Candlemass

  • Candlemass er et svensk episk doom metal-band, dannet i 1980 af bassisten Leif Edling i Stockholm, Sverige.

    Medlemmer

    Nuværende medlemmer

    • Robert Lowe – Vokal
    • Mats Mappe Björkman – Rytmeguitar
    • Lars Johansson – Lead guitar
    • Leif Edling – Bas
    • Jan Lindh – Trommer

    Tidligere medlemmer

    • Johan Längqvist – Vokal (Midlertidig vokalist på Epicus Doomicus Metallicus)
    • Matz Ekström – Trommer (På Epicus Doomicus Metallicus)
    • Thomas Vikström – Vokal (På Chapter VI)
    • Björn Flodkvist – Vokal (På Dactylis/13th æraen)
    • Jejo Perkovic – Trommer (På Dactylis/13th æraen)
    • Mats Ståhl – Guitar (På From The 13th Sun)
    • Carl Westholm – Keyboard (På Dactylis Glomerata)
    • Michael Amott – Guitar (Midlertidig msuiker på Dactylis Glomerata)
    • Ian Haugland – Trommer (To sange på Dactylis Glomerata)
    • Klas Bergwall – Guitar (Midlertidig musiker på Epicus Doomicus Metallicus)
    • Mike Wead – Guitar
    • Ulf Edelund – Guitar (En sang på Dactylis Glomerata)
    • Patrik Instedt – Guitar (Tre sange på Dactylis Glomerata)
    • Messiah Marcolin – Vokal

    Diskografi

    Studiealbums

    • 1986: Epicus Doomicus Metallicus
    • 1987: Nightfall
    • 1988: Ancient Dreams
    • 1989: Tales of Creation
    • 1990: Live (Live)
    • 1992: Chapter VI
    • 1998: Dactylis Glomerata
    • 1999: From the 13th Sun
    • 2003: Doomed for Live - Reunion 2002 (Live dobbelt cd)
    • 2005: Candlemass
    • 2007: King of the Grey Islands
    • 2008: Lucifer Rising
    • 2009: Death Magic Doom
    • 2010: Ashes to Ashes (Live)

    Singler

    • 1987: "Solitude"
    • 1988: "Samarithan"
    • 1988: "At the Gallows End"
    • 1989: "Under the Oak"
    • 2005: "Assassin of the Light"
    • 2007: "Black Dwarf"

    Eksterne henvisninger

    Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.