Whatever Happened To My Rockn Roll

Black Rebel Motorcycle Club

 • Black Rebel Motorcycle Club (BRMC som forkortelse) er et amerikansk alternative rock band fra San Francisco, Californien, som nu er baseret i Los Angeles.

  Black Rebel Motorcycle Club, eller B.R.M.C. som de også kalder sig, blev dannet i 1998 af de to ungdomsvenner Peter Hayes og Robert Turner. De fik senere selskab af Nick Jago, der delte de tos interesse for støjende indie-rock. Navnet fik de fra den Marlon Brando-styrede motorcykelbande, der med oprejst pande indtog Californien i filmen 'The Wild One'.

  I 1999 indspillede B.M.R.C. en demo, der endte med at blive et hit på Los Angeles-radiostationen KCRW. Rygtet om gruppen spredtes til England, hvor BBC en overgang havde demo-båndet som ugens plade. Dette førte bl.a. til, at Oasis' Noel Gallagher udråbte B.R.M.C. til sit favoritband.

  Med dette var døren åbnet for gruppen, der i 2000 udsendte albummet 'B.R.M.C.'. Albummet blev modtaget med åbne arme af et rock-publikum, der strengt taget ikke havde hørt fandenivoldsk støjrock som dette i en årrække, og som derfor fuldt ud kunne identificere sig med titlen på gennembrudssinglen: 'Whatever Happened To My Rock'n'Roll (Punk Song)?'.

  Den henkastede og nedbarberede guitar-rock var også i centrum på efterfølgeren 'Take Them On, On Your Own' fra 2003, der banede vejen for et internationalt gennembrud for rebellerne. Albummet, der var mindre eksperimenterende end forgængeren, viste en mere moden gruppe, der fornemt blandede det mere svævende med den rene upolerede britiske shoegazer-lyd.

  Gruppens tredje album 'Howl', der udkom i 2005, fortsatte den udvikling 'Take Them ON, On Your Own' havde varslet. Væk var guitarstøjen og det opskruede tempo og i stedet var der givet plads til stærke country-, blues- og gospelreferencer.

  Senest har Black Rebel Motorcycle Club udsendt albummet 'Baby 81', der markerer en tilbagevenden til de to første albums elektriske dyder.

  Siden 2008 har danske/amerikanske Leah Shapiro været trommeslager i Black Rebel Motorcycle Club. Leah er født og opvokset i Århus, men flyttede til USA i 2001.

  Black Rebel Motorcycle Club udsender sit femte album i marts 2010. Albummet bærer titlen 'Beat The Devils Tattoo', hvilket bandet afslørede ved at tagge titlen med grafitti på billboards o.lign. i Los Angeles og så give clues på deres fansite, blackrebelmotorcycleclub.com.

  Diskografi

  Albums

  • 2001: Black Rebel Motorcycle Club (album)
  • 2003: Take Them On, On Your Own
  • 2005: Howl
  • 2007: Baby 81

  Referencer

  Eksterne henvisninger

  Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.