Justin Bieber

 • Justin Drew Bieber

  Biebers debutsingle, "One Time", blev udgivet på verdensplan i 2009 og toppede på top-ti i Canada og på top-30 på flere internationale markeder. Hans debut-udgivelse, My World, blev udgivet den 17. november 2009 og opnåede platin i USA. Han blev den første musiker, der havde syv sange fra sit debutalbum på Billboard Hot 100.

  Biebers første fulde studie-udgivelse, My World 2.0, blev udgivet den 23. marts 2010 og gik direkte ind som nummer et og i top ti i flere lande og opnåede platin i USA. Den blev efterfulgt af den verdensomspændende top-ti single, "Baby", i januar 2010. Musikvideoen til "Baby" er i øjeblikket rangeret som den mest sete og mest omdiskuterede YouTube video, Bieber fulgte op på udgivelsen af sit debutalbum med sin første turné, My World Tour, remix albummet My Worlds Acoustic og Never Say Never – The Remixes, og 3D-koncertfilmen Justin Bieber: Never Say Never – som havde en åbnings-weekend, som næsten tangerede rekorden for en koncertfilms åbnings-weekend. Bieber udgav sit andet studiealbum, Under the Mistletoe i november 2011, som gik direkte ind som nummer et på Billboard 200.

  Gennem hele Biebers vej til berømmelse er han blevet nomineret og tildelt adskillige udmærkelser. Bieber vandt Artist of the Year under American Music Awards of 2010 og er blevet nomineret til Best New Artist og Best Pop Vocal Album til den 53. Grammy Awards. Bieber betragtes som et teen idol og har både været genstand for anerkendelse fra fans og kritiseret for sin popularitet og sit image.

  Tidlige liv

  Bieber blev født den 1. marts, 1994, i London, Ontario

  I løbet af sin barndom, var Bieber interesseret i hockey, fodbold, og skak; Han holdt ofte sine musikalske ambitioner for sig selv.. Chris Hicks, Biebers A&R hos Island/Def Jam, forklarede den unge kunstners enorme kultstatus online til HitQuarters med følgende ord:

  "Han gjorde noget andet. Han var en attraktiv hvid dreng, som sang meget sjælfulde R&B-hits. Det gjorde ham forskellig fra alle andre, fordi at der ikke var nogen, der dækkede eller sang den slags optagelser. Men lige så vigtigt var, at man troede på disse sange – det var ægte. Og du ønskede at høre mere."

  Karriere

  2008-09: Karriere begyndelser og My World

  Mens han var ved at søge videoer fra en anden sanger, kom Scooter Braun, en tidligere marketingschef for So So Def, til at klikke på en af Biebers videoer fra 2007, ved et uheld.

  Biebers første single, "One Time", blev udgivet til radioen, mens Bieber stadigvæk var ved at indspille sit debutalbum.

  Bieber optrådte med Stevie Wonders "Someday at Christmas" for USA's præsident Barack Obama og førstedame Michelle Obama i det Hvide Hus i Christmas in Washington, som blev sendt den 20. december, 2009, af den amerikanske tv-kanal TNT. Den 12. marts, 2010, blev en version af K'naan's "Wavin' Flag" udgivet af forskellige canadiske musikere kendt som Young Artists for Haiti. Bieber er med i denne sang, hvor han synger de afsluttende linjer.

  2010-11: My World 2.0, Never Say Never-filmen, og Under the Mistletoe

  En halvt biografisk, halvt koncertfilm i 3-D med Bieber ved navn Justin Bieber: Never Say Never, blev udgivet den 11. februar, 2011, instrueret af Step Up 3D-instruktøren Jon Chu. Den toppede på åbningsdagen med en anslået indtjening på $12.4 million fra 3,105 biografer.

  Den 27. februar, 2011, deltog Bieber ved Vanity Fair Oscar Party 2011 sammen med den amerikanske skuespiller og sanger Selena Gomez

  I juni 2011, blev Bieber placeret som nummer 2 på Forbes liste over de bedst betalte berømtheder under 30. Han er den yngste stjerne og 1 ud af 7 musikere på listen med en indtjening på $53 millioner i løbet af en periode på 12 måneder.

  2012–: Believe

  I slutningen af 2011 begyndte Bieber at indspille sit tredje studiealbum ved navn Believe. Kanye West og Drake er bekræftet til at være med på albummet.

  Image

  The Observer, en avis i Storbritannien, offentligjorde en rapport der angiver at Justin Bieber, er mere indflydelsesrig på de sociale netværk end Barack Obama og The Dalai Lama.

  Usher har udtalt at han havde samme alder som Bieber, da han blev opdaget, "Jeg var været nødt til langsomt at arbejde mig til succes, mens det er sket meget pludseligt for Bieber." Som et resultat deraf begyndte, Usher, Braun, Biebers bodyguard Kenny, og andre voksne omkring Bieber, konstant at vejlede ham, i håndteringen af hans berømmelse og offentlige image.

  Bieber optræder ofte i teen magasiner såsom Tiger Beat,

  Bieber er blevet kritiseret for at se og lyde yngre end hans alder, hans teen-pop-musik, image, og hyppige medieopmærksomhed.

  Religiøse, moralske og politiske holdninger

  Bieber er kristen.

  Biebers kommentarer i en profil i Rolling Stone i februar 2011 udløste kontroverser.

  Bieber har sagt at han ikke er interesseret i at få amerikansk statsborgerskab, hvor han samtidig roste Canada som værende " det bedste land i verden", med henvisning til sundhedssystemmet som et eksempel. Han støtter også USA's præsident Barack Obama.

  Privatliv

  I marts 2011 bekræftede Bieber, at han dater sangeren og skuespilleren Selena Gomez.

  Den 30. august 2011 kom det frem, at Bieber havde været involveret i et mindre trafikuheld med sin Ferrari og en Honda Civic.

  Diskografi

  • My World 2.0 (2010)
  • Under the Mistletoe (2011)
  • Believe (2012)

  Turneér

  • 2009: Urban Behavior Tour
  • 2010–2011: My World Tour

  Gæsteoptrædener

  Kilder

  Eksterne henvisninger

  Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.