Talkin Bout A Revolution

Tracy Chapman

  • Tracy Chapman (født 30 marts, 1964) er en amerikansk singer-songwriter, bedst kendt for sine singler "Fast Car", "Talkin' 'bout a Revolution", "Baby Can I Hold You", "Give Me One Reason", "The Promise" og "Telling Stories". Hun har vundet et hav af priser, bl.a. Grammy Award.

    Biografi

    Tracy Chapman er født i Cleveland, Ohio og begyndte at spille guitar og skrive sange da hun var 8 år.

    Karriere

    Da Chapman gik på college begyndte hendes gadeoptrædener at give resultater. Efter at have afsluttet sine eksamner underskrev Chapman en kontrakt med Elektra Records. Efterfølgende (1988) udkom albummet 'Tracy Chapman'. Albummet var samfundskritisk. Chapman begyndte at turnére og fik opbygget sig en god fanbase. I anledningen af Nelson Mandelas 70 års fødselsdag optrådte Chapman kort tid efter til Mandelas mindekoncert. Chapmans hit "Fast Car" begyndte at dukke op på hitlisterne i U.S.A. "Fast Car" lå på en 6. plads på listen over de 100 mest hotte sange i U.S.A. Efterfølgende fulgte, "Baby Can I Hold You" og "Talkin' 'bout A Revolution" også med op på hitlisterne. Albummet solgte godt. Det solgte dobbelt platin, indbragte tre Grammy-priser og prisen som "Årets nye navn". Senere det år, 1988, blev Chapman udvalgt til at turnére verden rundt for Amnesty International. Chapmans efterfølgende album var ikke nær så succesfuld, men solgte stadig platin.

    Diskografi

    Albums

    • 1988: Tracy Chapman
    • 1989: Crossroads
    • 1992: Matters of the Heart
    • 1995: New Beginning
    • 2000: Telling Stories
    • 2002: Let It Rain
    • 2005: Where You Live
    • 2008: Our Bright Future

    Eksterne henvisninger

    Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.