Falling Down

Scarlett Johansson

 • Scarlett Johansson (født 22. november 1984 i New York) er en amerikansk skuespillerinde, model og sanger.

  Johansson fik sin filmdebut i North (1994) og blev senere nomineret til en Independent Spirit Award for bedste kvindelige hovedrolle i Manny & Lo (1996). Hun fik yderligere en udbredt opmærksomhed for sine fremtrædende roller i The Horse Whisperer (1998) og Ghost World (2001). Hun gik over til voksne roller med sine præstationer Girl with a Pearl Earring (2003) og Sofia Coppolas Lost in Translation (2003), som hun vandt en BAFTA-pris for bedste skuespillerinde i en hovedrolle for. I begge film var hun desuden nomineret til en Golden Globe.

  For sin rolle i A Love Song for Bobby Long (2004) blev Johansson nomineret til en tredjedel Golden Globe for bedste kvindelige hovedrolle. Johansson fik en anden Golden Globe-nominering for bedste kvindelige birolle for sin rolle i Woody Allens Match Point (2005). Hun medvirkede yderligere i to af Allens film: Scoop (2006) og Vicky Cristina Barcelona (2008). Johansson har optrådt i andre succesfulde film som Christopher Nolans The Prestige (2006) samt filmhittet Iron Man 2 (2010) og The Avengers (2012).

  2010-Broadway-genoplivelsen af Arthur Millers A View from the Bridge gav Johansson nogle af hendes bedste anmeldelser for sit skuespil, og hun modtog en Tony Award for bedste præstation af en fremhævet skuespiller i et teaterstykke. Den 20. maj 2008 debuterede Johansson som sangerinde på sit første album, Anywhere I Lay My Head, som hovedsagelig omfatter coverversioner af Tom Waits' sange. Hendes andet album, Break Up, med Pete Yorn blev udgivet i september 2009.

  Tidligt liv

  Johansson blev født i New York City den 22. november 1984.

  Johansson voksede op i en husstand med "få penge",

  Skuespillerkarriere

  Tidlige roller

  Johansson begyndte at spille skuespil i løbet af barndommen, efter hendes mor begyndte at tage hende til auditions.

  Efter at have medvirket i mindre roller i Fall og Home Alone 3 i 1997, fik Johansson udbredt opmærksomhed for sin præstation i 1998 i filmen Hestehviskeren, instrueret af Robert Redford. I 2002 medvirkede Johansson i horror-thriller-komedien Eight Legged Freaks.

  Overgang til voksne roller

  Johansson spillede sine to første voksenroller i 2003.

  Johansson spillede Griet i Peter Webbers Girl with a Pearl Earring. Rådet noterer sig: "Publikum føler som om de der udspionerer et øjeblik af kunstnerisk inspiration, når maleren Vermeer skaber overskriften arbejde"; USA Today roste hende, hvilket tyder på, "

  Johansson blev inviteret til at deltage i Academy of Motion Picture Arts and Sciences i juni 2004.

  2005-07

  I juli 2005 medvirkede Johansson sammen med Ewan McGregor i Michael Bays science fiction-film The Island i sin dobbeltrolle som Sarah Jordan og hendes klon, Jordan Two Delta. Filmen blev en kommerciel fiasko. Johansson fik sin fjerde Golden Globe-nominering og en fra Chicago Film Critics Association for bedste kvindelige birolle.

  I et andet samarbejde med Allen spillede Johansson over for Hugh Jackman i 2006-filmen Scoop. Mens filmen havde en beskeden verdensomspændende kommerciel succes,

  I Johanssons næste film havde hun en birolle i Christopher Nolans thriller The Prestige (2006), igen over for Hugh Jackman samt Christian Bale. Nolan, der beskrev Johansson som en, der besidder en "tvetydighed ... en skærmet kvalitet",

  Johansson medvirkede i 2007 i The Nanny Diaries, sammen med Laura Linney. Økonomisk klarede filmen sig kun middelmådigt,

  2008-nu

  I 2008 medvirkede hun i Den anden søster sammen med Natalie Portman og Eric Bana,

  Hendes tredje Woody Allen-film, Vicky Cristina Barcelona, blev optaget i Spanien,

  Johansson medvirkede i 2009 i filmen He's Just Not That Into You i rollen som Anna, en yogainstruktør. Hun spiller sammen med Jennifer Connelly, Bradley Cooper, Drew Barrymore og Kevin Connolly. Filmen var en kommerciel succes

  I marts 2009 skrev Johansson kontrakt til at spille Natasha Romanoff i Iron Man 2

  Johansson fik en stjerne på Hollywood Walk of Fame den 2. maj 2012 beliggende på 6931 Hollywood Boulevard foran Madame Tussauds.

  Johansson spillede rollen som Natasha Romanoff i Marvels The Avengers i 2012.

  Teater

  Johansson fik sin teaterdebut i Off-Broadway-stykket Sofisteri.

  Påtegninger

  Johansson har optrådt i reklamekampagner for Calvin Klein, L'Oréal, Louis Vuitton og har været ansigt for det spanske mærke Mango siden 2009.

  Musikkarriere

  I 2005 var Johansson i betragtning til rollen som Maria

  I 2007 medvirkede hun som den førende kvinde i Justin Timberlakes musikvideo "What Goes Around... Comes Around", der blev nomineret i august 2007 til årets video ved MTV Video Music Awards.

  I midten af 2007 brugte Johansson omkring en måned i Maurice, Louisiana, for at indspille et album i Dockside Studio, et landligt 12-acre (49.000 m2) kompleks.

  I 2009 lavede Johansson Jeff Buckleys "Last Goodbye" til soundtracket fra He's Just Not That Into You.

  I 2010 udgav Steel Train Terrible Thrills Vol. 1, som omfatter sange fra deres album Steel Train sunget af deres foretrukne kvindelige kunstnere. Johansson er den første kunstner på albummet med sangen "Bullet".

  I 2011 sang Johansson "One Whole Hour" til soundtracket fra dokumentarfilmen Wretches & Jabberers.

  Status som sexsymbol

  Johansson betragtes som et "mageløst sexsymbol" af Channel 4,

  Under optagelserne til Match Point beskrev instruktør Woody Allen Johansson som "seksuelt overvældende" og udtalte, at han fandt det "meget svært at være ekstra vittig omkring en seksuel Johansson".

  Privatliv

  Johansson drøfter sjældent sit personlige liv med pressen og har udtalt: "Det er rart at vide, at ikke alle kender dit personlige liv."

  Hun hylder "lidt af både" jul og Hanukkah,

  Forhold

  Hun begyndte at date den canadiske skuespiller Ryan Reynolds i 2007,

  Efter sin separation fra Reynolds, datede Johansson skuespiller Sean Penn i en kortvarig, men meget omtalte forhold, der varede frem til juni 2011,

  I november 2012 begyndte Johansson at date Romain Dauriac, ejeren af et uafhængigt reklamebureau.

  Juridiske spørgsmål

  Den 14. september 2011 meddelte FBI, at de var ved at efterforske en påstået hacking af Johanssons mobiltelefon og formidling af nøgenfotografier.

  Aktivisme

  Velgørenhedsarbejde

  Johansson er ambassadør for det globale støtte- og udviklingsagentur Oxfam.

  Politisk fortaler

  Johansson var støtte for og hjalp med at føre kampagne for den demokratiske præsidentkandidat John Kerry under det amerikanske præsidentvalg i 2004.

  Referencer

  Eksterne henvisninger

  Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.