Never Close Our Eyes

Adam Lambert

 • Adam Mitchel Lambert, bedre kendt som Adam Lambert (født 29. januar 1982) er en amerikansk sanger, sangskriver og skuespiller fra San Diego, Californien, USA. I maj 2009 sluttede han som nummer to på den ottende sæson af American Idol.

  Lambert udgav sit debut album, For Your Entertainment, i november 2009, via RCA Records/19 Recordings. Albummet havde stor succes med dets 3 singler For Your Entertainment, If I Had You og Whataya Want From Me.

  Den 15. maj 2012 udgav Adam Lambert sit andet album, med hvilket han, som den første åbne homoseksuelle kunstner i musikhistorien, nåede den øverste position på hitlisterne. Under indflydelse af forskellige genrer og kunstnere er Adam Lambert blevet anerkendt for sit flamboyante udseende.

  Tidlige liv

  Lambert blev født i Indianapolis, Indiana, USA. Han er søn af Leila, en indretningsarkitekt, og Eber Lambert, en programmanager for Novatel Wireless. Efter Adams fødsel fik faren et job i San Diego, så familien flyttede til Californien. Da broderen var født, flyttede de fra Rancho Bernardo til Rancho Peñasquitos. I en meget ung alder begyndte Lambert at interessere sig for skuespil og musik, og han blev hurtigt involveret i flere teaterstykker. Han deltog også i sin folkeskoles band, og videre i hans high schools band.

  Vejen til berømmelse

  Vejen til Adam Lamberts berømmelse var ikke nem. Som barn skilte han sig ud, og allerede som 12-årig fandt Lambert ud af at han var anderledes. Han kendte ingen andre homoseksuelle, og det betød, at han hverken ville snakke om det eller fortælle det til nogen.

  I de senere år besluttede han sig at opføre og klæde sig som andre på hans alder. I high school inviterede han piger med til fest for at falde ind i mængden, men det tilfredsstillede ham aldrig. Lambert følte sig ikke velkommen mange steder, og han havde ikke særlig mange venner. I en periode trøstespiste han, og som 17-18-årig vejede han omkring 200 pund (ca. 100 kilo). Da han gik ud af skolen, besluttede moderen at tage en snak med ham, eftersom han aldrig havde haft en kæreste eller lignende. Leila (moderen) spurgte, om han interesserede sig for at få en pigekæreste, hvortil han svarede, han at ikke vidste det. Hun spurgte derpå, om han så var interesseret i at få en drengekæreste. Lambert havde endelig fundet sin anerkendelse, og herfra prøvede Adam make-up, og han skiftede meget hurtigt stil til at blive glam-fikseret.

  Personlige liv

  Lambert var fra november 2010

  Diskografi

  • For Your Entertainment (2009)
  • Beg For Mercy (2009)
  • Take One (2009)
  • Trespassing (2012)

  Koncertture

  • American Idols Live! tour (2009)
  • Glam Nation (2010)
  • We Are Glamily Tour (2013)

  Referencer

  Eksterne henvisninger

  Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.