Kinda Like A Big Deal

Clipse featuring Kanye West

 • Kanye Omari West (født 8. juni 1977) er en amerikansk rapper, hiphopproducer og popmusiker fra Chicago. Han har udgivet syv album, The College Dropout, Late Registration, Graduation i 2007. Disse tre album har indbragt ham i alt ni Grammy Awards.

  West har med My Beautiful Dark Twisted Fantasy fået meget positive anmeldelser. 18. juni 2013 udkom efterfølgeren til My Beautiful Dark Twisted Fantasy, albummet Yeezus.

  Hans 3 første albummer var alle hiphop, men på hans sidste album, 808s & heartbreak benytter han sig på hele pladen af autotune. Kanye West bruger TR-808-trommer på samtlige sange, deraf albummets navn. Med på pladen har han gæstestjerner som Lil' Wayne og Young Jeezy.

  Kanye West er en del af pladeselskabet Roc-A-Fella, som Jay-Z er CEO for. Kanye West har også sit eget rap- og RnB-pladeselskab, G.O.O.D Music (Getting Out Our Dreams). John Legend og Common var de første, der underskrev kontrakt for G.O.O.D Music. Legends album Get Lifted og Commons Be er begge Kanye-producerede album.

  Ud over sin egen musikalske karriere har han som produceret størstedelen af albummet Be for rapperen Common, og Kanye West er desuden kendt for at producere og medvirke som gæsteoptrædende på et enkelt nummer for mange forskellige artister, i stil med f.eks. Pharrell Williams fra The Neptunes og N.E.R.D. Han har også designet sit eget tøjmærke Pastelle.

  Hans internationale gennembrud opstod, da han producerede for Jay-Z på hans album The Blueprint, som udkom i 2001. Hans egen musikalske karriere startede ved superhittet Jesus Walks, som nu er en legendarisk Kanye West-sang.

  Kanye Wests musik- og producer-stil er, at han bruger samples meget. I stort set hvert track har han et eller flere samples med fra tidligere hits fra andre artister.

  Kanye West er også kendt for at være en trendsetter når det kommer til mode og hans tøjstil har gjort ham til en anerkendt modemand.

  Nike udgav Nike Yeezy's i 2009, skoen var ekstremt populær og kunne købes for 250$ da den udkom. Da skoen blev udsolgt meget hurtigt er de sidenhen blevet solgt på sider som Ebay, hvor der er solgt par for over 90.000$.

  Kanye West er gift med Kim Kardashian og sammen har de datteren North West.

  Diskografi

  • The College Dropout (2004)
  • Late Registration (2005)
  • Graduation (2007)
  • 808s & heartbreak (2008)
  • My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010)
  • Watch the Throne (2011) (med Jay-z)
  • Yeezus (2013)

  Eksterne henvisninger

  Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.