A Voice In The Dark

Blind Guardian

  • Blind Guardian er et power metal-band, dannet i 1984 i Krefeld, Tyskland,

    Medlemmer

    Nuværende medlemmer

    • Hansi Kürsch — Vokal (1984–), Bas (1984–1996)
    • André Olbrich — Lead Guitar (1984–)
    • Marcus Siepen — Rytmeguitar (1987–)
    • Frederik Ehmke — Trommer, Percussion, Fløjte, Sækkepibe (2005–)

    Tidligere medlemmer

    • Thomas "Thomen" Stauch — Trommer (1984–1985, 1987–2005)
    • Markus Dörk — Rytme og lead guitar (Lucifer's Heritage) (1984–1985)
    • Christof Bilgeria — Rytme og lead guitar (Lucifer's Heritage) (1986)
    • Hans-Peter Frey — Trommer (Lucifer's Heritage) (1986)
    • Thomas Kelleners — Vokal (Lucifer's Heritage) (1984)

    Gæstemusikere

    • Oliver Holzwarth — Bas (turné/studie) (1997–)
    • Alex Holzwarth — Trommer (live) (2002–2003)
    • Mathias Wiesner — Keyboard (studie) (1989–)
    • Michael Schüren — Keyboard (live) & flygel (studie) (1997–)
    • Kai Hansen — Vokal & Guitar soloer (1989–1992)
    • Rolf Köhler, Thomas Hackmann — bagvokal (1989–)
    • Olaf Senkbeil, Billy King — bagvokal (1990–)

    Diskografi

    Studiealbums

    • Battalions of Fear (1988)
    • Follow the Blind (1989)
    • Tales from the Twilight World (1990)
    • Somewhere Far Beyond (1992)
    • Tokyo Tales (1993)
    • Imaginations from the Other Side (1995)
    • The Forgotten Tales (1996)
    • Nightfall in Middle-Earth (1998)
    • A Night at the Opera (2002)
    • A Twist in the Myth (2006)
    • At the Edge of Time (2010)

    Eksterne henvisninger

    Fodnoter

    Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.