• Armando Christian Pérez (Født 15. januar 1981) eller som han bedre er kendt som Pitbull er en amerikansk rapper og pop sanger. Han startede sin karriere i 2002, hvor han medvirkede på Lil Jon & The East Side Boyz' album "Kings of Crunk". Siden da har han arbejdet med Chris Brown, T-Pain, Shakira, Ke$ha, Ne-Yo, Christina Aguilera, Marc Anthony, og Enrique Iglesias og udsendt otte albums i eget navn. Han er blandt andet kendt fra sangene "Feel This Moment", "I Know You Want Me (Calle Ocho)", "Rain Over Me", "Give Me Everything" og "International Love" ft. Chris Brown. Senest har han hittet med "Timber" featuring Ke$ha som ligger nummer 4 på den amerikanske Billboard Hot 100.

  Den 31. august 2009 udkom albummet Rebelution. Af prominente producere og gæster på det seneste album kan nævnes bl.a. Lil Jon, der har produceret "I Know You Want Me.." og derudover navne som The Neptunes, Swizz Beatz, No I.D., Chris Brown og Lil' Wayne.

  Den 3 December udkom Pitbull nye sang "Noche No Termina" som den første single til hans næste spanske album som udkommer i 2014.

  Meltdown

  Den 24 November 2013 blev hans ottende album udgivet. Albummet blev alleredet leaked den 19 November på hans officiale hjemmeside. Albummet hedder Meltdown og der findes to udgaver af det. Den ene udgave er en EP Med de fem nye sange og den anden er en deluxe edition af Global Warming, hvor de fem nye sange er med på det gamle album.

  De fem nye sange er:

  1-Timber feat. ke$ha

  2-That High feat. Kelly Rowland

  3-Do It feat. Mayer Hawthorne

  4-Sun In California feat. Mohombi

  5-All The Thing feat. Inna

  Den eneste single fra Meltdown er Timber feat. Ke$ha som ligger nummer 4 på BillBoard Hot 100. Music Videoen Blev offenlig gjordt på Pitbull Facebook side lige efter han optrædte sangen på AMA's. To Dage efter, optrædte han sangen på Live On Letterman. Music videon foregår på en bar ude på landet, hvor Ke$ha danset og synger. Pitbulls del er på en strand og ude på vandet, hvor han foder hajer og dykker. Music Videon er næsten lige blevet offenligt gjordt så den har kun fået lidt over 12 mio. Visninger på Youtube.

  Global Warming og Men In Black

  Den 16 November 2012 udkom hans syvende album "Global Warming" som har hittet med Feel This Moment og Back In Time. På Albummet var der også nogle store navne fx. Jennifer Lopez, Usher, Chris Brown, Shakira, Akon og Enrique Iglesias.

  Den første single er Back In Time fra Men In Black 3. Den blev nummer 11 på den amerikanske BillBoard Hot 100. Music Videoen til Back In Time, er baseret på scenerne fra filmen. Videon blev oploadet på Pitbull kanal den 20 April 2012, men blev fjernet på dagen og kom igen på dagen efter. Efter nogle måneder havde den fået 50 mio. Visninger på YouTube, men blev fjernet igen. Så nu har den kun 7 mio. Visninger på Youtube.

  Den anden single fra Global Warming var "Get It Started" feat. Shakira, som blev nummer 89 på den amerikanske BillBoard Hot 100. Music videoen til sangen blev filmet i Spanien, og har lidt over 35 mio. Visninger på Youtube.

  Den Tredje single er Don't Stop the Party feat. TJR. Melodien er fra TJR sangs som hedder Funky Vodka. Don't Stop the Party blev nummer 17 på den amerikanske BillBoard Hot 100. Sangen er med i filmen Grusomme mig 2. Music Videoen er blevet set lidt over 40 mio. gange, og i England er videon blevet forbudt, fordi den indeholder sexuelle scener. Porno Stjernen Kennedy Leigh og Modellen Claudio Sampedro er også medvirkende i videoen.

  Den fjerde og mest succefulde single fra albummet er Feel This Moment feat. Christina Aguilera. Feel This Moment blev nummer 8 på Billboard Hot 100. Music videoen har fået over 130 mio. Visninger på Youtube, videoen er blebet filmet i sort og hvid. Den er optaget fra Pitbulls, Planet Pit World Tour, og Christina Aguilera har stort krøllet hår i videoen. Den blev også nomineret til årets music video af MTV, men vandt ikke.

  Den femte single kom lidt over et halvt år efter albummet udkom. Outta Nowhere feat. Danny Mercer blev ikke så popular, den kom heller ingen music video.

  Den eneste Promotional Single hedder Echa Pa'lla (Manos Pa'rriba) som kom på nummer 2 på BillBoard Latin sange. Sangen vandt en Grammy.

  En speciel samarbejdspartner

  Sagia Castaneda har været med i Pitbuls Hotel Room Service og I Know You Want Me og give me everything Sagia er mest kendt for rollerne som den sexede pige Pitbull altid ender med at få. Der er ingen der rigtig ved hvad der er mellem Armando og Sagia ud over dem selv. Hans sang "Hey Baby", er med over 130 millioner views blevet et kæmpehit verden over.

  Diskografi

  • M.I.A.M.I. (2004)
  • El Mariel (2006)
  • The Boatlift (2007)
  • Rebelution (2009)
  • Armando (2010)
  • Planet Pit (2011)
  • Global Warming (2012)
  • Meltdown EP (2013)

  Referencer

  Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.