Lacuna Coil

  • Lacuna Coil er et gothic metal-band fra Milano Italien, som blev dannet i 1994. Tidligere kendt som Sleep of Right og Ethereal var bandet inspireret af den gotiske fremvisen og musik, og medlemmerne er kendt for musikalsk at komponere sange i et middel tempo, bestående af guitarlinier belagt med fremstående keyboardspil og kontrast mellem kvindelige og mandlige vokalharmonier for at hjælpe med at skabe en melodisk afsondret lyd.

    Medlemmer

    Nuværende medlemmer

    • Andrea Ferro – Vokal (1994–i dag)
    • Marco Coti Zelati – Bas, keyboard (1994–i dag)
    • Cristina Scabbia – Vokal (1996–i dag)
    • Marco "Maus" Biazzi – Guitar (1999–i dag)
    • Ryan Blake Folden – Trommer (2014–i dag; livemedlem 2012-13)

    Tidligere medlemmer

    • Raffaele Zagaria – Guitar (Cayne)
    • Claudio Leo – Guitar (Cayne)
    • Leonardo Forti – Trommer og percussion
    • Cristiano "Pizza" Migliore – Guitar
    • Cristiano "Criz" Mozzati – Trommer, percussion

    Live medlemmer

    • Steve Minelli – Guitar (Marts/april 1998) (eks-Node, eks-Death SS)
    • Alice Chiarelli – Keyboard (Marts/april 1998) (Alice in Darkland)

    Diskografi

    Studiealbums

    • In a Reverie (1999)
    • Unleashed Memories (2001)
    • Comalies (2002)
    • Karmacode (2006)
    • Shallow Life (2009)
    • Dark Adrenaline (2012)
    • Broken Crown Halo (2014)

    Ep'er

    • Ethereal (demo) (1996)
    • Lacuna Coil (1998)
    • Halflife (2000)

    Opsamlingsalbum

    • The EPs (2005)
      • En samling af Lacuna Coil EP og Halflife EP

    Eksterne henvisninger

    Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.