lille bil. De modtog sangundervisning og danseundervisning. Producenterne ville stadig ikke give dem kontrakt, så en dag fik de nok og tog rundt og sang for forskellige mennesker, og en dag skrev de så kontrakt med Simon Fuller. Så fik de navnet Spice Girls og lavede en masse demobånd.

  I september 1995 skrev de kontrakt med Virgin Records.

  1996

  • Gruppens første single, Wannabe, udkommer i juli.

  Medlemmer

  • Emma "Baby Spice" Bunton Hun blev døbt "Baby Spice" af BBC, da hun er den yngste og har et, for mange, babyagtigt udtryk med det blonde hår.
  • Melanie "Sporty Spice" C Dette blev hun døbt af BBC, da hun altid virkede sporty i tøjet og dansen.
  • Melanie "Scary Spice" B Dette blev hun kaldt på grund af sit hår. Hun havde det der store "Bonghår." Men nu vil hun til at kaldes "Lady Spice", da hun har glattet krøllerne og ser mere voksen ud.
  • Geri "Ginger Spice" Halliwell Dette blev hun kaldt, fordi hun havde det røde, friske og energiske look, da 'ginger' er engelsk slang for 'frisk rødtop'. Hun blev også betragtet som den mest sexede.
  • Victoria "Posh Spice" Adams (sidenhen Victoria Beckham) Hun blev kaldt Posh, fordi hun så mest stilfuld og alvorlig ud. Posh betyder 'fornem' eller 'fin'.

  I 1998 valgte Geri Halliwell at forlade gruppen, der herefter fortsatte på egen hånd.

  Kilder

  Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.