blink‐182

  • Musikgruppen blink-182 består af Tom DeLonge (el-guitar, vokal), Mark Hoppus (bas, vokal) og Travis Barker (trommer).

    Blink-182 blev dannet i 1992 i det nordlige San Diego, i en forstad ved navn Poway. Medlemmerne i bandet var dengang Tom DeDonge (Thomas DeLonge), Mark Hoppus og Scott Raynor. Sidstnævnte blev erstattet i 1998 af Travis Barker, halvvejs igennem en USA-tour. Blink-182's originale navn var Blink, men det ændrede sig, da der kom en protest fra et irsk band med samme navn.

    Gruppen er kendt for deres fangende og simple melodier og tekster med en, til tider skæv humor. I Danmark er de især kendte for deres album Enema of the State, der bl.a. indeholder "All The Small Things" og "What's My Age Again?", og for sangen "I miss you" fra deres seneste album.

    Blink-182 musikalske genre bliver som oftest betegnet som pop punk eller punk rock.

    I 2005 meddelte bandmedlemmerne, at Blink-182 ville være på "pause på ubestemt tid", hvilket reelt betød at bandet blev opløst. Guitaristen Tom DeLonge dannede efterfølgende sit eget band Angels and Airwaves, sammen m. blandt andet Atom, trommeslageren fra The Offspring. Bassisten, Mark Hoppus og trommeslageren, Travis Barker dannede bandet +44.

    Inden Angels and Airwaves og +44 var Travis Barker og Tom DeLonge i et andet band ved navn Box Car Racer, det band blev skabt på grund af konflikter i Blink 182, så alle sange som de ikke følte hørte med til i Blink blev udgivet med Box Car Racer. Box Car Racer hittede blandt andet med sangene "I feel so" og "There is".

    I sommeren 2009 Albummet udkom 27. september 2011 med albumtitlen Neighborhoods.

    Diskografi

    CD-er

    • Flyswatter (1992)
    • Buddha (1993)
    • Cheshire Cat (1994)
    • Dude Ranch (1997)
    • Enema of the State (1999)
    • The Tom, Mark, and Travis Show (2000)
    • Take off Your Pants and Jacket (2001)
    • blink-182 (2003)
    • Greatest Hits (2005)
    • Neighborhoods (2011)
    • Dogs Eating Dogs (2012)

    DVD-udgivelser

    • The Urethra Chronicles (2000)
    • The Urethra Chronicles 2(2002)
    • Greatest Hits (2005)

    Eksterne henvisninger

    Teksten er under licens fra "Creative Commons Attribution/Share Alike ". Yderligere vilkår kan gælde. Se Creative Commons site for flere detaljer. Oprindelig forfatter til den ovenstående tekst.